pondělí 31. prosince 2012

Bourjois Éclat Minéral Pressed Powder

Rok sletěl jako voda a máme tu jeho konec. Poslední článek tohoto roku jsem se rozhodla věnovat recenzi na kosmetický produkt, který jsem si doslova zamilovala. Jde o minerální pudr Éclat Minéral od značky Bourjois. Nejsem unešena jenom z tohoto produktu, ale celkově z této značky, od které zkouším další a další produkty a jsem s nimi moc spokojená.

Pudr obsahuje minerální látky, které podporují žářivost pleti, dále směs pigmentů, které zajišťují její svěžest, jas a sjednocují tón pleti. Ve složení je také vitamin E, jehož funkcí je pleť posílit a chránit. Minerální pudry se starají o matný vzhled pleti. 


Pudr je zapečený stejně jako věhlasné zpékané tvářenky nebo stíny této značky. Musím říct, že díky tomu nanesete jen potřebné množství pudru, nepráší se a taky existuje menší pravděpodobnost rozsypání při pádu pudřenky na zem (což se mi občas stává:-D). Jo, a taky velmi pomalu ubývá jeho množství.


Po nanesení pudru mám pleť na dotek jemnou, hladkou. Pudr nezalézá do pórů, nezvýrazňuje vrásky ani jemné chloupky na obličeji. Doslova splyne s pletí. I odstín jsem zvolila správně, nyní přes zimu používám 02 Vanillé a na léto plánuji koupi tmavšího odstínu. Pleť vydrží poměrně dlouho matná, nemusím ji tak často přepudrovávat.

Moc se mi líbí balení pudru, které je velmi jednoduché a praktické. Barva balení je v odstínu pudru, takže už na první pohled vidíte, jaký odstín právě držíte v ruce, aniž byste museli pudřenku otevřít. Otvírá se na zmáčknutí, takže žádné odšroubování víčka, nic takového, jednoduše jej otevřete klidně jednou rukou, stiskem jednoho prstu. Uvnitř je velké zrcátko a součástí balení je i houbička. Musím uznat, že přiložená houbička je i využitelná. Málokdy se mi stane, že bych houbičku, která je součástí balení používala, většinou letí ihned do koše. Ale tato je vážně skvělá, většinou nanáším pudr právě s ní. Takže další plus. 


U pudrů je pro mě kromě plnění základní funkce zmatnit pleť, také důležitá jejich vůně. Bourjois Éclat Minéral jej splňuje na jedničku, dokonce s hvězdičkou, možná i dvěmi:) Ta vůně je nepopsatelná. Jde o celkem silnou, snad květinovou vůni, což může někomu vadit, mě naopak tato vůně velmi imponuje a zbožňuji ji.


Troufám si říct, že jsem konečně našla dokonalý pudr, který plní všechny mé požadavky. Zmatňuje, má praktické balení, pomalu ubývá, překrásně voní a navíc díky minerálům o mou pleť pečuje. Pro mě nejlepší produkt, který se mi během roku 2012 dostal do rukou....a už ho z nich nedám:-D

10 komentářů:

  1. tuhle značku vůbec neznám - vypadá to skvěle

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, to vypadá opravdu parádně. Snad jen ta vůně, mám raději jemnější.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá nádherně. Až mi dojde pudr, asi ho vyzkouším. :-)

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Pudr vypadá pěkně.:) Tahle značka mě delší dobu láká, ale ještě sem na ní nikde v krámě nenarazila. Tak snad časem:)
    Jinak dneska sem si vyzvedla obojek a už se těšim až ho vyzkouším na psovi i venku a nejen v bytě.:D

    OdpovědětVymazat
  5. od Bourjois som zatiaľ mala len sprchové gély, ale milovala som ich, pohužiaľ som sa s nimi v obchode už dlhšie nestretla. Tento púder vyzerá fakt dobre, tuším mi môj pomaly ale isto dochádza, tak by som mohla skočiť do parfumérie omrknúť práve tento :) Vďaka za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. aHOJ.....Určitě ho budu kupovat...jen nevím kolik za něj dám ?? D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na parfums.cz stojí 313 Kč. Dá se pořídit i v parfumeriích.

      Vymazat
  7. Tak přesně tento pudr ve stejném odstínu jsem taky měla a musím zcela souhlasit s Tvojí recenzí. Nádherně matuje a zároveň rozjasní pleť. A ta vůůně. Momentálně jsem velmi spokojená s Dermacol invisible fixing powder, ale tento od Bourjois si určitě zase pořídím. Bourjois je moje hodně oblíbená značka už hodně dlouho :-). Zbožňuju jejich řasenky, pudry a stíny. Na blogu o výrobcích Bourjois píšu často ;-). I má adresa je je všeříkající :).

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Wow, aωеsοme blog layout! How long hаve yοu beеn blogging foг?
    you made bloggіng look easy. The overall look of уour websitе
    is grеat, as well as the сontent!

    Also visit my websіtе: 292

    OdpovědětVymazat