čtvrtek 9. června 2016

Moje ranní péče o pleť (update)

O své ranní péči o pleť jsem na blogu psala už více jak před dvěma lety (článek si můžete přečíst zde) a proto jsem se rozhodla pro updatovaný článek. Jednak se moje ranní pečující rutina změnila a také používám jiné produkty než v minulosti. Mě samotnou tyto články baví číst a inspiruji se jimi, tak doufám, že i pro vás tento post bude přínosný.



Pleť nejprve zbavím zbytků krému a nečistot pomocí čistícího gelu. Momentálně používám Astrid osvěžující čistící pleťový gel, který je určený pro normální až smíšenou pleť. Obsahuje allantoin, D-panthenol a vitamín E. Gel má hutnou konzistenci, takže jej stačí opravdu maličko na vyčištění celého obličeje, v kontaktu s vodou bohatě napění. Co mám na gelu moc ráda, tak je jeho příjemná svěží parfemace. Více si o produktu můžete přečíst v této recenzi. Aby pleť byla důkladněji vyčištěná, tak se snažím často používat gumový kartáček, který pokožku i prokrví. Tento byl součástí balení nějakého čistícího gelu od L´Oreál, ale dá se koupit například v Dm drogerii.

Čistící gely ráda střídám a zkouším nové, ale už nějakou dobu se ráda vracím ke Clean&Clear Morning Energy povzbuzující emulzi, která je naprosto boží a už jsem jí spotřebovala minimálně tak pět balení. Tento mycí gel je opravdu energizující a dokonale mě po ránu probudí, za což může výtažek z ženšenu a vitamín C. Navíc obsahuje drobné mikroperličky, které jemně pleť masírují. Na blogu jsem se o něm zmiňovala mnohokrát, například tady


  K dočištění pleti dále používám pleťové vody a tonika. Velice ráda mám ty od Bione, už jsem jich vyzkoušela několik a střídám je. Momentálně používám Bione antioxidační čistící odličovací tonikum Hroznové víno, které obsahuje hroznovou šťávu a extrakt z hroznových jader. Tonikum voní přesně jako hroznový džus. Pokud vás více zajímá Bione kosmetika, tak nejen o jejich tonicích si můžete přečíst zde. Co se týče odličovacích tampónků, tak nejraději mám ty maxi, za mě jsou nejlepší ty od značky Cien, což je privátní značka Lidlu. Klasické malé tampónky nejčastěji nakupuji v Dm drogerii, najdete je pod značkou Ebelin. 

Kromě Bione pleťových tonik mi doma nesmí chybět Jarischova voda, což je vodný roztok kyseliny borité a glycerinu. Zklidňuje pleť, ale zároveň ji jemně vysušuje, takže je vhodná k léčbě mokvajících boláčků a akné. Jarischovku znám díky své mamči, která ji roky používá a má pravdu, že je lepší než kdejaká pleťová voda z drogérie a navíc ji v lékarně pořídíte za pár korun. 



Je to zhruba měsíc, co jsem si pořídila od Havlíkovy přírodní apoteky Bio Ranní čistící masku, kterou po probuzení nanesete na nevyčištěnou pleť, necháte tři minuty působit a poté ji smyjete vodou. Po použití masky je pokožka vyčištěná a hebká na dotek. Maska obsahuje konopný, levandulový, olivový a rozmarýnový olej. Tento krok jsem si velmi oblíbila a střídám jej s klasickým čistěním pomocí gelu a následným dočišťováním tonikem.



Ať už si pleť čistím prvním nebo druhým postupem, tak po vyčištění následuje péče v podobě denního a očního krému. Další produkt, který si mě získal a já si jej totálně zamilovala je Havlíkova přírodní apoteka Bio Český krém, o kterém jsem psala už tady. Je to můj miláček, naprosto vyhovuje mé smíšené pleti, kamarádí se i s make-upem pod kterým nežmolkuje, zbytečně mi nemastí pokožku. A božsky voní po meduňce. Kromě té v jeho složení najdete rakytník, mateří kašičku, makový a slunečnicový olej, vitamín E. Už mám druhé balení a hodlám jej kupovat stále dokola.

Opět mám pro vás alternativu v podobě krému, který používám už delší dobu a střídám jej z výše zmíněným. Tou je Neutrogena Visibly Clear oil-free moistruriser. Je to nemastný hydratační krém, který neobsahuje žádné oleje, tudíž neucpává póry. Pokožku příjemně osvěží a probudí. Více o krému v tomto článku.

Nezbytnou součástí mé ranní péče je rovněž i oční krém, já používám Palmer´s Line Smoothing Eye Cream. Palmer´s je moje oblíbená značka, která má skvělé produkty a tento krém není výjimkou. Je z jejich řady Cocoa Butter Formula, kterou mám nejraději a jejíž produkty voní po kakau. Má krémovo-gelovou konzistenci, díky které se skvěle roztírá a vsakuje do očního okolí. Kromě kakaového másla obsahuje peptidy a retinol, čímž bojuje proti vráskám. Velice oceňuji jeho precizní aplikátor, díky kterému krém nanesu rovnou pod oči.


Tak a jsme na konci dnešního článku. Určitě se do budoucna těště i na update mé večerní péče o pleť a té speciální v podobě pleťových masek a peelingů.


Určitě mi dejte v komentářích vědět, jak vypadá vaše ranní péče o pleť, případně mi dejte tipy na vámi oblíbené produkty. Ráda se inspiruji.


1 komentář:

  1. Clean and Clear značku mám moc ráda a též ráno používám produkty z řády morning energy :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat