úterý 9. července 2013

Středomořské špagety

Nedávno jsem na blogu publikovala další food diary a vzhledem k tomu, že se Vám tyto články velice líbí a píšete si o recepty, tak tady jej máte. Konkrétně jde o středomořské špagety. Obecně středomořskou stravu miluji a olivy, sušená rajčata, parmazán, mořské plody, prosciutto či spaghetti můžu jíst téměř každodenně.

Tento recept je velice jednoduchý a ani Vám nezabere moc času. Aby pokrm byl více fotogeničtější, tak jsem místo klasických špaget použila tyto sépiové, Vy ovšem můžete použít  ty klasické.


Na středomořské špagety potřebujeme tyto suroviny:
  • špagety
  • česnek
  • olivový olej
  • rajčata
  • olivy
  • listový špenát
  • bazalku
  • mozzarellu

V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a dejte do ní špagety, které vařte klasicky dle návodu, aby byly al dente. Po uvaření je sceďte.

Mezi jejich vařením si již můžete připravit směs na špagety. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájený česnek. Poté přimíchejte nakrájená rajčata, listový špenát, olivy a listy bazalky.



 Dochuťte solí a pepřem a směs chvíli povařte. Na závěr do směsi nastrouhejte mozzarellu.


A pak stačí jen směs smíchat s uvařenými špagetami. Hotovo!



Dobrou chuť:)

6 komentářů:

  1. To vypadá víc než dobře, už si píšu recept:-)

    OdpovědětVymazat
  2. bože to vyzerá tak lahodne! oslintala som si notebook! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tenhle styl jídla miluju :-) Jednoduché, dobručké a... jo, slintám u notebooku. Zase budu pucovat klávesnici. Chjo :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  4. Ňam!;) Zrovna jsem uvažovala, co udělat dnes k obědu, běžím pro bazalku a dám se do vaření, takováhle lehčí jídla mám v létě nejradši.:) Vypadá to skvěle.
    Z.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to moc krásně a chutně, sépiové těstoviny jsem ještě nikdy neměla, ale recept určitě vyzkouším - těstoviny můžu jakkoliv a kdykoliv :)

    OdpovědětVymazat