středa 17. října 2012

Cottage lívance

Miluju cottage sýr. Mohla bych ho jíst denně. Přiznám se, že nejraději mám obyčejný čistý, bez příchutě. Nedávno jsem se ale rozhodla experimentovat a cottage použít jako jednu z ingrediencí ke kuchtění. A výsledek nebyl vůbec špatný.

Na směs na cottage lívance potřebujete tyto suroviny:
  • 150 g cottage sýru
  • 120 g celozrnné mouky
  • 60 ml mléka
  • 3 bílky

Postup:
Veškeré ingredience pořádně smícháme, až nám vznikne směs kašovité konzistence. Na jeden lívanec stačí zhruba množství směsi tak na jednu vrchovatou polévkovou lžíci (celkem jsem z "těsta" vyrobila 10 menších lívanečků).


Opekáme na pánvi z obou stran, dokud nejsou dozlatova. Zkoušela jsem opékat na pánvi s kapkou olivového oleje, druhou várku jsem udělala jen tak nasucho na pánvi a byla mnohem lepší. Takže pokud vlastníte kvalitní teflonovou nebo keramickou pánev, tak stačí opékat nasucho a nic se nepřipeče:) A to je vše, můžeme servírovat. Dobrou chuť!


Je to velice jednoduché a velmi chutné. Stačí podávat se zeleninovým salátem. Ale fantazii a chuti se meze nekladou:)

8 komentářů:

  1. Perfektní recept, vypadá to jednoduše a chutně, asi neodolám. Víc takových receptů, prosím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. to vypadá fakt dobře, miluju cottage!

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda hodně sladký, že se část mouky nahradí nastouhanýma jabkama. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sice na teplá sladká jídla nejsem, ale i tak díky za tip, zní to velmi zajímavě:) To by určitě chutnalo příteli:)

      Vymazat
  4. vůbec jsem netušila že se ze sýru cottage dá udělat lívanec ... pěkný recept !

    OdpovědětVymazat
  5. hm, dobře Kachenko!

    OdpovědětVymazat
  6. já zdravé lívanečky jedla zatím jen v banánové verzi - rozmačaný banán, vajíčko, mouka
    ale tyhle vypadají taky úžasně :) určitě je vyzkouším

    OdpovědětVymazat