sobota 21. dubna 2012

DIY náramky

Nedávno mi někdo z Vás napsal do komentářů, že by to chtělo více DIY návodů. Tak tady máte další. A asi Vás nepřekvapí, že to bude opět na náramky a opět na ty zlaté:) Dá se říct, že princip výroby je téměř stejný jako u toho minulého náramku. Ale tak aspoň další inspirace pro Vás.


Dnes, když bych se spíše měla věnovat napsání projektu do Finančních trhů, než vyrábění bižuterie, mě chytla tvořivá nálada. Kromě těchto dvou náramků pro sebe jsem začala vyrábět šperky do nové letní kolekce, která se ponese v námořnickém duchu. Bohužel jsem dnes sama doma, takže jsem neměla po ruce přítele, aby asistoval při focení jednotlivých postupů. Tak snad bude stačit slovní popis:)


Náramek s matičkami


Potřebujeme:
  • ketlovací kleště
  • kůži
  • matice
  • zapínání
  • spojovací kroužky
Náramek není nikterak složitý, jde o klasický pletený copánek, nejvíce času mi zabralo přidělat zapínání. Tak jdeme na to!

Postup:
1. Ustřihneme si 3 stejně dlouhé provázky kůže, které vsuneme do zapínání, které zmáčknete pomocí plochých kleští, čímž je zafixujeme a bude se nám dobře plést copánek. Nezapomeňte počítat s tím, že proplétáním se o nějaké ty centimetry okradete, proto si ustřihněte delší provázky, než je obvod Vašeho zápěstí!


2. Upleteme zhruba do poloviny délky klasický cop, a poté začneme na námi zvolené místa navlékat zlaté matičky. Po navlečení všech matic opět pokračujeme v dopletení copu.

3. Až je cop dokončený do námi požadované délky, tak i na druhém konci zafixujeme kůže pomocí stejného plochého zapínání.

4. Už jen stačí pomocí spojovacích kroužků přidělat zapínání náramku. Můžete použít klasickou karabinu, ale já na náramky používám tzv. americké zapínání, se kterým si náramek zvládnu jednou rukou zapnout sama.

Hotovo!



Náramek s kotvou


Tak tento náramek je první vlaštovkou letní kolekce:) Už se těším na její tvoření, protože já doslova ulítávám na všem námořnickém, ať už se jedná o bižuterii, oblečení, doplňky do interiéru...

Potřebujeme:
  • ketlovací kleště
  • kůži
  • řetízek
  • zapínání
  • spojovací kroužky
  • přívěsek ve tvaru kotvy

    Postup:

    1. Ustřihneme si 2 stejně dlouhé provázky kůže. K nim přidáme stejně dlouhý řetízek. Vše opět připevněte zapínáním. Já jsem v tomto případě zvolila pružinové zapínání, které jsem kvůli řetízku, aby nevypadl, musela více zmáčknout, čímž jsem ho tak zešikmila.

    2. Upleteme klasický cop.

    3. I na druhý konec přiděláme totožné zapínání.

    4.  Spojovacím kroužkem připevníte přívěsek kotvy k některé z kůží.

    5. Opět pomocí spojovacích kroužků připevníte na oba konce zapínání náramku.

    Hotovo!

    Výroba každého náramku mi zabrala zhruba 10 minut a každý mě vyšel cca na 35 Kč.  Tak hurá do toho!!!



    A pokud se Vám nechce vyrábět své náramky, tak Vám nezbyde nic jiného než se zapojit do mé giveaway o šperky v hodnotě 500 Kč dle vlastního výběru:-D



    9 komentářů:

    1. Nádherné! Jsi moc šikovná! A i když jsem posedlá červenou a jejími odstíny, tak musím uznat, že se mi tentokrát víc líbí ta modrá - líp ladí s tou zlatou :-)

      OdpovědětVymazat
    2. To teda koukám! :) Ještě být tak šikovná jako ty.. a jdu do toho taky :D

      Zvu tě ke mě na giveaway:
      http://andsatis.blogspot.com/2012/04/giveaway.html#comment-form

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Děkuju, ale není potřeba moc šikovnosti, je to opravdu jednoduché:-)

        Vymazat
    3. Skvělý návod :) Já hrozně ráda tvořím, tak až budu mít čas, tak si nějaký z nich zkusím udělat :)

      OdpovědětVymazat
    4. jeee,ty jsi strašně šikovná:)moc krásné náramky!
      http://kristygoodwill.blogspot.com/

      OdpovědětVymazat
    5. ted jsem do naramku uplnej blazen:D akorat nevim, jestli se muzu zeptat, jak pridelat tu "spiralu" na kuzi? Vim jak udelat to prvni ukonceni,ale tu spiralovitou koncovku porad nechapu:D

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Je to klasické spirálovité zakončení na řetízek. Navlečeš ho na ty kůže a plochými kleštěmi zmáčkneš, čímž je zafixuješ. Já jsem je kleštěmi mačkala tak dlouho, až jsem tu spirálku zešikmila, čímž jsem to pořádně zafixovala:-D Já vím, špatně se to popisuje:)

        Vymazat
    6. Nápadité přívěsky s kotvou, vypadají moc hezky, jsi opravdu šikovná!

      OdpovědětVymazat