pondělí 8. října 2012

Ziaja Nuno enzymatický peeling

Tento výrobek byl dalším, který jsem si vybrala k testování/recenzování díky spolupráci s kosmetickou značkou Ziaja. Výrobek jsem si vybrala proto, že jsem se dříve s žádným typem takového produktu nesetkala.

Enzymatický peeling je z řady Nuno, která je určena pro problematickou pleť se sklonem k tvorbě akné (takovou pleť sice nemám, ale i tak jsem si ho vybrala). Co se vůbec skrývá pod pojmem enzymatický peeling? Pomocí enzymů v sobě obsažených odstraňuje takovýto peeling z pleti přebytečný maz, zrohovatělé buňky a kožní nečistoty. Je vhodný pro intenzivní a přitom šetrné hloubkové čištění pleti. Z čehož vyplývá, že peeling neobsahuje klasická zrníčka, na která jsme zvyklé, ale jde jen o krém, který si nanesete na pleť, necháte 10-15 minut působit a poté smyjete vlažnou vodou.


Peeling obsahuje vitamin E a D-panthenol. Ziaja na obalu produktu slibuje, že enzymatický peeling odstraňuje odumřelé buňky svrchní vrstvy pokožky, čistí póry, vyhlazuje a rozjasňuje pleť. Musím uznat, že na černé tečky opravdu působí, po každém použití jich mám na nose méně. Tento efekt vydrží tak dva dny. Peeling má krémovou konzistenci, co se týče vůně, tak ta je velmi jemná. Jako plus má chladivý, osvěžují efekt.


Shrnu-li to, tak Nuno enzymatický peeling je asi jediným produktem, který vlastním nebo jsem kdy vlastnila, který skutečně "zmizíkuje" černé tečky, i když jen krátkodobě. Nemám mu vlastně co vytknout, ale i tak dávám přednost klasickému peelingu. U enzymatického mi prostě chybí to "obrušování" pleti, kdy fyzicky cítím, že z pleti mechanicky odstraňuju nečistoty a maz. Tento svůj osobní problém (:-D) řeším tak, že klasické peelingování provádím jednou týdně, pravidelně v neděli (je to takový můj očistný den, kdy si dělám tělový a pleťový peeling, masku, zábaly na ruce a nohy...) a kombinuju to s enzymatickým peelingováním, které provozuji ve středu:) Občas, když cítím potřebu, tak enzymatický peeling nanesu jen na nos a nechám působit klidně i hodinu a ty největší černé tečky jsou fuč:)

Tento zázrak v 60 ml balení zakoupíte za cca 80 Kč na www.ruzova10.cz (momentálně je zboží bohužel vyprodáno).

Co Vy a enzymatický peeling? Zkoušely jste někdy? Nebo dáváte přednost klasickému "drhnutí" pleti?

5 komentářů:

  1. Já od Ziaji taky jeden mám, i když z řady s mořskýma řasama a mám ho docela ráda, protože pleť nepodráždí tak, jako peelingy klasické. Je to moc fajn vychytávka :)

    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, to se mi vlastně na enzymatickém peelingu taky líbí, že pleť není po použití zarudlá a podrážděná jako u klasického peelingu.

      Vymazat
  2. Zajímavá věc, já klasické peelingy moc nemusím, tohle by mohla být jemnější verze:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je šetrnější k pleti než klasický peeling. Takže, Luci, pro Tvou suchou/citlivou pleť je to to pravé.

      Vymazat
  3. Na enzymatické peelingy od ziaji jsem zatím víceméně slyšela samou chválu a v budoucnu chci určitě nějaký vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat