středa 1. ledna 2014

Kosmetika roku 2013: Dekorativní kosmetika

Krásný první den v novém roce Vám všem! V minulém článku jsem Vám ukázala to nejlepší za rok 2013 z pečující kosmetiky, dneska si dáme TOP 10 dekorativních produktů. Sestavit žebříček toho nej ze zkrášlovadel byl pro mě docela oříšek, protože až na pár výjimek používám pořád ty stejné produkty, například řasenku neměním už roky (2000 Calorie od Max Factor).


Takže i když jsem nakonec desítku sestavila, tak neobsahuje všechny zástupce líčení, například rtěnku, řasenku či lak na nehty v mojí TOP 10 nenajdete, naopak tekuté make-upy mají hned dva zástupce.



1. Mary Kay minerální pudrový make-up
Jeden z největších objevů roku. Donedávna jsem nedala dopustit na tuhé kompaktní pudry a sypkým jsem se vyhýbala obloukem. Od kamarádky jsem dostala tento sypký pudr, který se má chovat jako make-up a už bez něj nedám ránu. Už mám doma druhé balení, což opravdu svědčí o jeho oblíbenosti. Krásně kryje, takže pokud nemám na obličeji vyloženě nějaký šílený pupínek a spěchám, tak si vystačím i s tímto produktem a tekutý make-up ani nepoužiji. Já mám konkrétně odstín Ivory 2, kupovala jsem jej na Parfums.cz za cenu 467 Kč. Cena je to vyšší než drogérkové pudry, ale tento minerální pudrový make-up vydrží opravdu dlouho, začala jsem ho používat v březnu a v listopadu jsem se podívala na jeho dno. Netvrdím, že jsem jej používala každý den, ale opravdu ho stačí málo, takže tak ty 4 měsíce si troufám říct, že vydrží. Navíc získal ocenění od Asociace vizážistů a stylistů České republiky. Pokud toužíte po detailnějších informacích, tak si přečtěte podrobnou recenzi.

2. Missha M Perfect Cover BB Cream
Tak toto bíbíčko jsem si také velice oblíbila, je to můj druhý pravý asijský BB cream, který jsem měla možnost vyzkoušet a asi u něj zůstanu, už nemám potřebu prozkoumávat další podobné produkty. Skvěle se hodí do chladnějších dní, teď v zimě mám opravdu špatnou pleť a toto BB krásně zakryje veškeré nedokonalosti, na léto mám radši make-upy lehčí textury. Já má konkrétně odstín č. 21 a i když se mi zprvu zdál na mě moc světlý, tak naopak, sedí mi perfektně, vypadá jako má druhá kůže:) Takže pokud hledáte kvalitní BB krém s dobrými krycími vlastnostmi, který drží na pleti po celý den, pleť se po něm jen tak neleskne, tak zkuste tento a určitě si jej taky oblíbíte:) Toto menší 20 ml balení pořídíte za cenu kolem 180 Kč, ten můj pochází z e-shopu Missha.cz. Recenze zde.

3. Gabriella Salvete Hydrating Foundation Nude Finish
Sice jsem v průběhu roku několikrát slibovala samostatnou recenzi, ale bohužel se tak nestalo. Tak snad odpustíte:) Tento make-up jsem hojně používala hlavně v letních měsících, je tekutější konzistence, na obličeji udělá takový šťavnatý look. Ani není potřeba zapudrovávat. Na léto si jej určitě koupím znova. Já mám make-up v odstínu 02 Soft Beige. Cenově se pohybuje kolem 150 Kč a věřte, že za tuto cenu si kupujete milionový produkt:-)



4. Gabriella Salvete tvářenka Fiorello
Další produkt od GS. Celoročně dávám spíš přednost bronzerům bez třpytek, protože si myslím, že mi více sluší hnědé odstíny než třeba růžové tvářenky. Ale tato tvářenka je výjimkou. Dostala jsem ji od mamči a myslela jsem, že ji šoupnu na dno kosmetické taštičky, ale zvědavost mi nedala a tak jsem ji zkusila. No a na podzim jsme bez sebe nedaly ani ránu. Je to krásný fialovo-růžový odstín s drobnými, téměř nepatrnými třpytkami (odstín 04). Tvářenka je matnější a má pekelnou výdrž. Její cena se pohybuje do 100 Kč.

5. Dainty Doll Cream Blusher
Tuto krémovou tvářenku, kterou vlastním v odstínu 003 Billion Dollar Babies, používám spíše jako rozjasňovač a ke konturování obličeje. Barvička je to krásná, jediné mínus je, že tato krémová tvářenka smrdí, ale po aplikaci to nejde na obličeji cítit. Ale už jsem si na tu vůni-nevůni zvykla a vůbec mi nevadí. Bližší recenzi si můžete přečíst zde



6. Lambre tekuté oční stíny
Tekuté stíny jsou v bronzovo-hnědém odstínu, konkrétně jde o odstín č. 05 Zlatý med. Našla jsem je v květnovém Ladyboxu. Zamilovala jsem si je a žádné jiné stíny momentálně nepoužívám. Na víčkách se drží celý den a všichni mi tyto stíny chválí. Fakt pecka. Už mám další balení:)

7. e.l.f. eyelid primer
Nejlepší báze pod oční stíny a pouze za 39 Kč. Je mnohem lepší než třeba vychvalovaná báze od Artdeco, která mě zklamala, ale chápu, že každému sedí něco jiného. Velice si cením pěnového aplikátoru, díky kterému se báze dobře nanáší na víčka. Je to už mé druhé balení a další už mám koupené do zásoby.

8. F&F face korektor
Je skvělý na zakrytí kruhů pod očima. Má příjemnou krémovou konzistenci a docela mě mrzí, že F&F produkty zmizely ze sortimentu Tesca.



9. Lady Gaga Fame
Tento parfém jsem dostala od přítele k Valentýnovi. Moc se mi líbí jeho design, a to, že jde o černou tekutinu, která při styku s kůží zprůhlední, což mi přijde originální. Je to překrásná vůně, která nebyla vytvořena na základě pyramidové struktury jako většina parfémů. Byla vytvořena tzv. „push-pull technology“, která mixuje všechny ingredience společně. Ve složení parfému se nachází šafrán, orchidej, med, belladonna, kadidlo, meruňka a jasmín. Už jsem téměř na dně, ale nejspíš si ji pořídím znova, nejpozději na podzim:-) Podrobná recenze je zde.

10. Mexx Woman
Cenově dostupnější vůně, která mě opravdu překvapila. Nemám slov, ta vůně je opravdu skvostná. Je taková osvěžující, vhodná na jaro a léto. Zatím o ní padla zmínka v listopadových oblíbencích, ale nebojte, bude samostatná recenze.

A co zaujalo Vás v roce 2013 z dekorativky?


A protože již máme rok 2014, tak bych Vám ráda popřála všechno nejlepší do nového roku, hlavně hodně štěstí, zdraví a lásky. Zároveň Vám chci poděkovat za Vaši přízeň, že sem na blog chodíte, komentujete. Děkuju Vám.

8 komentářů:

  1. Pro mě ty stíny Lambre jsou propadák, drží max dvě hodiny, takže k ničemu. Je mi ale líto je vyhodit, tak je používám aspon na dom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejný názor na tyto stíny jsem četla na více blozích, ale u mě je to úplně naopak, tak jak je nanesu ráno na víčka, tak stejně vypadají večer před odlíčením.

      Vymazat
  2. Na ten parfém Lady Gaga som mala v lete kupón 50% zľava, vtedy sa mi nepáčil, ale nedávno som k nemu čuchala znova a zrazu sa mi páči... Teraz ľutujem že som ho nezobrala, kupón už je neplatný. :( Ostatné produkty nepoznám. A aj tebe všetko najlepšie do nového roku. :)

    Sweet Letty

    OdpovědětVymazat
  3. O chvíľku sa mi minie môj aktuálny primer, tak možno vyskúšam ten od elf :) A všetko najlepšie do nového roku :)

    Kika

    OdpovědětVymazat
  4. Gabriella make-up byl celkem fajn, používala jsem ho ráda. na Gagu jsem se třásla, ale mně moc nevoní tedy. přijde mi moc jemný, slabý...

    OdpovědětVymazat
  5. gs make- všude opěvují asi ho zkusím až se trochu oteplí

    OdpovědětVymazat
  6. s misshou naprosto súhlasím, výrobok number one :-) prosím ťa, čo vravíš na Davidoff Cool Water? išla by som do nej, ale neviem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Olivie, předpokládám, že myslíš dámskou verzi, že? Bohužel jsem neměla možnost tuto vůni vyzkoušet, ale pokud máš ráda svěží květinové vůně, tak určitě budeš spokojená. Bude perfektní na léto:-) Jinak pánská verze této vůně je božská, jedna z nejkrásnějších pánských vůní:-)

      Vymazat