pondělí 20. ledna 2014

Oblíbené (pod)zimní vůně

Dnes bych Vám ráda představila mojí voňavou trojku, která mi dělá společnost během letošní zimy-nezimy:) V chladných měsících roku dávám přednost těžším, kořenitějším vůním. Pro letošní sezónu jsem si oblíbila tyto tři vůně - Guess Seductive, Gucci by Gucci a Lady Gaga Fame.


Guess Seductive
V posledních dnech nejčastěji používám tuto vůni. Kolegyni z práci se vůně tak líbila, že už si ji taky objednala:) Vůni bych zařadila do kategorie květinově-dřevitých parfémů. Vůně je krásně hřejivá a díky pomeranči a vanilce ji mám spjatou s Vánoci:)
Hlava: bergamot, černý rybíz, hruška
Srdce: iris, pomerančovník, jasmín
Základ: kadidlo, kašmír, vanilka

Taky nesmím opomenout design vůně, moje oblíbená barevná kombinace černá se zlatou je prostě nesmrtelná a nadčasová:) Balení je docela bytelné, víčko perfektně drží. Tato toaletní vůně je k dostání v 30, 50 a 75 ml balení, cenově vůně patří mezi levnější.


Gucci by Gucci
Je mi to líto, ale už jsem téměř na dně. Ze začátku mi moc nevoněla, přišla mi na mě docela těžká a nepřiměřená mému věku. Po čase jsem jí ale přišla na chuť. Vůně je taková medově kořeněná a velice intenzivní. U této vůně se nemusíte bát, že by Vám rychle ubývala, vydrží opravdu dlouho a tak jí nemusíte během dne téměř vůbec obnovovat.
hlava: heřmánek, kouřové tóny, guave, hruška
srdce: konvalinka, květ Tiaré, květ pomerančovníku
základ: med, pačuli, pižmo

Vzhled flakonku je kapitola sama o sobě. Flakon je masivní a těžký, v kabelce se docela pronese. Zlatohnědá kombinace, to já opět můžu. I tuto vůni zakoupíte ve třech variantách - 30, 50 a 75 ml. Cenově je tato vůně oproti výše zmíněné dražší, ale věřte, že je to dobrá investice. Stačí ji opravdu málo, takže méně ubývá a tudíž Vám déle vydrží. A ještě Vám udělá parádu na toaletním stolku:)


Lady Gaga Fame
A na závěr tu máme parfémovanou vůni, která si mě tak získala, že je mi téměř do breku, že už jsem skoro na dně. Ale s největší pravděpodobností si jí pořídím znova. Tato vůně je v mnoha směrech originální, stejně jako její tvůrkyně Lady Gaga. Vůně je černé barvy, ale nebojte, neudělá Vám fleky na kůži ani oblečení, při kontaktu s kůží zprůhlední.

I její složení je netradiční, protože vůně nebyla vytvořena na základě tradiční pyramidové struktury vůně (tj. hlava-srdce-základ), jak je zvykem u parfémů. Byla sestavena tzv. „push-pull technology“ metodou, která mixuje všechny ingredience společně. Ve složení parfému se nachází šafrán, orchidej, med, belladonna, kadidlo, meruňka a jasmín. Ta vůně je tak překrásná, že to ani nelze slovy popsat.

Ani zde jsem nezklamala co se barevnosti flakonu týče, opět černá se zlatou:) A to by nebyla Lady Gaga, kdyby design flakonu nebyl originální. To "ostnaté" víčko se mi moc líbí a klasický tvar flakonu tak ozvláštňuje. Vůně Fame je k dostání v 30, 50 a 100 ml balení.


Znáte některou z těchto vůní? A které vůně jste si pro tuto sezónu oblíbily Vy?

11 komentářů:

  1. Nad tou prvou od Guess som dlho váhala, ale napokon som sa vrátila ku klasickej "beckhamovke" Intimately yours :) No mojou totálnou srdcovkou je Jour od Hugo Boss ... to bola láska na prvý oňuch :) Missy

    LIPSTICK JUNGLE BLOG

    OdpovědětVymazat
  2. Tu Guess Seductive miluju ! Dostala jsem ji na Vánoce a od té doby se jí nemůžu nabažit. Je úúúžasná :)))

    OdpovědětVymazat
  3. já mám teď guess seductive i'm yours a i když spousta lidí o ní říká, že je curví já ji miluju a též raději na zimu volím těžší vůně, ale striktně to nedodržuji taky záleží na náladě

    OdpovědětVymazat
  4. ja mám rada od Givenchy Ange ou Demon :)

    Alena Shishkova inspired makeup :)
    http://beautecaresse.blogspot.sk/2014/01/alena-shishkova-inspired-makeup.html
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  5. U mě to byl na podzim Guess by Marciano (prý je dost podobná Lady Gaga, i když nevím, Gagu jsem nečmuchala), teď to je ale jednoznačně Guerlain a Shalimar Parfum Initial nebo normální Shalimar :) to je voňavá láska :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám už léta Bruno Bannani Pure woman a nemůžu si pomoct... :) Ale mám teď jeden sen. Chanel Allure. Těším se, takže pro mě je teď atraktivní ten, dostal mě na kolena. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Gucci by Gucci je prekrasna vona!

    Posledny tyzden Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  8. k parfému Lady Gaga jsem si teď nedávno čuchala a je fakt úžasná:) určitě jí mám na mém wishlistu parfémů:) jinak já žádné speciálně zimní vůně nemám, voním se celý rok tím samým parfémem:-D

    OdpovědětVymazat
  9. Mám vůni od Gagy a je fajn, hodně mě láká Gucci :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/famous-beauties-eliska-buckova.html

    OdpovědětVymazat
  10. Fame od Lady Gaga mám taky a je to naprosto dokonalý podzimní a zimní vůně a hlevně ten celý flakonek tak úžasně vynikne na poličce, že se na ni občas jen tak dívám, jak se mi líbí :-D

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat