pátek 8. února 2013

Oblíbená kosmetika: Leden

Rozhodla jsem se jako většina nejen beauty blogerek každý měsíc publikovat post věnovaný oblíbeným produktům za daný měsíc. Původně jsem měla v plánu vybrat pět, maximálně deset produktů, ale nemohla jsem se rozhodnout, které do takového počtu zahrnout a které nikoliv. Tak tady máte TOP 16 pro měsíc leden :-)



Z "dekorativky" jsem minulý měsíc nejvíce používala těchto pět zkrášlovadel.

Dermacol Night Grow řasenka
Tuto průhlednou řasenku už mám ve druhém balení. Nemůžu s čistým srdcem říct, zda po jejím používání jsou řasy delší a zdravější, protože zaprvé nemám fotodokumentaci před a po, a zadruhé mé řasy jsou poměrně dlouhé a zdravé. Ale přijde mi, že řasy jsou silnější, méně vypadávají. Řasenku jsem začala používat loni v létě. Během léta jsem skoro vůbec klasickou řasenku nepoužívala a jen si řasy zvýrazňovala touto. Používala jsem ji ráno a pak na noc, každý den. Teď ji na řasy aplikuji na noc a ve dny, kdy nechodím do práce/školy a jsem doma, tak si ji dávám na řasy i ráno. Teď ve zkouškovém, kdy jsem jen seděla nad knížkama, tak jsem ji používala opravdu každý den, dvakrát denně. Jediné, co mi vadí, že když zapomenete, že ji máte na řasách a promnete si oko, tak se vám na brvách udělají nepěkné bílé žmolky. Ale jinak je bezva!

Gabriella Salvete hydratační make-up
Tak to je vážně pecka! Ten nejlepší make-up, jaký se mi doposud dostal do rukou. Dostal se ke mě díky Labradooře v rámci testování. Víc k němu prozatím neřeknu, bude na něj samotná recenze.

F&F korektor pod oči
Sama bych si ho asi nikdy nekoupila. Jednak pouhým okem se mi zdál odstín na mě moc světlý a svůj oblíbený korektor už mám (trio korektorů od Essence). Dala mi jej mamča, jen tak pro radost. A radost mi jím opravdu udělala. Kruhy pod očima maskuje bravurně a navíc má příjemnou krémovou konzistenci.

Smashbox tvářenka
Tvářenky/bronzery si zásadně kupuju v hnědých odstínech, proto mě udivuje, že jsem si pořídila něco, co v sobě má i růžové tóny a navíc i třpytky. Ale tenhle spontánní nákup se vážně vyplatil, na tvářích vypadá parádně. Dodá pleti svěží dojem.

Miss Sporty lak na nehty
Dělala jsem velkou čistku v lacích na nehty a zhruba ze 120 laků si nechala tak 30. Mezi těmi zbylými chudáčky zůstal i tento zlatý lak na nehty, který patří mezi mé nejoblíbenější. Recenze zde.




Péče o pleť a moje top produkty za minulý měsíc. I když zrovna hned první produkt nemá s péčí o pleť zrovna nic společného, ale musela jsem jej mezi lednové oblíbence zařadit, protože si to opravdu zaslouží.

Just Eucasol desinfekční sprej
Tohohle pomocníka jsem si koupila už potřetí, taky mamka s bráchou si jej pravidelně kupují a nedáme na něj všichni dopustit. Jde o desinfekční sprej, který má antiseptické a antibakteriální účinky. Teď v zimě v období chřipek a rýmy je k nezaplacení. Obsahuje éterické oleje z eukalyptu, rozmarýnu, máty, hřebíčku, smrku a mentol s kafrem. Stačí vyvětrat místnost a následně jej nastříkat do prostoru, nebo jím postříkat kapesník či polštář. Je to velmi intenzivní mátová vůně. Přítel byl nedávno nemocný a měl neustále ucpaný nos, tak jsem mu tento sprej pravidelně večer stříkala na polštář a rýma mu povolila. Je to opravdu zázrak a i když 50 ml spreje stojí téměř 400 Kč, tak jej budeme kupovat, dokud budeme žít :-D

Lirene micelární voda
I když mám doma více pleťových vod/micelárek, tak tato momentálně vede na plné čáře a nic jiného nepoužívám. Byla mi zaslána ke zrecenzování, už jí více jak měsíc testuji a brzy bude recenze.

Clinique Dramatically different moisturizing lotion
Snad zatím nic mi pleť tak krásně nehydratovalo jako tahle "žlutá kostka". Byla součástí 3 kroků péče o pleť a naprosto jsem se do ní zamilovala. Jedná se o podklad pod krém, takže na něj ještě nanáším Bio Marine ochranný denní krém od Sea of Spa, recenze zde. Tahle dvojka je naprosto nepřekonatelná a tak hebkou a hydratovanou pleť jsem nikdy předtím neměla. Plánuji si koupit i plné balení. Jo, a pro Vás mám v plánu recenzi na 3 kroky péče od pleť od Clinique.

