středa 29. července 2015

Mallorca 2015

Krásný den, prázdniny jsou v plném proudu, takže i u mě na blogu je potřeba to trošku rozzářit sluncem zalitými fotkami. Dnes bych se s vámi ráda podělila o fotky a zážitky z naší letošní dovolené, kterou jsme již potřetí trávili na jednom z Baleárských ostrovů, na Mallorce. Byli jsme v letovisku C´an Picafort, které se nachází na severovýchodě ostrova, v tomto letovisku jsme byli podruhé, stejně jako při naší první návštěvě ostrova. Články z předloňského pobytu na Mallorce si můžete přečíst zde a zde (posty z loňského roku potom tady a tady). Dovolená trvala osm dní a tím, že byl konec pololetí, který se nás dotýká pracovně (je potřeba splnit pracovní plán na co nejvyšší plnění, abychom měli s přítelem co největší odměny, že :-D), a my makali do posledních chvílí (já jsem rovnou z práce jela na letiště, workoholik no), tak jsme chtěli dovolenou pojmout relaxačně a celý týden se válet na pláži, u bazénu, užívat si slunce a drinků. 
 




Mallorca si nás totálně získala a nejraději bychom už nikam jinde nejezdili. Písek je zde bílý, jemňoučký, moře čisté, tím, že je to ostrov, tak tady pořád slabě fouká, takže vám ani nepřijde, že je třeba zrovna 35 °C ve stínu. A o španělské kuchyni ani nemluvím :-). V hotelu jsme měli polopenzi, což ve Španělsku bohatě stačí, protože ceny potravin jsou srovnatelné s našimi, možná o něco málo vyšší, ale kvalita a čerstvost je úplně někde jinde. Občas jsme si zašli na oběd, jinak nám bohatě stačilo se během dne na pláži občerstvit ovocem, které je na každém rohu k dostání, dokonce i na pláži během dne chodili prodejci s ovocem.  Potraviny jsme chodili nakupovat do blízkého supermarketu Mercadona, který milujeme a celý rok jsme se těšili, až si tam zase nakoupíme naše oblíbené potraviny, takže nazpátek jsme s sebou tradičně vezli 3 kilové plechovky tuňáka, několik krabic čajových pytlíků bezkonkurenčního zeleného čaje s příchutí Piňa Colada, mňam.  I sortiment drogérie mě tady pokaždé zaujme, takže jsem si pořídila i nějakou tu dekorativku, ale co je hlavní, tak jsem si tady pořídila další 3 flakóny toho nej parfému! Je to vůně od Victorio&Lucchino Capricho Floral Tentación de Rosas, kterou jsem už před třemi lety při prvním pobytu na Mallorce při každé návštěvě supermarketu očichávala. Stále jsem se rozhodovala, jestli vůni koupit nebo ne, nakonec jsem si řekla, že mám doma několik parfémů a vůni si nepořídila. Ani nevíte, jak mě to pak štvalo, takže loni jsem si vůni konečně pořídila. Všichni mi ji potom v Česku chválili, ptali se, co je to za vůni, dokonce můj známý, který je gay, tak tuto vůni těžce rozdýchává a řekl mi, že má co dělat, aby se udržel a nevrhl se na mě :-D Vůni jsem si celý rok šetřila a obávala se okamžiku, kdy mi dojde, takže mi určitě věříte, jakou jsem měla radost, když jsem přišla k régálu s parfémy a oni ji i po roce stále měli v nabídce. Jupíí! 
 



Na co jsem se taky moc těšila, tak bylo Café Zero, což je něco mezi mraženou kávou a zmrzlinou. Kávu nesladím a Café Zero je trochu slazené, ale i tak ho zbožňuju a mrzí mě, že se v létě nedá koupit i u nás. A taky jsme objevili kouzlo mraženého jogurtu z Frozen Yogurt. Lepší zmrzlinu jsem nejedla, je tak smetanová a zároveň osvěžující. A k tomu si můžete vybrat jakékoliv ingredience v podobě tekuté čokolády, křupínek, oříšků, lentilek, ovoce, džemu, sušenek a dalšího. Je to fakt mňamka. Pokud víte, kde v Ostravě a okolí mají mražený jogurt, tak mi dejte vědět, i když pochybuji, že by se vyrovnal tomu, co jsme jedli na Mallorce. 




