čtvrtek 12. prosince 2013

10 věcí pod 100 Kč

Krásný podvečer, dámy. Takhle při večeru si dáme článek, na který mě inspirovala Hanny Brokolice v jednom ze svých videí


Mých deset produktů je převážně z pečující kosmetiky, neboť z dekorativky používám více méně stále ty stejné produkty a tak doma nemám zas tak moc líčidel. Ale i tak jsem zvolila jednoho zástupce pod 100 Kč, bez kterého nedám ránu:-) Z pečující kosmetiky Vám, milé dámy, představím tedy celkem devět zástupců, kteří stojí za to a pořídíte je za pár kaček, resp. do stovky. Můžu Vám říct, že to byla celkem fuška najít produkty do tak nízkého cenového limitu. Netvrdím, že mám doma produkty, jejichž cena za kus se pohybuje v řádech tisíců, ale sehnat kvalitní produkt do stovky je v dnešní době docela nadlidský výkon:-)


1. Valea krém na oční vrásky
Zázrak za 40 Kč. Tento oční krém jsem pořídila v pražské PeMi drogerii a moc jsem si ho oblíbila. Má krásnou parfemaci, skvělou konzistenci, dobře hydratuje oční okolí. Jestli funguje na zmírnění očních vrásek nedokážu zatím posoudit, ale vzhledem k tomu, že je mi už 25 let, tak přece jen nějaký oční krém už je potřeba.

2. Saloos bio Karité balzám na rty
Ten nej balzám na rty. Je to již mé druhé balení. Balzám vydrží neskutečně dlouho, rty dokonale vyživí, takže není potřeba je přetírat co 10 minut jako u jiných, neúčinných balzámů. Bambucké máslo spolu s výtažkem z rakytníku o rty pečuje, regeneruje a zvláčňuje je, chrání před vznikem oparů a popraskaných koutků. Jediné, co mi vadí je to balení, protože nerada sahám prsty do přípravků, ale vzhledem k jeho účinkům mu to odpouštím a budu jej kupovat dále. Balzám nanáším na rty v silné vrstvě, hlavně na noc. Koupíte jej za cca 70 Kč.

3. Essence set na úpravu obočí
Jediný zástupce dekorativní kosmetiky pod 100 Kč, za kterým si 100% stojím. Pokud bych měla vybrat jediný pilíř, na kterém stojí mé líčení, tak to bude právě obočí. Klidně se obejdu bez rtěnky či nalíčených očí, ale bez zvýrazněného obočí nedám ani ránu. Tím, že si zakládám na upraveném obočí, tak jsem již pár levnějších setů na jeho úpravu vyzkoušela (Alverde, Catrice, E.L.F...) a tento od Essence je nejlepší. Jednak mi dokonale sedí ten tmavší odstín z dua stínů, barva vydrží celý den na svém místě, což se o jiných nedá říct. Stín krásně přilne k pokožce, při aplikaci nepráší. I když zbytek ze setu (druhý světlejší stín, aplikátor a šablony na obočí) je naprosto nepoužitelný, tak si jej koupím zas a znova:) Set Vás vyjde na 65 Kč.

4. Balea čistící pleťové náplasti
Za mě to jsou ty nejúčinnější náplasti na odstranění černých teček z nosu, brady a čela. Kdysi jsem používala náplasti od Nivea, ale v poměru cena a výkon jsou tyto "baleácké" mnohem lepší. V balení je 6 ks náplastí a stojí cca 90 Kč.

5. Isana odlakovač
Přiznám se, že si teď nevybavím přesnou cenu, ale toto malé 125 ml balení určitě pořídíte do 50 Kč. Líbí se mi, že nesmrdí jako většina odlakovačů, tento je s mandlovou vůní, takže typická "vůně" odlakovačů není až tak silná.


6. Bione oční a pleťový dvoufázový odličovač
Další úlovek z PeMi, který si zaslouží uznání. Já jej používám pouze pro odlíčení očního make-upu, zbytek pleti odličuji jinými "čistidly". S řasenkou a stíny si ale poradí bravurně. Co se mi líbí, tak že i přesto, že je to dvoufázový odličovač, tak nezanechává na pleti mastný povlak jako jiné dvousložkové odličovače. Navíc obsažený kolagen hydratuje a regeneruje. Balení je opravdu velké, má 255 ml a dala jsem za něj 79 Kč. Za mě zatím nejlepší odličovač!

