sobota 16. února 2013

L´oréal Paris Zmatňující pleťová voda Perfect-Clear Pure Zone

Příjemný sobotní večer, dnes si dáme recenzi na pleťovou vodu, která mi ke zrecenzování byla zaslána e-shopem krasa.cz., čímž jím děkuji.

Konkrétně jde o zmatňující pleťovou vodu Perfect-Clear z řady Pure Zone. Produkt obsahuje dvě aktivní složky, kyselinu salicylovou a Zinc-G. Kyselina sylicylová má antibakteriální a peelingové účinky, díky kterým napomáhá v boji s pupínky a jinými nedokonalostmi pleti. Zinek zase pomáhá regulovat mastnotu pleti.


Když jsem poprvé otevřela lahvičku, byla jsem velmi zklamaná. Do nosu mě praštil alkoholový odér mísící se s mentolem. Já dávám přednost jemným, nedráždivím pleťovým vodách, které jsou beze stopy alkoholu. Sama bych si takový produkt nikdy nekoupila, no ale řekla jsem si, že ji vyzkouším....a co teda na něj říkám?

No, musím říct, že zas tak agresivní není, do rukou se mi už dostaly horší "alkoholové dryáky", ale denně ji nepoužívám. Zůstávám věrná micelárkám a tuto pleťovku občas použiji na zmatnění T-zóny, což umí bravurně, nebo na vysušení místa, kde se začíná klubat pupínek. Vodu jsem přenechala příteli, který si jí pochvaluje. On má rád ten pocit po ránu, kdy si touto pleťovou vodou přejede obličej, to osvěžení. Prý jej to dokonale probudí :-) Navíc mu občas na čele vyskočí pupínky, když si dá něco smaženého nebo tučného. A jak jsem zmiňovala, tato voda je dokáže dokonale vysušit a pupínky po pár dnech zmizí.


Pleťová voda má lehce namodralou barvu a velmi svěží vůni. Podle popisku na obale by tento produkt měl celkem zvládnout tři věci - zmatnit pleť, odstraňovat černé tečky a bojovat proti pupínkům. Souhlasím se dvěma zmíněnými body. S pupínky opravdu zatočí a pleť zmatňuje.


Tuto pleťovou vodu bych doporučila těm z Vás, které trápí mastná T-zóna a akné či jiné nedokonalosti. Určitě není tak agresivní jako jiné produkty na trhu (např. Clean&Clear pleťové vody, které jsem v pubertě používala), takže neudělá více škod než užitku, např. v podobě přesušené pleti. Ovšem citlivky a "šušenky" se budou muset poohlédnout po něčem jiném :-)

200 ml balení této zmatňující pleťové vody lze zakoupit zde za 163 Kč.

5 komentářů:

  1. mám rada zmatňujúce pleťovky takže túto by som vyskúšala ;)

    OdpovědětVymazat
  2. mám z této řady jiný výrobek a docela mi vyhovuje, ale také nemusím pleťovky z alkoholem... lepší je Bioderma :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bude přesně pro mě! už jsem na ní koukala a chtěla jí vyzkoušet, teď konečně vím, že mám!:)

    OdpovědětVymazat
  4. U téhle plěťovky mě taky odradil pach alkoholu, mám hodně citlivou pleť která mě po použití štípala.. :/

    OdpovědětVymazat
  5. já ji dneska koupila za 25 kč :) takže hned ji vyzkouším

    OdpovědětVymazat