Celé dny jsme trávili na pláži opalováním, čachtáním v moři, lenošením a čtením, když jsme si chtěli zaplavat, tak jsem šli k hotelovému bazénu. Večer jsme chodili na procházky po pláži, promenádě, nakupovali suvenýry a pak jsme se vydali zakončit den drinkem do nějakého baru. Velké pivo tady koupíte za 1,80 EUR, koktejly začínají na cenách od 2 EUR (samozřejmě záleží na jednotlivých barech, čím blíže k pláži nebo luxusnější podnik, tím jsou ceny dražší). Takže jsme si ani nekupovali alkohol v supermarketu a netrávili večery na hotelovém balkóně, protože ceny za pití jsou tady obdobné jako u nás (no dobře, pivo je možná o něco dražší, ale pořád se to dá). A navíc na hotelovém balkóně nezažijete tolik srandy jako když si zajdete do baru, protože Španělé (obzvlášť obsluha) jsou velice příjemní, družní a rádi se s vámi pobaví. Poslední večer jsme se ale rozhodli strávit mimo bar (teď to vypadá, že jsme po večerech nedělali nic jiného než se opíjeli :-D), koupili si víno a vydali se na pláž. Západ slunce, šumění moře a k tomu vynikající španělské růžové víno. Proč sakra, takhle nemůžeme trávit večery v Česku, hned bych se přestěhovala, už jen kvůli té romantické atmosféře.






 
Během pobytu jsme se vydali na půldenní výlet do města Alcúdia, což je hned vedlejší letovisko. Nebyl to organizovaný výlet s průvodcem přes cestovku, ale jeli jsme sami autobusem, jednosměrný lístek vyšel tuším na 2,40 EUR. Alcúdia je opravdu nádherné město s historickými hradbami a památkami, zrovna v den výletu tady probíhaly tradiční trhy, kde jste sehnali čerstvé ovoce, pečivo, oblečení, bižuterii, suvenýry, prostě vše, na co si jen vzpomenete.





Tak to by bylo pro dnešek vše. Vím, že článek není ničím zajímavý, že pro někoho to mohla být nudná dovolená u moře, ale my s přítelem prostě ten týden nicnedělání během roku potřebujeme pro načerpání energie. Ale prozradím, že se určitě můžete těšit na akčnější cestovatelské články. Již dvě cesty máme za sebou (pokusím se články sepsat během srpna) a další tři nás ještě čekají na podzim, takže se těšte!


(P.S. Omlouvám se za kvalitu fotek a že je každá fotka jiné velikosti, ale některé fotky jsou pořízené přes kompakt, jiné mobilem a bohužel se mi nepodařilo zjistit, jak je velikostně sjednotit.)

9 komentářů:

  1. Na Mallorcu jsem chtěla letos taky jet, bohužel neměla jsem ji už kam nacpat, prázdniny jsou na mě příliš krátké :D. Z fotek ale vidím, že určitě stojí za to, že je to doslova ráj na zemi. :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
  2. Krasny clanek,ja mam naopak takovehle nejradsi:) ty ceny me hodne prekvapily,vubec bych nerekla,ze je ve Spanelsku tak levno.Nikdy jsem tam nebyla a asi to budu muset napravit!Jinak ja dovolenkove povalace vubec neodsuzuju.Mam rada jak chozeni po pamatkach,tak i celotydenni valeni na plazi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono hodně záleží i na letovisku. Loni jsme byli blízko hlavního města a tam byli ceny vyšší. Ale každopádně mi přijde Španělsko celkově levnější než třeba Řecko, tam jsou ceny vyšší.

      Vymazat
  3. perfektné fotky,mohlo byť super! :)


    Izabell │my diary/klik/

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera, taky jsme byli na Mallorce před dvěma lety, bydlí tam kamarádi a určitě bych tam jela znovu.

    OdpovědětVymazat
  5. Prekrásne fotky:) Zbožňujem takéto dovolenkové posty, človek si oddýchne bez toho, aby kamkoľvek išiel:D Fakt paráda:) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
  6. Přemýšlela jsem kam pojedu příště na dovolenou a po tvém článku mám dost jasno! :D Díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat