pondělí 22. července 2013

Mallorca random

Slibovaný post plný random fotek z Mallorcy je tady (i když později než jsem slibovala, ale tak doufám, že mi to odpustíte) :) Už to je více jak týden, co jsem zpátky a stále se nemůžu nabažit fotkami z dovolené, hlavně to čisté a teplé moře mi chybí. A taky místní dobroty, vlastně kromě jedněch bot (ty si z dovolených vozím celkem často, je to už takový rituál) jsme si dovezli s sebou jen samé "jedlé" suvenýry:-D Španělskou kuchyni naprosto zbožňuji, jamón serrano, olivy, paella, žlutý meloun, sangria, lilky a cukety, krevety, španělské víno... Ale nebojte jen na jídlo nevzpomínám, byla to opravdu nezapomenutelná dovolená po všech stránkách, a na Mallorcu bych se ráda v budoucnu vrátila. Lenošení na pláži a relax v místních barech teď bohužel vystřídaly pracovní povinnosti, kdy musím splnit všechny nashromážděné resty a tak teď v práci trávím někdy i více jak 12 hodin denně...ale pohled na tyto fotografie mi vždy zpříjemní den:-) Tak se pojďte se mnou pokochat.


Sangrie byla vyjma vody můj nejčastější nápoj:-) V každém baru byla jiná,
s jiným ovocem, ale vždy výborná.

Přílet na Mallorcu. Na letišti je neskutečný ruch, náš pilot během letu říkal, že denně zde odbaví tisíc letadel. Letiště je hotovým městečkem, je zde kolem 100 gatů, duty free shopů jako v nákupním centru. Docela mě to překvapilo, myslela jsem si, že to bude nějaké malé letišťátko:-)

Roztomilý poník v zábavním centru, který se mi neustále stavěl před fotoaparát a kopytami odháněl ze záběru své bratříčky:-D

Prodejny se zmrzlinou, vychlazeným jogurtem s ovocem, fresh džusy tady docela frčely.

 Podvečerní relax na pláži:)

 Nektarinky a melouny jsem tady jedla na kila, byla to moje nejčastější dopolední svačina:-)

Místní domečky. Taky by se mi takový malý roztomilý baráček u moře líbil.

Moje nejoblíbenější letní obutí:) Jsou kožené, pohodlné a navíc stály necelých 300 Kč
(koupeny před 2 roky v La Farfalla).

V každém krámě byly neskutečné hromady gumových bonbónů, lízátek a jiných cukrovinek.
Jen při pohledu na to jsem už byla přeslazená:-)



Nejlepší koktejly v letovisku dělají v restauraci Monaco. Lepší Piňa Coladu jsem v životě nepila!

Nádhera

Nákupy na plážové svačinky a zobání k večernímu posezení u vínka na naší terase:-) Když jsme zjistili, že v našem letovisku je supermarket Mercadona, měli jsme ohromnou radost. Obchod jsme znali již z naší první návštěvy Španělska a velice jsme si jej oblíbili. Koupíte tam spoustu dobrot, o kterých se nám v Česku může jen zdát a to za směšné ceny. Co naprosto od nich zbožňuji, tak je středomořský chléb s olivami a sušenými rajčaty (vlevo nahoře), mňam.

Čisté a teplé moře, jemný písek, opalování = naprosto dokonalý relax


Café Zero Capuccino = nejlepší mražená káva! Mohla bych ji pít každý den:-)

Na podvečerní procházce kolem pobřeží

Výhled z balkonu na ulici, kde právě projížděl místní turistický vláček


Moje oblíbenkyně:-D Paní každý den chodila po pláži s ovocem a hlasitě jej nabízela. Udělala dva zářezy nožem a měla celý meloun nakrájený. Její práci s nožem jsem opravdu obdivovala.


Kilové balení tuňáka. Tento tuňák z konzervy je tak o pět tříd výš než to, co koupíte u nás v supermarketu. Objevili jsme jej před léty ve Španělsku na pevnině, takže bylo jasné, že jej koupíme znova. Do Česka jsme s sebou vezli celkem 4 tyto mega konzervy:)

Můj prázdninový botník :-). Gumové červené sandály jsou z Gate za nějakých 60 Kč. Černé boty v designu, který mi připomíná flakonky Marc Jacobs parfémů jsem si před dvěma lety přivezla jako suvenýr z Rhodosu, a přesto, že jsou gumové, tak jsou velice pohodlné. Béžové kožené sandále jsou z La Farfalla z výprodejů, modré žabky jsou taktéž suvenýrem, tentokrát z Kréty. No a zelené sandálky jsem si koupila na Mallorce na tradičních pátečních trzích. Jsou hrozně pohodlné, kvalitně zpracované a stály jen 10 EUR!

Místní likér s melounovou příchutí. Byla to pozornost podniku od slovenské servírky, která nás obsluhovala v místním baru, který jsme rádi navštěvovali.


Rozlučková večeře

Odlet domů



Doufám, že se Vám fotky líbily a přeji Vám, ať se máte pěkně a užívejte si léta. Pa:-)

13 komentářů:

  1. jé přesně tohohle tuňáka nám vozí babička ze Španělska :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, krásne fotky, hneď by som si to šla obzrieť naživo... dotknúť sa, ovoňať, ochutnať... :)

    OdpovědětVymazat
  3. krásné fotky! já se na mallorku chystám příští týden a už teď se tam neuvěřitelně těším!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, tak to Ti moc závidím, hned bych se tam vrátila. Uvidíš, že si to tam užiješ, je tam opravdu krásně. A do jaké části ostrova, do jakého letoviska jedeš? Přeji pěknou dovolenou:)

      Vymazat
  4. Krásný fotky, papáníčko, botičky prostě všecko, určitě sis to krásně užila - je to z fotek vidět!

    OdpovědětVymazat
  5. Oh, ty palmy! Já se tak těším na dovoleno! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný fotky, na mallorce jsme byli v červnu :) Máme tam kamarády, takže jsme hodně cestovali po ostrově

    OdpovědětVymazat
  7. nadherne zábery a ta pani s tym furikom z ovocim nema chybu to som ešte teda nevidela, v Taliansku behaju s okuliarmi, kokosmi, tetovačkami, kabelami a somarinami ale toto je super :)))

    OdpovědětVymazat
  8. nádherné fotky! na takovou dovolenou bych jela také moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  9. ked som sa pozrela na tie sandalky hned sa mi tiez vybavila daisy ..a vzapati som si to u teba precitala, inak na tej mrazenej kave som ficala v Rime:)

    OdpovědětVymazat