pondělí 11. ledna 2016

Kosmetika roku 2015: Dekorativní kosmetika

To nej z pečující kosmetiky za uplynulý rok jsem vám představila v tomto článku, dneska bych vám ráda ukázala ty nej produkty z dekorativní kosmetiky. Nejsem z těch beauty blogerek, které by doma měly 30 paletek očních stínů, 150 rtěnek, já jsem spíše na pečující kosmetiku a u šminek většinou zůstávám věrná pár produktům, protože se každý den líčím stejně a příliš s make-upem neexperimentuji, v tomto jsem konzerva. Takže asi chápete, že vybrat 10 top produktů z dekorativky byl pro mě docela oříšek, i když musím říct, že v roce 2015 jsem s dekorativkou celkem experimentovala a vyzkoušela více produktů než roky předešlé. Tak jdeme na to!


The Balm Mary-Lou Manizer
Rozhodně jedním z největších objevů je tento rozjasňovač. Už chápu, proč o něm všichni tak básní, i to nejjednodušší líčení pozvedne minimálně o level výše. Je neuvěřitelně jemně namletý, má perfektní pigmentaci a troufám si říct, že odstín bude sedět každé ženě. Stačí jej nanést pouze malinko, takže mám pocit, že si s ním vystačím na spoooustu let. A to balení je tak cool.

The Balm Hot Mama!
Jak vidíte, tak tento rok u mě vede značka The Balm. Našla jsem si v jejím portfoliu produktů tohoto tvářenkového miláčka v roztomilém balení. Tahle tvářenka splňuje všechny mé tvářenkové představy o té nejdokonalejší tvářence a já ten odstín prostě miluji. Má překrásný broskvový odstín se zlatavým shimmerem, který podle mě bude slušet téměř každé. Produkt lze využít nejen jako tvářenku, ale i jako oční stíny. Hot Mama! mám moc ráda a žádnou jinou tvářenku už delší dobu nepoužívám a ani to nehodlám měnit. 

Avon báze pod oční stíny
Během roku mi došla má oblíbená báze od e.l.f. a protože jsem nechtěla dělat objednávku jen kvůli jednomu produktu, tak jsem se rozhodla hledat novou náhradu. Zaujala mě báze od Avonu, kterou jsem pořídila za pár korun v akci a k mému překvapení je lepší než ta od e.l.f. Báze má takovou zvláštní krémově pastovou konzistenci. Absorbuje maz na očních víčkách a uchová je matné a tak zabraňuje usazení očních stínů v záhybech očního víčka. Dokonale je zmatní, stíny potom dobře přilnou, zachovají si svou sytou barvu a věřte, že večer mám z očí stále co odličovat. Pro mě to je malý zázrak v kalíšku a mám pocit, že to balení mi vystačí ještě na další rok. Kdo nezná a hledá perfektní bázi za směšnou cenu, tak ať určitě vyzkouší tuto od Avonu. 

Estyle Magic Curling mascara
Ano, tato řasenka je vskutnu magická, řasy krásně natočí a zahustí, vypadají jako řasy mrkací panenky. Ten efekt je tak úžasný, že i překousnu to, že kartáček je plastový.

Miss Sporty Fabulous Lash mascara
Nemohla jsem se rozhodnout, která z těchto dvou řasenek je lepší a tak jsem se rozhodla, že vám musím ukázat obě dvě. Miss Sporty má super řasenky a navíc jsou za směšnou cenu, tato má klasický štětinkový kartáček, který mám nejraději.

Bourjois Healthy Mix make-up
Během roku jsem vyzkoušela několik make-upů, nejvíce mě oslovil tento od Bourjois. Četla jsem na něj mnoho pozitivních recenzí a tak jsem se nakonec odhodlala k jeho nákupu a musím říct, že několik prvních dní jsem byla z jeho používání docela zklamaná. Ale potom nějakým zázrakem si začal s mojí pletí rozumět. Používala jsem ho v létě, teď v zimě je na mě tmavý. Make-up je hydratační a rozjasňující, obsahuje výtažky z ovoce, díky kterým božsky voní. Na pleti dělal krásný sjednocený efekt, zmatnil ji, ale zároveň rozjasnil. Skvělý je aplikátor, díky kterému si korigujete množství vytlačeného make-upu. Za mě super a těším se opět na léto až jej zase začnu používat.



