úterý 26. února 2013

Lanvin parfémy

Kdyby se v této rubrice, kde Vám představuji světoznámé značky parfémů, neobjevil Lanvin, měla bych černé svědomí:-) Troufám si říct, že Lanvin parfémy patří mezi jedny z nejoblíbenějších, nejprodávanějších a hlavně nejvoňavějších!


Historie Lanvin
Jeanne Lanvin začínala jako prodavačka klobouků v Paříži. Byla velmi ambiciózní a již ve svých 21 letech si otevřela vlastní butik. Jeanne se snažila svou dcerku Margueritu oblékat do princeznovských šatiček, všude samá růžová, krajky, perličky...Její modely se velmi líbily zákaznicím, brzy začala šít komplety, kdy oděvy matek ladily s oděvy jejich dětí. Na počátku 19. století se značka stala celosvětově známou a tak se rozšiřoval i sortiment výroby, už nešlo jen o oblečení, ale pod značkou Lanvin se prodávají také bytové doplňky či parfémy.
V roce 1927 byl představen parfém Arpége, který v Paříži sklidil velký obdiv a vyrábí se dodnes. Již na flakonu této vůně se objevil zlatý symbol ženy s dcerou, který vznikl podle fotografie z roku 1907, kde se Jeanne se svou dcerou chystají na ples. Později se stal symbolem celé značky. Na tuto vůni navázal parfém Eclat d´Arpege, který si získal miliony žen. V čele Lanvin módního domu od roku 2001 stojí kreativní ředitel Alber Elbaz.

Lanvin parfémy
Asi nikoho nepřekvapí, když začnu vůní Eclat d´Arpege. Tato ovocno-květinová vůně neurazí žádnou ženu. Je tak jemná, čistá, nevinná. Ucítíte z ní šeřík, květy broskví, které střídá svěží zelený čaj s esencí citronu. Ideální společnice do jarních dní. Letos jsem tento rozkošný flakonek našla pod stromečkem a už se nemůžu dočkat, až jej s přibývajícími teplými dny vyměním za intenzivní vůně, které používám teď v zimě. Je to fakt jednička a neznám ženu, které by nevoněl. A navíc, nezruinuje Vaši peněženku!
hlava: šeřík, citron
srdce: pivoňka, vistárie, čaj, broskev, osmanthus
základ: cedr, pižmo, ambra
zdroj: www.parfums.cz


Další romantickou vůní, která se opravdu povedla je Lanvin Marry me. Jednou okusíte a budete s ní chtít žít, dokud Vás smrt nerozdělí :-) I v případě této vůně ucítíte lahodný ovocno-květinový koktejl, který osloví mladé dívky i zralé ženy. A ten flakonek, ten je naprosto dokonalý.
hlava: pomeranč, jasmín, frézie
srdce: jasmín, broskev, magnólie, růže
základ: ambra, pižmo, cedr
zdroj: www.parfums.cz


Jeanne Lanvin - vůně, která nese jméno samotné zakladatelky této módní značky. Z flakonku, jež je oděn do hedvábného tylu, ucítíte směsici květin a ovocných tónů. Ostružiny, citron, hruška, maliny a navrch opojná vůně kvetoucích pivoněk. Tato snová vůně Vás ze zasněžených dní v mžiku přenese do letních dní.
hlava: citron, ostružiny, hruška
srdce: květinové tóny, malina, pivoňka
základ: pižmo, ambra, santalové dřevo

zdroj: www.parfums.cz


Budu se opakovat, ale tato vůně je opět sladkým koktejlem, který Vaše dny provoní jarem. Vůně navazuje na Lanvin Rumeur, v případě Rumeur 2 jde o parfém, který voní po růžích. Kromě trnité krásky v této kytici uvnitř flakonu ucítíte konvalinku, zimolez a květy bergamotu. 
hlava: bergamot, citron, grapefruit, zelené tóny, pomeranč, hruška
srdce: zimolez, růže, konvalinka, damascone
základ: exotické dřeviny, ambra, pižmo

zdroj: www.parfums.cz


 Pro mě je Lanvin jedničkou mezi tvůrci čistých, květinových vůní, které podtrhnou ženskost. Není snad parfému, který by mi od nich nevoněl. A co mě těší, tak jsou ceny Lanvin vůní, které nejsou nijak závratné, takže si je může dovolit každá z nás.

Lanvin Eclat d´Arpege si mě dostal a věřím, že v mé voňavé sbírce bude mít místo navždy:) A co Vy a Lanvin?
 

9 komentářů:

  1. všichni musí vonět krásné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplne súhlasím, ja momentálne používam Marry me, objednala som si ho bez skúšania, len podľa popisu na internete a hneď ako som ju prvý krát skúsila, som sa do nej zamilovala a stala sa mojou najobľúbenejšou vôňou. A moja mamina už roky používa Eclat d´Arpege, nedá na ňu dopustiť :) J.

    OdpovědětVymazat
  3. Juu hezký článek :) Mám od Lanvin Rumeur 2 Rose a jsem s ním moc spokojená. Strašně krásně voní! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám Éclat d´Arpége a som veľmi spokojná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Máma pořád básní o Arpége od Lanvin. Ne Eclat d'Arpége, ale jen Arpege. Koupila ho před mnoha lety někde v zahraničí a od té doby ho nikde neviděla. Dost by mě zajímalo jak voní. Kdybys věděla kde ho sehnat, určitě mi napiš. :-)

    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasický Arpége se dá taky koupit na www.parfums.cz, konkrétně tady: http://www.parfums.cz/lanvin/arpege-pour-femme-parfemovana-voda-pro-zeny/

      Vymazat
  6. Jeanne jsem si pořídila minulé léto, potřebovala jsem změnu. Musím říct, že jsem se trefila do černého. Krásná vůně. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem dostala od mamky zbytek Marry me, protože si koupila jiný parfém, a nijak mě bohužel nenadchnul :( Ale třeba sedí právě ženám, jako je moje mamka :)

    OdpovědětVymazat