úterý 19. listopadu 2013

Mary Kay Minerální pudrový make-up

Na přání milé čtenářky Jitunky si dnes dáme minirecenzi na minerální pudrový make-up, o kterém jsem se zmiňovala v říjnových oblíbencích.

Minerální pudrový make-up je od značky Mary Kay. S některými produkty od nich mám díky kamarádce zkušenosti a musím říct, že jsem byla velice spokojená. I mamča měla možnost pár věcí pro zralou pleť vyzkoušet a taky paráda. Od dalšího prozkoumávání této značky mě trošku odrazuje jejich cena a to, že se vlastně jedná o prodej přes katalogy či Mary Kay poradkyně. Bohužel už nikdo z okolí MK nedělá a já bych si ráda dříve produkty osahala než kupovala naslepo. Ale uvidíme, možná se časem odhodlám:-)

Zpátky k produktu. Jedná se o minerální sypký pudr, který po nanesení na pleti udělá efekt make-upu. Naprosto souhlasím, neboť když použiji tento produkt, tak nemusím zároveň na pleť dávat žádný make-up. Samotný pudr kryje tak dokonale, že stačí pouze kombinace tohoto produktu, některé nevzhledné pupínky ještě zakryju tuhým korektorem. Toť vše a pleť vypadá dokonale. Navíc pudrový make-up drží na pleti jako přibitý po celý den, pleť vypadá zdravě a svěže a přitom se jen tak rychle nezačne lesknout. Jsem opravdu velice spokojená.


Pudr je k dostání celkem ve 4 barevných odstínech, já mám Ivory 2. I když na pohled vypadá docela tmavě, tak mi perfektně sedí. Balení je stejné jako u jiných sypkých pudrů, takže převrátíte balení, aby se pudr dostal přes otvory na povrch, nanáším jej štětcem na pudr. Pomocí štětce produkt jakoby vťukávám do pleti, ať se pořádně do ní zapracuje. Jediné, na co jsem si musela chvíli zvykat, tak byla práce s produktem. Předtím jsem používala pouze tuhé pudry, takže než jsem se naučila pracovat s tímto sypkým, vždycky jsem měla v koupelně na zemi a na sobě pudrové částice, které se sypaly při aplikaci. Ale už jsem naučila s produktem zacházet a prašnost snížit na minimum:-)


Mary Kay minerální pudrový make-up má 8 g, cena je 470 Kč. Pudr používám od března, je pravda, že v létě jsem jej používala sporadicky, ale s nástupem podzimu jsem jej začala opět intenzivně používat. A pořád tam ještě něco je:-) Takže tipuji, že jsem jej tak 4, 5 měsíců pravidelně používala. Produkt je bestsellerem a jedním z nejprodávanějších produktů Mary Kay. Navíc produkt také doporučuje Asociace vizážistů a stylistů ČR.

Já jsem vážně nadšená a k tuhým pudrům se určitě nevrátím, dám přednost těm sypkým minerálním. Akorát váhám, jestli objednat tento a nebo zkusit nějaký sypký minerální pudr třeba od Lily Lolo nebo Bare Minerals či jiné značky. Co myslíte? Dejte mi vědět do komentářů, jaký minerální pudr je podle Vás ten nej, se kterým máte ty nejlepší zkušenosti a případně, kde nakupovat.

Mějte se krásně. Pa :-*

7 komentářů:

  1. i přes ty ceny mi MK pomhla s pletí, za což jsem ráda. Lékárny ani kosmetiky nepomohly. http://imagtheworld.blogspot.cz/2013/07/mary-kay-botanical-effects.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. Já jsem kdysi měla microdermální intenzivní peeling a byl fakt pecka a pleť jsem po něm měla jako panenka.

      Vymazat
  2. Děkuji za recenzi - pudr mám (taky mi připadá dost tmavý), ale ještě na něj nepřišla řada :-) Já používám v zimě minerální pudr L'Oréal, ale ten už se u nás bohužel neprodává, takže až ho dorazím, přijde na řadu MK :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  3. Katie, moc Ti díky za recenzi! Na 99% jsem rozhodlá, že si ho koupím, ale bohužel taky neznám nikoho, kdo by MK dělal. Jinak jsem používala a používám minerální makeup Colorstay od Revlonu, taky hezky kryje a sedne mi barvou, i když mám hodně světlou pleť. Tak jsem si říkala, že si teda pořídím od EDM, protože se specializují na minerální dekorativku, a jsem zkalamná i ten nejsvětlejší odstín, tak je pro mě tmavý a přijde mi, že i ten extra krycí a matující nematuje tak jako Revlon. Po této recenzi určitě vyzkouším i MK. Nedávno jsem četla nějaký článek (už bohužel nevím od koho) o minerálním makeupu od Lily Lolo a prý nic moc, že nějak dělá hrudky.. Plus samozřejmě bych chtěla vyzkoušet Bare Minerals.. :)
    Ještě jednou moc děkuji za článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, nemáš zač, já jsem ráda, když se čtenáři ozvou s tipem na článek, co by je zajímalo, tak já děkuji Tobě :-* Mockrát děkuji za postřehy k jiným minerálním pudrům, ještě uvidím, jestli vyzkouším nějaký nový a nebo koupím MK.

      Vymazat
  4. Překvapuje mě, že ve svém okolí MK neznáte. No jestli jste někdo z Brna či okolí - moje kamarádka je poradkyně, která je navíc vizážistka a dobře vam poradi - www.krejzlikova.cz. Mám od ní MK věci - fungují, no a to jsem jóó náročná. Navíc to dělá fakt s entuziasmem - líčila dokonce v pořadu Ostříháno a vyhrály s proměnou :) Škoda, že se blogerky MK vyhýbají, chápu, že někoho může způsob prodeje odradit, ale MK je jediná, kterou jsem kvůli kvalitě produktů ochotná i přes to akceptovat, na rozdíl od dvou neznámějších kosmetických gigantů. Nejsem registrovaná, tak pardon za ten "anonymní" vstup :))

    OdpovědětVymazat