čtvrtek 10. března 2016

Rimmel, Astor, Miss Sporty, Keenwell, Deliplus a Diego dalla palma: Oční stíny v tužce

Články s dekorativní kosmetikou se u mě na blogu příliš neobjevují, holt jsem nadšenec do pečujících produktů. Rozhodla jsem se to změnit a občas vám ukázat i něco z dekorativní sféry, i když nečekejte, že má sbírka dekorativních produktů vypadá obdobně jako některých beauty bloggerek.

Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat očním stínům v tužce, protože co se týče očních stínů, tak právě tento typ provedení produktů je u mě nejvíce zastoupený. Klasických stínů a očních paletek mám opravdu po skromnu a na stínech v tužce mě baví právě jejich praktičnost a snadnost aplikace.


Jak vidíte na fotce, tak se pohybujeme na neutrální barevné paletě, nejvíce mám stíny v hnědých, bronzových a tělových odstínech, na barvičky mě moc neužije.





Astor 24h Perfect Stay Eye Shadow 
Tyto stíny v tužce patří k mým nejoblíbenějším a jsou prakticky tím nejčastěji používaným produktem k líčení očí. Mám je v odstínu 100 Creamy Taupe, což je hnědý odstín s měděnými odlesky. O jeho oblíbenosti svědčí i to, že už mám druhé balení a v minulosti se stíny objevily ve článku Kosmetika roku. Časem jsem si pořídila další odstín a to 120 Chic Nude, což je přirozený tělový stín, který je vhodný i jako podklad pod stíny, díky čemuž získají na intenzitě. Stíny jsou krásně měkké, perfektně pigmentované, aplikace s nimi je velice rychlá a co je hlavní, tak vydrží na oku celý den. Kdybych si měla vybrat jediné z mé sbírky, které si ponechám, tak to určitě budou tyto od Astoru.

Rimmel Kate Eye Shadow Stick
Tyto stíny jsem dostala od mé milované kamarádky Katky k Vánocům, jsou v bronzovo-zlatém odstínu č. 100 Rose Gold. Co se týče kvality produktu, přirovnala bych ho k výše zmíněným stínům od Astoru, tyto akorát používám méně, protože jejich odstín mi příliš nesluší, resp. je na mě příliš výrazný. Používám je hlavně v létě.

Rimmel Scandaleyes Eye Shadow Stick
Další rimmelácké stíny v tužce, tentokrát z kolekce Scandaleyes. Tyto stíny si mě získaly svou nenápadnou béžovou barvou s perleťovým odleskem. Jsou nenápadné a oko přitom pěkně rozzáří a otevřou. Konkrétně jde o odstín 002 Bulletproof Beige.




Miss Sporty Fabulous Eyes Glossy Shadow
Nejlevnějšími tužkovými stíny z mé sbírky jsou tyto od Miss Sporty, které vlastním ve dvou odstínech. Odstín 160 Peanut Butter je hodně podobný stínu Creamy Taupe od Astor, s tím rozdílem, že má nádech do růžova, a stín č. 180 Gold Almond je zase totožný s Rimmel Scandaleyes 002 Bulletproof Beige, akorát má teplejší nádech a drobný shimmer. Barvy stínů jsou peckovní, jsou krásně máslové, ale to je tak vše. Nejspíš díky té své kluzkosti mi na víčkách vydrží s bídou dvě hodiny a to pod ně dávám bázi pod oční stíny. Moc mě to mrzí, protože odstíny jsou moc pěkné, ale nejspíš stíny poputují dál.

Keenwell Eye Shadow
Tyto oční stíny v tužce v odstínu č. 2, což je zlatý odstín jsem dostala od mamčiné kamarádky. Je to moje první zkušenost s touto španělskou značkou a ta zkušenost je pozitivní. Stíny jsou krásně máslové, mají sytou pigmentaci a na oku vydrží celý den. Opět tím, že stín je výraznější, tak jej používám v letních měsících, kdy vypadá naprosto božsky k opálené pleti.

Deliplus Sombra Larga Duración
Tato jumbo tužka v odstínu č. 5 je úlovkem z loňské letní dovolené strávené na Mallorce. Kosmetika Deliplus je k dostání ve španělských supermarketech Mercadona, je to jejich privátní značka. Stíny jsou perleťové s nádechem do růžova, odstín je to krásný, ale jejich výdrž není tak skvělá jako například těch astoráckých. Večer jsou stíny stále na víčku, ale jejich intenzita během dne slábne. Ale i tak je ráda používám.

Diego dalla palma Kajal ombretto occhi
Jedná se o oboustrannou tužku, která má na jednom konci oční stíny v bílém perleťovém odstínu a na druhé straně tmavě hnědou kajalovou tužku. Konkrétně je to varianta č. 53. Přiznám se, že tuto tužku jsem použila jen párkrát, odstínově mi příliš nesedí a kajalová tužka je hodně hrubá, obtížně se s ní pracuje. Co je super, tak součástí balení je také ořezávátko, které se mi doma neztratí.


Tak doufám, že dnešní článek byl pro vás příjemným ozvláštěním mezi těmi všemi pečujícím produkty, které tady vídáte stále. Používáte oční stíny v tužce? Budu ráda, pokud mi dáte tip na nějaké stíny, které si podle vás musím pořídít. Mějte fajn den!

5 komentářů:

  1. Par stinu v tuzce mam, ale radeji je pouzivam jako linku. Stiny od Astor jsou super, mam dvoje a perfektni.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. krasne su taketo sa mi pačia ja tiež farbam moc neublížim ale v ceruzke tiene to som ešte nemala a do teraz neviem prečo vyzeraju že dobre pigmentuju a všetko proste:)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju od Rimmel stín a kajal MagnifEyes, jen pro mne bohužel není moc barev na výběr, uvítala bych víc kombinací. Ale je úžasné jak snadno a rychle se s nimi pracuje :-)

    OdpovědětVymazat