InvisiBobble gumička do vlasů
Tento produkt se sice moc do dekorativních produktů nehodí, ale prostě jsem ho potřebovala někde zařadit a říct vám o něm, protože je vážně super. Než jsem si koupila originál InvisiBobble, tak jsem měla doma její napodobeninu a rozdíl je opravdu znát. Do práce mám ráda pevně stažené vlasy, aby mi nepadaly do očí, takže během dne používám klasickou gumičku do vlasů, InvisiBobble používám na doma, stáhnu s ní nedbalý drdol, ve volných dnech a noc. Nesnesu v noci rozpuštěné vlasy, prostě mi to vadí a abych je zbytečně neničila, tak si udělám vysoký drdol, který jemně obtočím touto gumičkou. Vlasy jsou relativně volné, ale pod kontrolou. A ráno, když si vlasy rozpustím, tak mám přirozeně natočené konečky, což se mi velmi líbí.

Beauty Blender
Pro mě jeden z největších objevů z dekorativní sféry a biju se do hlavy, že jsem si jej nekoupila dřív. S touto houbičkou nanesu make-up během chvilky a navíc pleť je jednolitá, sjednocená. Díky jeho tvaru se dá detailně vklepat i oční korektor. Investice rozhodně nelituji, právě naopak a apeluji na všechny z vás, které nad jeho koupí stále váháte, ať neblázníte a jdete do něj! :-)

Dermacol lak na nehty 03 Neon Pink
Tento lak jsem během roku používala nejčastěji, v létě jsem se snad žádným jiným nelakovala. Barva je přesně jako růžový zvýrazňovač a s opálenou pletí vypadá parádně. Lak má jen 5 ml, což překvapivě beru jako výhodu, protože si můžu být jistá, že před tím, než začne vysychat, tak ho už dávno budu mít spotřebovaný. Opět další věc, na kterou se těším, až ji opět v létě zase budu používat.

Moschino I Love Love
Tou nejlepší vůní za rok 2015 se stala tato citrusová vůně od Moschino, po které jsem dlouhou toužila a dostala jí od přítele k minulým Vánocům. V létě jsem žádnou jinou vůni nepoužívala, protože tato je naprosto dokonalým ztělesněním léta. Voní svěže po citronu, grepu, pomeranči a rybízu, z květin jsou zastoupeny čajová růže a konvalinka. Vždy, když se jí nastříkám, tak se mi okamžitě zlepší nálada.




Tak, tu nejlepší pečující a dekorativní kosmetiku za rok 2015 máme za sebou a já se budu těšit na to, co vyzkouším v roce 2016. A co jste si za poslední rok nejvíce oblíbily vy z dekorativky?

5 komentářů:

  1. Mary-Lou mám taky a je skvělá. Docela jsi mě nalákala i na tu tvářenku, takže uvidíme jestli odolám nebo ne :D Na řasenky od Miss Sporty slýchám taky jenom samou chválu a už je mám na mém pomyslném wishlistu :)

    OdpovědětVymazat
  2. tutobazu od avonu som si nedávno objednala a ako tak čítam vidím že som si dobre vybrala, aj keĎ SOM mala pochybnosti lebo kamarátka mi povedala že jej vyschla tak uvidim:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem na tom úplně stejně. Zatímco pečující kosmetika se u mě točí, u dekorativky používám furt to samé dokola. V letošním roce se chci ale polepšit :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Tie gumičky Invisibobble sú naozaj vynález storočia, neťahajú vlasy a vyzerajú krásne.

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto všechno je super♥.. ještě se mi nestalo, že by se mi líbila každá položka:D :)

    OdpovědětVymazat