čtvrtek 28. dubna 2016

Pomocníci v boji proti akné

Každou z nás občas potrápí nějaký ten pupínek, někdo s nimi denodenně svádí boj. Ať tak či tak, každá z vás určitě ocení tipy na pomocníky, kteří s nimi zatočí.

V pubertě, kdy mě pupínky trápily nejvíce, jsem pravidelně navštěvovala svou kožní lékařku, která mi předepisovala masti, které na pupínky účinkovaly, potom jsem začala brát hormonální antikoncepci a měla jsem o hezkou pleť postaráno. Pokud se mi nějaký pupínek udělal, tak to byl spíše takový ten podkožní bolák, který se během několika dní vytratil. I tak ty mé pupínky v období puberty byly spíš malé vady na kráse, nebylo to nic drastického. Před více jak dvěma lety jsem HA přestala brát a s tím přišly i obavy, jak bude moje pleť vypadat po jejím vysazení. Žádná katastrofa se nekonala. Ale i tak mě občasné pupínky stále trápí a snažím se s nimi bojovat. V boji mi nejvíce pomáhají právě tyto čtyři produkty.


Sudocrem už používám léta a to nejen na akné. Primárně je určen k ošetření dětské pokožky, na opruzeniny, ale skvěle si poradí i s pupínky, ekzémem, spáleninami, oděrkami. Obsahuje zinek, který má příznivé účinky na pokožku a její obnovu. Krém má hodně hutnou, mastnou texturu a je potřeba jej velice dobře rozmazat, protože jinak na pokožce zanechává bílé stopy. Stačí jej nanést opravdu malé množství. Má velice příjemnou levandulovou parfemaci. Krém používám při potížích s pletí, kdy jej lokálně nanesu na pupínky. Kvůli tomu, že pleť zmastí a může zanechávat bílé stopy, tak jej nanáším pouze na noc. Sudocrem se prodává v několika velikostech balení, to nejmenší má 60 g a pořídíte jej za cenu kolem 100 Kč.

Nejčastěji na čerstvé pupínky používám 100% tea tree olej od značky Australian Bodycare, protože čajovníkový olej pupínky vysuší a zároveň má desinfekční účinky. Olej nanáším pomocí vatové tyčinky přímo na pupínek. Je to další multifunkční kousek, který se v žádné kosmetické výbavě neztratí. Balení má 30 ml a pořídíte jej za cca 250 Kč.

Dalším skvělým pomocníkem je Himalaya Antiseptic Cream, který nesmí chybět v mém pupínkovém arzenálu. Mám už několikáté balení a jsem s ním velice spokojená, obecně mám značku Himalaya moc ráda. Opět je tento produkt víceúčelový a kromě akné jím lze ošetřit štípance, spáleniny, oděrky. Krém používám na celou pleť, je potřeba jej nanést ve velmi tenké vrstvě a dobře jej rozetřít, protože pokud dáte silnější vrstvu, tak na pleti po čase zasychá a odlupuje se. Má specifickou bylinnou parfemaci, která ne každého může oslovit, ale už jsem si na tu vůni zvykla a nevadí mi. Určitě tento produkt doporučuji, je vážně skvělý, o čemž svědčí to, že jej už roky kupuji a také spokojenost ze strany mých kamarádek, kterým jsem jej taky doporučila. Krém má 20 g a koupíte jej za cenu kolem 60 Kč.

Posledním bojovníkem je Miraclean regenerační zinková emulze, která je hotovým zázrakem díky obsaženému zinku. Není to krém, ale emulze, takže produkt je vodovější konzistence. Jeho vůně nemusí sednout každému, protože produkt nevoní, spíše smrdí, ani nedokážu tu parfemaci k ničemu přirovnat. Ale emulze dokonale bojuje s pupínky, tak jí to odpouštím. Navíc produkt používám pouze na noc, protože po zaschnutí na pleti zůstávají bílé flíčky. Budu se opakovat, ale pokud trpíte na akné, vyzkoušely jste všechno možné a stále jste bezradné, tak vyzkoušejte tento zázrak z lékárny. 100 ml balení vás vyjde na 140 Kč.


Používáte některý z těchto produktů? Co pomáhá vám na pupínky?

6 komentářů:

  1. Sudokrem u nás jede ve vekém, muž ho používá na ekzémy a já na kdeco, taky mi pomohl. Jinak na akné la roche posay effaclar řada a na lokální pupínky klasická alpa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arwen, moc děkuji za tipy, o této řadě od La Roche Posay jsem už slyšela, možná vyzkouším.

      Vymazat
  2. Ahoj, odkud máš ten himalaya krém? Hledala jsem v Rossmanu, ale nenašla jsem a ani prodavačky nevěděly :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Katko, já jej většinou kupuji v Tescu, tak zkus tam.

      Vymazat
  3. ten čajovníkový olej mám doma aj ja a je to zázrak, nedám naň dopustiť :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky říkám, že je to zázrak a přijde mi účinnější než kdejaké lokální tyčinky na pupínky.

      Vymazat