pátek 26. října 2012

Ryor bylinný čaj Lymfodren

Jak jste se mohli dočíst v minulém hubnoucím článku, tak jsem si v těchto dnech naordinovala očistnou kúru v podobě pití čistícího čaje. Tuto kúru provádím už třetím rokem, vždy dvakrát ročně, a to na jaře a na podzim po dobu 6ti týdnů. K pročistění používám bylinný čaj Lymfodren od Ryoru. A protože některé z Vás čaj zaujal, tak jsem se rozhodla o něm udělat samotný článek (tímto zdravím čtenářku Lil:-*).

Lymfodren je bylinný čaj, který slouží k pročištění lymfatického systému a zvýšení kvality pleti. Jde o bylinnou směs, která obsahuje ibišek, pampelišku, měsíček, jetel, vřes, třapatku, pýr a citronellu. Čaj se dá zakoupit jak ve formě sypké směsi, tak v nálevových sáčcích. Já dávám z praktických důvodů přednost sáčkům. Balení obsahuje 20 sáčků a cena balení se pohybuje kolem 50 Kč. Čaje se doporučuje denně vypít 1-2 šálky, kúra by se měla provádět po dobu 6ti týdnů. Já se snažím denně vypít opravdu dva šálky, i když někdy se nepodaří, ale i tak aspoň jeden denně vypiju. Takže na celou proceduru potřebuju zhruba 4 balení čaje.


Samotná příprava čaje je velmi jednoduchá. Sáček s čajem přelijete horkou vodou a necháte 15 minut odstát, nejlépe v zakryté nádobě (na hrníček položím malý talířek). To, co Vás asi bude zajímat nejvíce je chuť čaje a jeho účinky. Co se týče chuti čaje, tak s tou nemám žádný problém, ba naopak, je velmi chutný. Řekla bych, že chutná jako nějaký ovocný čaj říznutý bylinkami. Kdysi jsem zkoušela jiné detoxikační čaje a ty se opravdu nedaly pít, byly nahořklé. Ale tento je opravdu lahodný.


Po absolvování 6ti týdenní kúry je má pleť vždy v dobré kondici. Jestli mám po kúře pročištěnou lymfu a zlepšenou funkci sleziny, tak to nemohu posoudit, ale můžu říct, že se cítím velmi dobře.

Takže pokud někdo touží po pročištění organismu a zároveň chce popíjet lahodný nápoj, tak tento detoxikační čaj mohu jen doporučit!

15 komentářů:

  1. tenhle čaj mám doma taky, ale sypaný :) a máš pravdu, chutná vážně moc dobře :))

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem o něm slyšela. Často se cítím nafoukle a myslím, že tenhle čaj by mi mohl pomoct, tak se po něm určitě porozhlédnu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Čaj mně velmi zaujal a uvažuji o koupi. Dá se prosím zakoupit v nějakém kamenném obchodě nebo v lékárně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě. Já ho kupuju buď v lékárně a nebo přímo u mojí kosmetičky. Taky jsem ho viděla v obchůdcích se zdravou výživou a v menších drogeriích.

      Vymazat
  4. Vyzkouším. Já jsem na detox použila detoxikační čaj značky Sidhalepa. A taky jsem spokojená, jen byl o něco dražší.
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. miluju čaje :) jakékoliv
    detoxikační jsou fajn, mám jeden od Teekanne

    OdpovědětVymazat
  6. To zní zajímavě, já osobně mám ráda většinu čajů :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj. Chci zeptat :) taky jsem si tenhle čaj koupila... piju ho 2. den, ale teda ta chuť je hořká :( nevíš čím to je? louhuju to podle návodu... dokonce jsem zkoušela i menší dobu a stejně je to docela hnusný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vážně netuším, mě ten čaj chutná a i ostatním v okolí, kteří jej taky pili. Já ho kupuji u své kosmetičky v salónu, někdy v lékárně. Já zásadně nic nesladím, takže čaje piji hořké, neslazené, tak možná proto mi i chutná. Ale i ostatní čtenářky psaly, že jim čaj přijde chuťově dobrý.

      Vymazat
  8. děkuju za odpověď... právě já taky co jsem všude četla tak všichni jak je dobrý a pak se napiju a šok :D já ho kupovala v lékarně :( přitom čaje taky nesladím... on jakože chuť má dobrou, ale je tam hnusnej hořkej ocas, musím ho zapíjet vodou :(

    OdpovědětVymazat
  9. já jsem z chuti zezačátku taky nabyla nadšená, ale teď už dělám kůru po druhé a začal chutnat dobře. Možná je to tím, že jsem přestala sladit všechno ostatní :)

    OdpovědětVymazat
  10. Používala jsem jiný detoxikační čaj a po 5 dnech používání jsem měla akné mnohem horší a pořád se to stupňovalo. Nejdříve jsem si myslela, že se mi pleť čistí a že to přejde, ale po 3 týdnech jsem to musela vzdát, protože už jsem se těmi pupínky styděla chodit mezi lidi. Má čaj od Rioru taky tak intenzivní účinek. Nerada bych měla pleť ještě horší, protože jsem začla s kosmetikou od rioru a jsem s ní moc spokojená, ale něco na pročištění pleti zevnitř bych si ještě chtěla koupit. Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pleť se po pár dnech zhoršila, ale pak byla časem lepší. Ale samozřejmě je potřeba očistit celý organismus, tzn. jíst více ovoce a zeleniny, pít dostatek čisté vody, vypustit tučné, mastné a sladké.

      Vymazat