středa 29. ledna 2014

Lednová výzva: Pravidelně se krémovat

Do nového roku jsem se rozhodla přidat novou rubriku, kdy si na každý měsíc v tomto roce vymyslím nějakou výzvu, kterou budu minimálně po daný měsíc dodržovat. Od tohoto článku se vždy dozvíte výzvu na daný měsíc dopředu, s měsíčním předstihem, abyste se v případě zájmu mohly také účastnit:-) Na konci daného měsíce uveřejním na blogu článek, ve kterém shrnu, jak se mi dařilo výzvu nebo řekněme měsíční předsevzetí plnit.

A protože máme stále zimu, kdy nejvíce trpí pokožka těla, tak jsem se rozhodla pro lednovou výzvu v podobě pravidelného krémování těla. Možná Vám to přijde vtipné, říkáte si, co je to za výzvu, ale pro mě to má význam. Určitě to samy znáte, kdy se před půlnocí v polospánku doplížíte do koupelny a jste rády, že jste neusly pod sprchou, pak se ještě odlíčíte, umyjete zuby a šup do peřin. Krémovat se nikomu nechce, už se těšíte, až se zavrtáte pod deku. Má výzva byla jasná, ještě před tím, než se půjdu oddávat tak bohulibé činnosti jako je spánek, tak se pořádně nakrémovat a dodat pokožce potřebnou vláhu.

K plnění mé výzvy jsem zvolila ty nejúčinnější a nejoblíbenější pomocníky. Hlavní roli zde hrály tělové oleje, kterých se stále nemůžu nabažit. Používala jsem tyto tři - Bi-Oil, Roger&Gallet a Joanna. Bi-Oil zná snad každá správná beauty blogerka, i mému hledáčku neunikl. Má jemnou květinovou parfemaci, která Vás dokonale naladí ke klidnému spánku. Obecně oleje nanáším na vlhkou pokožku, přijde mi, že se pak lépe vsakují. I když u suchého oleje Roger&Gallet to ani není potřeba. Je to naprostá pecka, olej všech olejů. Kromě toho, že je olej vážně suchý, takže Vám nezamastí pyžamo, si mě získal svou delikátní orientální vůní a luxusním balením. Rozprašovač je skvělá záležitost, je rozhodně praktičtější než dávkování u Bi-Oilu. Pokud Vás suchý olej od R&G zaujal, tak si určitě přečtěte recenzi tohoto produktu. Třetím zástupcem olejů, kterým jsem se mazala nejvíce byl tělový olej Sensual od Joanna. Olej jsem během ledna vypotřebovala, používala jsem jej hlavně proto, že se už blížila doba jeho expirace a také kvůli jeho úžasné žvýkačkové vůni. Joanna olej byl fajn, ale ani z polovic nestrčí do kapsy Rogera, ten je fakt bourák:-D No, a když se mi nechtělo použít olej, když jsem chtěla udělat změnu, tak jsem sáhla po osvědčeném tělovém krému od Biodermy z řady Atoderm. I o tomto produktu jsem se na blogu již několikrát zmiňovala, například tady. Za mě to je nejlepší tělové mléko. I když se zprvu může zdát, že je zbytečně drahé, tak pokud vychytáte akci 1+1, tak pořídíte litr tohoto pokladu ještě za výhodnější cenu, než byste stejné množství tělového krému pořizovaly z řad značek drogérkové kosmetiky.


A jak se mi dařilo lednové předsevzetí plnit? Téměř na 100 %. Kromě dvou večerů, kdy jsem byla unavená jako kotě a vrátila se domů nad ránem, tak jsem se mazala opravdu pravidelně. Z krémování jsem si udělala rituál. Pustila jsem si koupelnové rádio, zpívala si, tančila a u toho se krémovala:-D Mezitím, než se krém/olej vstřebal do kůže, tak jsem si umyla zuby, vyčistila pleť, rozčesala vlasy. To dělám než jdu spát stejně, takže jsem aspoň zabila dvě mouchy jednou ranou . Akorát jsem si předtím musela najít dvě tři minutky na nakrémování celého těla. A ani to nebolelo. Dnes mi to už přijde automatické, že když vyjdu ze sprchy, tak okamžitě sáhnu po tělovém mazadle. Rozhodně to výzvou nekončí a já stále pokračuji v pravidelném krémování, taky proč bych s tím končila, že, když krémování zanechává na mé pokožce viditelné změny k lepšímu. Pokožka je hladší, vyživená.

Na závěr Vám odhalím výzvu, kterou jsem si zvolila na měsíc únor, ať se můžete případně připojit ke mě:-) Takže na únor si dávám za cíl pravidelně každé ráno snídat, protože v posledním půl roce se mi to moc nedařilo a kolikrát mým prvním jídlem dne byl až oběd. Takže ty z Vás, které ráno do sebe nedokážou stejně jako já nasoukat ani sousto, přidejte se:) Za měsíc se ozvu zase a dám Vám report, jak tato únorová výzva dopadla.

11 komentářů:

  1. Já se krémuju každý večer po sprše, mám to snad nejraději ze všeho, z celý péče. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, s tím krémováním bych to taky potřebovala vyzkoušet. Ale když já jsem na to tak hrozně moc líná :D :( Jinak já si snídaně dělám každý den. Nevyšla bych bez snídaně.. :D :) HODNĚ ŠTĚSTÍ !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to stejně, bez snídaně jsem nevyšla z domu. Ale od té doby co pracuji, tak prostě ráno není čas a někdy kvůli stresu ani chuť:(

      Vymazat
  3. Skvělé, tady je vidět, že když se chce, tak to opravdu jde! Gratuluji :-) Nechám se inspirovat a vymyslím si taky nějakou výzvu na únor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, klidně pak pošli odkaz, ráda si počtu:)

      Vymazat
  4. Respekt, za dodržení každodenního mazání :) Kde třeba mohu narazit na takové akce na Biodermu? Děkuju za radu.

    OdpovědětVymazat
  5. Bi-oil mám také a musím říct, že jsem s ním moc spokojená :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  6. Mívala jsem lupénku takže mazat se každý den je nutnost a dodržuju to i nyní, sice někdy zapomenu ale musím a dělám to ráda:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsme se shodly. Já jsem si koupila voňavý čokoládový krém od Garniér a začala jsem taky pravidelně mazat, protože ta pokožka je přes zimu opravdu vysušená. Takže jsme v tom společně;) Únorová výzva není pro mě, já totiž ráno snídat musím, jinak jsem nepoužitelná, takže to už je můj zažitý rituál;)

    OdpovědětVymazat
  8. Páči sa mi nápad s tými výzvami, ja osobne nechápem prečo je taký problém pre ľudí krémovať sa, ja si vždy po sprche sadnem pred telku a pri tom sa nakrémujem, zaberie mi to ani nie minútu, za pár sekúnd sa mlieko vstrebe a je to. :) A do toho raňajkovania idem s tebou. :)

    Sweet Letty

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý nápad :-)

    PS: akorát - zuby se nemyjí, ale čistí.

    OdpovědětVymazat