sobota 1. prosince 2012

Dr. Popov Psyllium výrobky

Díky spolupráci s firmou Dr. Popov jsem měla možnost vyzkoušet účinky této vláknina na vlastním těle, zažívání:) Takže dnes se s Vámi podělím o své názory na tři produkty, které vlákninu Psyllium obsahují.

Co že to vlastně Psyllium je? Psyllium je rozpustná vláknina, která se získává vyčištěním semen obalů jitrocele indického, který roste v Austrálii, Indii, Iráku či Pákistánu. Psyllium se užívá vnitřně a v trávicím traktu se jeho objem zvětší až 40krát. Nejenže se tak člověk cítí plný a tímpádem méně jí, ale vzniklý gel taktéž odstraňuje z trávicího traktu škodlivé látky, čímž čistí organismus. Také podporuje činnost střevní mikroflóry, napomáhá regulovat vyprazdňování, takže je vhodný pro ty, kteří trpí zácpou. O dalších účincích Psyllia si můžete přečíst na stránkách www.psyllium.cz.

Ze sortimentu Dr. Popova jsem si vybrala celkem tři produkty, které tuto rozpustnou vlákninu obsahují - Psyllicol EXTRA s Aloe Vera, Psyllium sušenky a Psyllium tyčinky.



Dr. Popov Psyllicol EXTRA s Aloe Vera
 Rozpustná vláknina se připravuje tak, že 1-2 čajové lžičky přípravku rozmícháte ráno/večer ve 250 ml vody a vypijete. Nejlepšího účinku dosáhnete, pokud budete Psyllicol pít nalačno, 30 minut před jídlem. Psyllium v podobě čisté rozpustné vlákniny jsem už zkoušela před léty. Ale musím říct, že u mě neuspělo, při jeho pití mě doslova "natahovalo". Pro tentokrát jsem se rozhodla mu dát druhou šanci a vybrala si ochucenou variantu, která je slazena sukralózou. Nevím, jestli je to tím, že jsem "dospěla" a nebo tou příchutí, ale při polykání ochuceného Psyllia nemám problém. Dalšími možnostmi jak využít vlákninu je dát ji do polévek, omáček a nebo přisypat do müsli.


Psyllicol jsem dala za úkol testovat mému příteli, protože já testuji jiný výrobek na regulaci trávení, který je taktéž od Dr. Popova. Přítel Psyllicol užíval měsíc, jednou denně. Po měsíci se mu upravilo trávení, netrápí ho pocit hladu a také se mu velmi zlepšila pleť. Trápí ho na čele pupínky, které nejsou klasickým akné, ale vždy se mu vyrojí po něčem tučném nebo smaženém a pak se na pleti drží hodně dlouho. Díky tomuto výrobku se mu pupínky téměř vytratily, i když stále si občas dopřeje něco nezdravého:) Celkově je s Psyllicolem EXTRA velmi spokojen. Akorát se se mnou shoduje v tom, že tato verze je celkem dost slazená. 100 g Psyllicolu EXTRA s Aloe Vera pořídíte zde za 135 Kč.



Dr. Popov Psyllium sušenky
Tak tyhle sušenky jsou naprosto delikátní. Jsou tak měkké a nadýchané, že se doslova rozpadají na jazyku. Kromě Psyllia obsahují celozrnnou mouku, pšeničné klíčky a mají snížený obsah cukru.


V balení je celkem 9 sušenek o celkové váze 120 g. Co se týče chuti, tak sušenky nejsou vůbec přeslazené, mají takovou jemnou (snad) čokoládovou chuť. Sušenky mi opravdu velmi chutnají, takže si je určitě budu kupovat dále. Balení stojí 35 Kč a můžete je zakoupit zde.  



Dr. Popov Psyllium tyčinky
 Tyhle slané tyčinky se na první pohled tváří jako každé jiné. Ale jsou méně slané. A navíc díky obsaženému Psylliu jsou i zdravé. Ve složení se také nachází celozrnná pšeničná mouka a jsou jemně sypané mořskou solí. Je to skvělá alternativa klasických tyčinek. 75 g balení stojí 25 Kč a zakoupíte jej tady.




Znáte Dr. Popov výrobky s obsahem rozpustné vlákniny?

4 komentáře:

  1. Neznám! Proto jsem si o nich ráda přečetla! Nejvíc by mi asi chutnaly ty tyčinky:)

    OdpovědětVymazat
  2. výrobky znám, ale nezkoušela jsem je

    OdpovědětVymazat
  3. tyhle věci znám, ale nezkoušela jsem zatím. zaujala mě ta kolečka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já kupuji vlákninu a chléb a jsem moc spokojená. Po ostatním se podívám zda ho u nás seženu. Děkuji za informace .

    OdpovědětVymazat