neděle 12. února 2012

Módní legendy mezi kabelkami

Tyhle krasotinky se objevují na filmových plátnech, v módních časopisech a knihách, vlastní je kdejaká celebrita. I mezi kabelkami se najdou módní ikony...

Chanel 2.55
Tuto prošívanou kabelku vytvořila sama Coco Chanel v roce 1955. Říká se, že její výrobou se Coco inspirovala ve svém dětství, kdy vyrůstala v sirotčinci. Tamní ošetřovatelky tam dětem věšely nad postýlky řetězy, aby si děti měly s čím hrát. Tato kráska Vás vyjde až na 50 000 Kč.



Hermes Birkin Bag
Tato kabelka nese jméno slavné zpěvačky Jane Birkin. Se vznikem této kabelky se pojí příběh, kdy Jane letěla letadlem, ve kterém seděla vedle tehdejšího prezidenta Hermes, který se pro ni rozhodl navrhnout praktickou kabelku místo její Kelly, kterou měla tehdy u sebe v letadle. Kabelka spatřila světlo světa v roce 1984. Výroba této kabelky trvá minimálně 48 hodin a vyjde vás na 120 000 Kč.



Gucci Bamboo Bag
Kabelku Bamboo Bag vytvořil Guccio Gucci již v roce 1947, která se dodnes vyrábí s drobnými obměnami, přičemž před dvěma lety se dočkala výrazného redesignu. Od prvotní Bamboo Bag zůstalo zachováno zapínání a ucho vyrobené z lakovaného bambusu. Kabelka se vyrábí v různých velikostech a barevných provedeních, její ceny začínají na 50 000 Kč.



Louis Vuitton Speedy Bag
Speedy Bag byla třetí kabelkou v historii značky, která byla uvedena na trh již v roce 1932. Původně se vyráběla pouze z plátna Monogram Canvas, dnes je dostupná i v jiných provedeních. Speedy Bag si můžete pořídit v pěti velikostech, a to od miniaturní psaníčkové verze Mini HL až po velkou cestovní kabelu. Nejmenší provedení kabelky pořídíte zhruba za 7 000 Kč.



Lady Dior
Tato lakovaná prošívaná kabelka byla vytvořena v roce 1995 pro princeznu Dianu. Její výroba trvá zhruba 8 hodin a vyrábí se v mnoha barevných provedeních. Její cena je zhruba 40 000 Kč.

zdroj: www.weheartit.com

Přiznám se, že tajně netoužím po žádné značkové kabelce věhlasného návrháře. Než mít doma arzenál luxusních kabelek, to bych radši investovala tyto nemalé peníze do luxusního vybavení bytu. A co Vy? Toužíte po nějaké kabelce a nebo už nějakou vlastníte?

15 komentářů:

  1. netouzim, kabelky me nikdy moc nebraly, radsi si koupim neco na sebe, nejakou kosmetiku, nebo nekam vyrazim :)

    OdpovědětVymazat
  2. Můj sen je jednou vlastnit Chanel 2.55, miluju ji :D !

    OdpovědětVymazat
  3. Touzim po LV neverfull, po dvou letech vahani a spekulovani snad bude konecne pristi tyden moje :-) Netouzim po arzenalu designerskych kabelek, ale rada bych 2 opravdu pekne, kvalitni kabelky, jednu v cerne a jednu v hnede. Myslim, ze to k dospelemu zenskemu satniku patri :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Toužím po Lady Dior v hot pink barvičce :) A nebránila bych se Chanel 2.55 :) ♥

    OdpovědětVymazat
  5. když už tak jedině Hermes Birkin Bag a Chanel 2.55 :)!

    OdpovědětVymazat
  6. Toužím po Lady Dior... A moc :)

    OdpovědětVymazat
  7. Chtěla bych si jednou koupit LV Neverfull nebo Chanel 2.55. Ale přiznám se, že radši bych investovala do cestování. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, souhlasím s Tebou, raději ty peníze investuji do vybavení bytu a nebo do cestování. Ale kdyby mě někdo chtěl obdarovat luxusní kabelkou, tak bych se nebránila:)

      Vymazat
  8. Ta Chanelka se mi hrozně líbí už dlouhé roky, ale slintat můžu :D.

    OdpovědětVymazat
  9. super clanok, zase som sa nieco nove dozvedela a nemusela si precitat nic navyse:D...no par vysnenych kuskov mam (jeden uz splneny:) ), ale kym nasporim, uvidim, ci ich neinvestujem skor do cestovania...:).

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Taky nějak kabelky nežeru, a takové peníze bych za ní nedala, a teď mě všichni ukamenujete ale kabelky od LV se mi prostě nelíbí... :D

    OdpovědětVymazat
  11. tá gucci sa mi nepáči teda vôbec, chanel je perfektná a lady dior ma tiež veľmi neberie, ale na tej fotke sú krásne mint nechty! <3

    OdpovědětVymazat