čtvrtek 24. března 2011

Můj denní make-up



Dnes článek o mé dekorativní kosmetice, kterou používám na denní líčení.




1. Garnier Roll-on Anti-dark Circles
Je to vlastně 2 v 1 - oční roll-on a korektor. Perfektně zakryje kruhy pod očima a zároveň jeho masážní kulička podpoří mikrocirkulaci a tím i o tuto pokožku pečuje a redukuje právě zmiňované kruhy pod očima. Obsahuje aktivní přírodní výtažky z kofeinu a citronu. Vyrábí se ve dvou krycích odstínech, já mám 01 pro světlou pleť. Také obsahuje UV filtr, takže chrání oční okolí i proti nepříznivým vlivům slunečního záření. Tento výrobek můžu vřele doporučit. Trápí mě mé kruhy pod očima, vždycky jsem se je snažila co nejlépe zakrýt, ale můžu říct, že jen tento roll-on je opravdu zakryje, aby to vypadalo přirozeně. A drží po celý den. Stál cca 100 Kč.

2. S-he Stylezone Concealer
Tak tento tekutý korektor jsem ukořistila v DM drogerii ve výprodeji. Po 50% slevě mě vyšel na 30 Kč. Jsem s ním nadmíru spokojená. Je to odstín 03 Natural. (Poznámka: Ptala jsem se prodavačky, jestli s-he stylezone končí, že je celý sortiment ve výprodeji a řekla mi, že ji vyprodávají, protože snad od května by měl být nový sortiment, nové odstíny a barvy. A i obal výrobků by se měl změnit. Tak to jsem ráda, protože tuhle kosmetiku za téměř směšné ceny mám ráda, hlavně jejich laky na nehty.) Tento korektor používám spíše na vystínování.

3. VICHY korekční tyčinka Normaderm
Tak tehle korektor byl sice poměrně drahý (cca 300 Kč), ale je opravdu dobrý. Tento používám na zakrytí pupínků, protože má vysušující účinky. Takže nejenže pupínek zakryje, ale zároveň jej vysuší a ten pak rychleji zmizí:-) Obsahuje termální vodu z Vichy a je hypoalergenní. 


4. Alverde Coverstick
Tato krycí tyčinka je z DM drogerie. Jsem s ní moc spokojená, nejenže že je to přírodní kosmetika, ale opravdu vydrží celý den. Používám ji na zakrytí červených žilek a různých nerovností. Je to odstín 03 Sand. Už nevím, kolik přesně stála, ale je to do 100 Kč.



 5. Rimmel Stay Matte Foundation
Přiznám se, že make-upy moc nepoužívám, připadám si jako bych měla na obličeji masku:-) Ale tento je příjemný a nezatěžuje pleť. Make-up dodá pleti svěží a matný vzhled, na obalu dokonce slibují, že až na 12 hodin. Opravdu můžu potvrdit, že pleť se velmi dlouho neleskne. Co se týče složení, tak obsahuje výtažky z bavlny, okurky a heřmánku. Můj odstín je 103 True Ivory. Cena cca 150 Kč.



6. Rimmel Stay Matte Pressed Powder
Tak na tenhle pudr nedám dopustit. Pleť je po něm matná, příjemná na dotek a krásně jemně voní. Obsahuje přírodní minerály. Nanáším jej pomocí té nejjemnější, nejúžasnější labutěnky od For Your Beauty (Rossmann). Cena cca 100 Kč, můj odstín je 005 Silky Beige.

 7. Rimmel Natural Bronzer
Tak ten používám jako tvářenku hlavně během jara a léta. Obsahuje rozjasňující částečky, antioxidanty a vitamin E a je s ochranným faktorem SPF 8. Můj je v odstínu 025 Sun Glow a stál cca 100 Kč. Během zimy používám jiný, bez třpytivých částeček a to obyčejný pudr z Avonu z dekorativní řady ColorTrend, odstín Translucent Tan. Tehle pudr je pro mě tak tmavý, že jej využívám jako tvářenku. Stojí cca 80 Kč a má moc příjemný zemitý odstín a příjemou vůni. Na nanášení tvářenky používám štětec z H&M.


 
8. Oční stíny Avon ColorTrend
Tak očních stínů mám celkem dost, ale téměř všechny jsou v hnědých odstínech. Nejčastěji používám tuto paletku mastných stínů z Avonu. Má praktické balení, kde je i zrcátko a schovaný aplikátor. Cena cca 100 Kč.

9. Essence Long Lasting Eye Pencil
Tak za tuhle tužku na oči bych klidně strčila ruku do ohně (a klidně i za celou kosmetickou řadu essence) :-D Je výsuvná, perfektně se aplikuje a vydrží celý den. Mou nejmilovanější je 03 Let´s Dance a stojí cca 30 Kč.


 
10. Max Factor 2000 Calorie Mascara
Myslím, že není třeba rozsáhlejšího komentáře. Kdo zná, tak určitě potvrdí, že tato řasenka je bombovní:-) Na obalu slibují, že zvětší objem řasů až o 300 %. Procentuálně to nemám změřeno (:-D), ale opravdu vykouzlí krásné dlouhé a oddělené řasy a je voděodolná. Stojí cca 250 Kč. Ale mám taky ráda např. řasenku SuperSHOCK od Avonu (cca 100 Kč) a také se mi osvědčily ty od Miss Sporty (cca 50-100 Kč). Preferuji hnědé před černými, přijde mi, že hnědé řasenky nepůsobí tak tvrdě.



11. Gabriela Salvete Eyebrow Contour
Obočí si zvýrazňuji touto tužkou na obočí, která stojí cca 50 Kč a vyrábí se v několika barevných variantách, od světle hnědé až po černou. Já používám 01. Používám ji už roky a ani kdybyste mi zadarmo nabízely nějakou luxusní světové značky, tak bych ji nevyměnila:-)


 
12. LipGloss by H&M
Co se týče lesků (i balzámů na rty a rtěnek), tak těch mám opravdu hoooodně:-) Z lesků mám asi nejradši tento z H&M – Bella Bellina. Krásná nude barvička, štětcový aplikátor a překrásná vůně (voní mi po vanilce). Stál cca 100 Kč. Také mám moc ráda lesky od Avonu, mají opravdu širokou paletu odstínů.




13. VICHY Dermablend Setting Powder
Je to transparentní fixační pudr, který zafixuje make-up až na 16 hodin. Na obalu slibují, že odolává potu a dokonce i koupání a saunování (tak to nevím, nemám vyzkoušeno:-D). Je hypoalergenní. Součástí balení je i labutěnka. Fixační pudr mě vyšel na cca 600 Kč.


Tak a co Vy a Vaše kosmetické poklady? Na co nedáte dopustit a nebo naopak, který produkt Vás zklamal? Těším se na Vaše tipy.

Mějte se jarně :-)

6 komentářů:

  1. řasenku a lesk mám taky a jsem s nima spokojena =)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám raději přirozený vzhled, makeup mám od Dermacolu a jsem s ním nadmíru spokojená :)
    Jinak toho máš taky požehnaně :))

    OdpovědětVymazat
  3. diky za tip na pudr uz dlouho shanim nejaky povedeny:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten roll-on si také pořídím :-) Děkuji za tip

    OdpovědětVymazat
  5. taky mam make- up stay mate od rimmel, ale mé pleti moc dlouho nevydrží:/
    http://chuckina-fashiondiary.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, plánuji si koupit od Vichy pudr a tenhle se mi moc líbí! :))

    OdpovědětVymazat