čtvrtek 26. prosince 2013

Vánoční random

Krásný pozdní večer Vám všem! Doufám, že jste si vánoční dny užili do sytosti, strávili je s těmi nejbližšími, v pohodě a radosti. Původně jsem tento článek ani psát nechtěla, ale pak jsem si říkala, že by Vám to asi přišlo divné, kdyby na blogu nepadla ani jediná zmínka o Vánocích, nedala bych sem jedinou vánočně laděnou fotku a dále psala jen o kosmetice, jako by ani žádné Vánoce nebyly.

Letošní Vánoce pro mě byly totiž zvláštní, jiné než ty předchozí. Byly to první vánoční svátky, které jsem netrávila doma s rodiči. Protože už jsem natrvalo od letošního roku přestěhovaná u přítele, tak už jsme netrávili odděleně Štedrý den se svými rodinami, ale byli jsme oba nejdříve s jeho rodiči a potom se jelo k našim. Takže dvě štědrovečerní večeře:-). Chvíle s rodinou jsme si oba velice užili, nasávali jsme vánoční pohodovou atmosféru. Rodinné chvíle byly pro nás letos více dojemnější, protože den před Štědrým večerem nám odvezli přítelovu babičku do nemocnice...Člověku je smutno, když jeden člověk u večeře chybí a obzvlášť v tento sváteční okamžik si uvědomí, jak je pro něj rodina důležitá, že je potřeba si tyto chvíle intenzivně užívat...Ale dost, nebo se rozbrečím. Jen jsem tímto chtěla říci, ať si vážíme svého zdraví a těchto okamžiků. A nejenom těchto chvílí, ale ať si vážíme každého dne s rodinou. Bohužel ne každý může trávit tyto dny se svou rodinou, mamčina kamarádka a zároveň dlouholetá přítelkyně rodiny by tak byla na Štědrý den sama doma a tak ji již několik let zveme k našim, aby tyto dny pro ni byly veselejší.

Když už člověk nebydlí s rodiči, tak vidí Vánoce z jiného pohledu. Loni jsem si užívala vánoční pohody, vysedávala u televize, sledovala pohádky a u toho pojídala cukroví. Mou povinností bylo jen nazdobit stromeček, nakoupit a zabalit dárky, pomoci něco málo v kuchyni. Letos na mě bylo pečení cukroví (moje premiéra), vystála jsem si frontu na kapra, udělat výzdobu celého bytu, nakoupit potraviny na svátky, předvánoční úklid...Už to není jen o vánoční pohodě, ale člověk si uvědomí, kolik starostí mají rodiče s tím, aby svým dětem zajistili ty nejkrásnější Vánoce, kolik nervů, času a úsilí je to všechno stojí. Ale po dobře odvedené práci přijde zasloužené volno a člověk má ze sebe dobrý pocit, že udělal maximum proto, aby si rodina tento sváteční den užila tak, jak má.

Jinak co se týče dárečků, tak jsem je pro Vás sice nefotila, ale z každého jednotlivého mám radost. Dárečků bylo spousta, čím jsem starší, tak si přeji praktičtější dárky, takže jsme s přítelem dostali od Ježíška žehlící prkno, sušák na prádlo, dvoje povlečení, prostěradla, bytové doplňky... Z dárků určených pro mě jsem namátkou dostala fén, elektrický zubní kartáček, roztomilý domácí úbor s jezevčíkem, kosmetiku, peníze, oblečení...




















Věřím, že jste prožili Vánoce v poklidu a lásce. A nezapomeňme na to, že nejde o množství nadělených dárků, ale o chvíle strávené s rodinou.

S láskou
Katie

6 komentářů:

  1. Moc krásně jsi to napsala :-) A líbí se mi i fotky. Při pohledu na jezevčíka jsem si vzpomněla na toho našeho, který bohužel už umřel :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je mi líto:-( Jezevčíci jsou nejlepší pejsci:-)

      Vymazat
  2. no to jsou trapný dárky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč myslíš? Raději dostanu praktické dárky, které chci a potřebuji než zbytečnosti. A co jsi teda dostala ty, když ti tyto dárky přijdou trapné?

      Vymazat