Ziaja oční krém s kozím mlékem
Psala jsem o něm už tady. Teď ho používám opravdu poctivě, každý den ráno a večer. Oční okolí je hydratované a kruhy pod očima jsou méně znatelné. Super produkt za pár kaček.




Péče o tělo, rty a ruce. Tak tady vede Bioderma a její dva produkty z řady Atoderm, které jsou bezkonkurenční. Nevím, jak to zvládnu, ale opět Vám do budoucna slibuji detailnější recenzi, a to na tyto dva poklady.

Bioderma Atoderm tělový krém
Nejlepší tělové mazadlo, které se mi dostalo do rukou. Po natření je pokožka vláčná. Rychle se vsakuje a není mastný, takže nemusíte čekat s oblékáním, než se krém vstřebá. Jen kdyby nebyl tak drahý (200 ml cca 370 Kč, 500 ml zhruba 490 Kč).

Essence ochranný balzám na ruce
Krém na ruce ze zimní limitky. Letos mě z těch tří zaujal jen jablečno-skořicový punč. Určitě nezajistí 24hodinovou hydrataci, ale ta vůně je boží, naprosto stvořená pro zimní měsíce.

Bioderma Atoderm tyčinka na rty
Další hydratační zázrak od Biodermy. Tato tyčinka na rty stojí něco přes 100 Kč a se suchými rty dělá hotové divy.

Saloos bioKarité balzám na nehty
Skvělý pomocník na suchou nehtovou kůžičku, která mě v zimních měsících trápí. Citrusové aroma je příjemným bonusem. Recenze zde.




A na závěr něco málo z vlasovky.

Pantene Aqua Light šampon a vyživující dvoufázový sprej
Tyto dva produkty už mám dlouho. Naposledy, když jsem byla u našich, tak jsem je přibalila s sebou, že je konečně dopotřebuju. Věci si stěhuju průběžně, po malých várkách a občas mezi nimi najdu poklady :-) Šampon a sprej se teď prodávají v novějších obalech. Nejvíce mi imponuje jejich vůně, která se ve vlasech drží až do dalšího umytí. Určitě koupím znova a nejspíš i rozšířím arzenál o masku a kondicionér z této řady.

Kérastase Elixir Ultime vlasový olej
Nejlepší vlasový produkt! Už jsem jej tady vychvalovala několikrát a stále budu. Většinou jsem jej používala po umytí vlasů, kdy jsem ještě do vlhkých konečků nanesla kapku tohoto oleje. V lednu jsem olej na konečky nanášela každý den večer a jejich stav se zlepšuje. Vlasy doslova léčí. I přes tu horentní sumu si ho určitě koupím znova. Teda, jestli se toho dožiju, protože i když ho používám denně, stačí opravdu kapička. Mám jej doma už více jak 3 měsíce a z obsahu ubyl jen "malinký kousíček" :-) Recenze tady.


Do příště se snad polepším, budu rozhodnější a vyberu méně produktů. Bez jakých zkrášlovadel se momentálně nedokážete Vy obejít?

16 komentářů:

  1. Máš jich opravdu dost oblíbených:) balzám na nehty mám taky a je super:) a ten vlasový olej musím v tom případě vyzkoušet!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus. Je to můj první vlasový olej, takže nemůžu porovnávat s jinými, třeba i levnějšími. Ale ani to nebudu zkoušet, s tímto jsem naprosto spokojená a nehodlám jej měnit.

      Vymazat
  2. Taky mám v plánu vyzkoušet ten šampon, hodně lidí ho chválí, tak uvidím :)

    Jinak Tě teda zvu k sobě: http://janescolours.blogspot.cz :) teprve začínám, tak tam toho ZATÍM nějak moc není :)

    OdpovědětVymazat
  3. Micelárku Lirene mám ještě raději než tu od Biodermy ;) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mamka vždy objednává z Justu..a tento sprej je nejlepší... když dojde, musíme si ho objednat znovu, je vážně super :))

    OdpovědětVymazat
  5. moc krásný článek :) saloos na nehtovou kůžišku mám také, bílou řasenku pro delší řasy také a jsem sní moc spoojená :)

    OdpovědětVymazat
  6. Gabrielu a sérum na řasy používám momentálně taky a jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  7. nad tou noční péčí na řasy taky už dlouho přemýšlím, tak ještě uvidím jak se rozhodnu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jsem ráda, že se ozýváte, že jste spokojené s Dermacol sérem na řasy....asi teda funguje:-)

    OdpovědětVymazat
  9. aaa ten olejíček na vlasy od kerastase mě láká víc a víc :D Ta svářenka od smashboxu je moc pěkná, skvělý výběr :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na některé věci jsi mě dost nalákala, takže jsi nějaké určitě pořídím:)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak mezi tvými oblíbenci mám oblíbence i já :D Mám moc ráda GS make-up, krémy na ruce Essence a oční krém od Ziaji... :)

    OdpovědětVymazat
  12. objevila jsem tvůj blog a je super! :)

    OdpovědětVymazat