7. Batiste suchý šampon
Bude to už znít trapně, ale máme tady další úlovek z PeMi:-D Aspoň vidíte, že návštěva této drogerie stojí za to, že zde najdete poklady za pár kaček. Takže kromě pražských památek si při návštěvě hlavního města povinně naplánujte zastávku v PeMi:-) Batiste suché šampony si mě tak získaly, že jsem si potom skočila pro další dva do zásoby. Batiste krásně voní, což se o jiných suchých šamponech ve spreji nedá říct. Kdysi jsem si koupila Baleu a byl to takový dušný smrad, že se v celém bytě nedalo dýchat, nikdy víc. Tyto Batiste jsou k dostání v různých vonných variantách, já mám doma Tropic a tento ve verzi Fresh. Jeden mám dokonce "zbarvený", určený pro tmavěhnědé vlasy. Dalším plusem je, že jsou opravdu účinné, nezanechávají bílé stopy ve vlasech. Taky jsou poměrně velké, balení má 200 ml a cena se pohybuje kolem 90 Kč.

8. Rexona Shower Clean antiperspirant
Můj nej nej nej deosprej:-D Už jsem se o něm na blogu zmiňovala tisíckrát, jeho vůně je příjemná, nebije se s parfémem, nezanechává stopy na oblečení. Cena cca 70 Kč.

9. Verona tělové mléko s kozím mlékem
Toto tělové mléko tak náááádherně voní, že se snažím si ho co nejvíce šetřit:-) Kromě úchvatné parfemace také výborně hydratuje pokožku. A už jen kvůli tomuto produktu byste měly navštívit PeMi, protože jsem zatím nikde jinde tuto kosmetickou značku nepotkala. Tělové mléko má 200 ml a cena je více než směšná, a to pouhých 40 Kč:-)

10. Dermacol Aroma Ritual sprchový gel
Pro pravidelné čtenářky to nebude žádná novinka, psala jsem o něm již několikrát. Ano, toto je ten nejlepší sprcháč pod sluncem:) Dermacol sprchové gely z řady Aroma Ritual si mě naprosto získaly, tento s vůní pomeranče a belgické čokolády je nejvoňavější. Ani se sicilskou pistácií neuděláte chybu. Kdysi jsem kupovala hlavně sprcháče Balea, protože ty jsou taky voňavoučké, ale tyto "dermacolí" voní nejen při použití, ale také z kůže, vážně, parfemace se udrží i na pokožce. Cenově se pohybují kolem 70 Kč, ale často bývají v akcích, například tento týden je pořídíte v Rossmannu za 35 Kč.


Tak to byla moje top desítka pod sto korun:-) A jak by vypadala ta Vaše, jaký produkt do 100 Kč je podle Vás ten nej?

10 komentářů:

  1. Už chci dlouho vyzkoušet ty stíny na obočí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Za málo peňazí veľa muziky :) Mňa zaujal odličovač od Bione a telové mlieko Verona, no u nás som si ich zatiaľ nevšimla ...

    LIPSTICK JUNGLE BLOG

    OdpovědětVymazat
  3. • Sprcháč od Dermacolu, jsme dnes vybírali jako dárek k Vánocům. Osobně jsem ho ještě nezkoušela. Jak jsem si k němu čichala nejvíce mě zaujal jasmínový, tento pomerančový a melounový - ale ten voní teda hoodně silně.
    • Odlakovač ISANA - pro mě jednička.

    OdpovědětVymazat
  4. ten brow set od Essence jsem měla strašně dlouho, byl docela fajn a skoro nesmrtelný, než se mi vysypal :( má trošku fórový ten vnitřní obal :) ty čistící proužky od Balei vypadají dobře, určitě je zkusím :) mám pár kousku od Bione a žádný mě nezklamal, a určitě budu zkoušet jejich výrobky dál, ten odličovač je další na řadě :D a ten suchý šampon také planuju :D Dermacol má výbornou tuto řadu sprcháčů :) mám je doma všechny, a jsou úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo s tou Baleou suchým šamponem mám stejnou hroznou zkušenost.... :-( Ale to Batiste!!! Z UK mám mini na cesty a velký 400 ml, ale už jsem ve stresu, co budu dělat po spotřebování. No a ono PeMi??? Super. Je to tutově nejlepší drogérie v Praze :-) Můžu se optat, kdy jsi je tam tak kupovala? byla jsem tam cca před 2 měsíci a neviděla jsem je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem je v srpnu a září, jak v PeMi na Palmovce, tak na Olšanském náměstí. Ale musím říct, že nejprve jsem je taky nemohla najít, musela jsem sekci vlasových produktů projít několikrát, než jsem si jich všimla. Ale mají je tam:)

      Vymazat
  6. Já zas používám jen světlý Essence stín :-)
    Věci z PeMi mě zaujaly, ale Saloos balzám mi připadal hroznej, snad jsem ho vyhodila.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky ráda chodím do PeMi. A taky jsem tam objevila Batiste. Ten šampon od Balea jsem měla a málem jsem se z něj udusila. Letěl do koše hned po druhém použití.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten set na úpravu obočí je vážně skvělý :-)!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  9. Pemi má aj webovky,kde sa dá objednať.;) super veci,ďakujem za tipy!!! :)

    OdpovědětVymazat