neděle 28. července 2013

Okurka v parfémech

Vychlazený okurkový salát či okurková limonáda v létě báječně ochladí. Stejně tak okurka v parfémech je osvěžující:) Vybrala jsem pět parfémů, v jejichž vonném složení se právě okurka nachází.


Calvin Klein Eternity Aqua for Her
Čistá a elegantní vůně, jež je inspirována přírodním živlem, vodou. Je opravdu svěží a čistá, jemná, jednoduchý design flakonu jednoduchost a čistotu tohoto parfému doslova podtrhuje. V této ovocně-květinové vůni ucítíte pivoňku, svěží okurku a ovocný koktejl v podobě broskví a jablek. Srdce vůně je květinové, základ je tvořen exotickými dřevinami a pižmem.
Hlava: jablko, broskev, pivoňka, okurka
Srdce: gardénie, lotos, jasmín
Základ: cedr, pižmo, dřevo
zdroj: www.parfums.cz


Calvin Klein CK One Summer
Další vůně od CK, který letní svěží parfémy umí. CK One Summer je letní limitka, tato vůně je unisexová. Složení připomíná letní koktejl - máta, limetka, bílý rum. Ani osvěžující okurka nesmí chybět. Zeleno-oranžový flakon doslova evokuje letní měsíce.
Hlava: bergamot, okurka, máta, limetka
Srdce: jalovec, jablko, vodní tóny, lotos
Základ: santalové dřevo, mech, rum
zdroj: www.parfums.cz
 
 
Clinique Happy Heart
Clinique má v nabídce nejen prvotřídní kosmetiku, ale také vyvoněné parfémy. Happy Heart je jednou z nejoblíbenějších vůní od této značky. Tato vůně je lehká, svěží, má obstojnou výdrž, na léto je jako stvořená.  
Hlava: okurka, mandarinka
Srdce: hyacint
Základ: santalové dřevo
zdroj: www.parfums.cz
 
 
DKNY Be Delicious
Jablíčko je snad nejznámnější vůní od Donny Karan. Je to svěží vůně inspirovaná New Yorkem v letních měsících. Kromě jablka mezi ovocnými zástupci z flakonku ucítíte vodní meloun, a také svěží okurku. Ovocný mix náhle střídají květinové esence, jiskrnost dodává santalové dřevo a ambra. O nápaditosti a originalitě flakonu není ani třeba diskutovat:)
Hlava: okurka, jablko, grapefruit, magnólie
Srdce: růže, tuberóza, konvalinka, fialka
Základ: dřevo, květinové tóny, ambra, santalové dřevo
zdroj: www.parfums.cz

 
Ralph Lauren Polo Blue
Také nesmíme zapomenout na muže:) Vůně určená pro aktivního, nespoutaného muže, který je stejně divoký jako rozbouřené moře. Po přičichnutí nejdříve okusíte ovocné tóny v podobě vodního melounu a mandarinky. Ovocné esence střídá osvěžující okurka spolu s pelargonií a pačuli. Základ v sobě ukrývá čerstvé lístky bazalky a zemité mechové aroma. Modrostříbrný flakon vystihuje nespoustanost této vůně inspirované oceánem.
Hlava: vodní meloun, mandarinka
Srdce: okurka, pelargónie, pačuli
Základ: mech, bazalka
zdroj: www.parfums.cz
 
 
 
Vlastníte nějakou vůni, která v sobě obsahuje vonné esence okurky? A vůbec, napadlo Vás, že i okurka se nachází v parfémech?
 
 

1 komentář:

  1. Zrovna okurku moc nemusím, ta vůně je pro mě až moc zelená, ale zase někdo na ty zelené je, já moc ne :) I když z těchto tebou zmíněných jsem zkusila jenom DKNY

    OdpovědětVymazat