pondělí 19. listopadu 2012

Versace parfémy

Dnes se podíváme na zoubek další světoznámé značce, která působí nejen na poli módy, ale i v kosmetickém průmyslu. Tématem dnešního článku jsou Versace parfémy.


Historie Versace
Gianni Versace objevil lásku k módě už v dětství, kdy velmi rád pomáhal své matce v jejím módním ateliéru. Navzdory své lásce k módě šel Gianni studovat architekturu, ovšem po letech se vrátil ke své celoživotní vášni, k módě. Svou kariéru začínal v Miláně jako pětadvacetiletý mladík, kdy pracoval pro známé módní domy jako návrhář. V roce 1976 přišel do Milána za Giannim jeho starší bratr Santo a společně založili vlastní značku nesoucí název Versace. Po čase se k nim přidala i jejich sestra Donatella. Věhlas značky se ve světě módy rozšiřoval, symbolem značky Versace byly především upnuté korzety. V 80. letech se značka rozhodla rozšířit pole své působnosti. Navrhovali bytové doplňky, vstoupili i do odvětví kosmetického průmyslu, kdy se na trhu objevila první vůně Versace. Konkrétně šlo o parfém, který nesl jméno zakladatele značky, Gianni Versace, a byl uveden v roce 1981. Tento květinový parfém Gianni Versace byl opravdovým skvostem, samotný flakon byl uměleckým dílem. Versace si velmi zakládal na originálním designu flakonů parfémů. Důležitým milníkem této značky v oblasti parfémů byl rok 1994, kdy byla představena série parfémů pro mladé Versace Jeans.


Versace parfémy
Toaletní vůně Bright Crystal patří mezi nejoblíbenější vůně této značky. Jedná se o ovocně-květinovou vůní, která je velmi jemná a dívčí. Díky svěžím akcentům citrusových plodů Vám stále bude připomínat teplé letní dny. Už jen samotný flakonek připomíná luxusní šperk.
hlava: ledový akord, yuzu, granátové jablko
srdce: lotos, pivoňka, magnólie
základ: ambra, dřevo, pižmo
zdroj: www.parfums.cz


Parfém Blonde je vůní, která byla Giannim věnována jeho sestře Donatelle. Vůně je ztělesněním výstřední extravagance a bezmezného sebevědomí ženské duše. Vůně je opravdu silná a specifická, takže se nezavděčí každé ženě. Ovšem ženy, které jsou rády středem pozornosti a chtějí být originální, si tuto vůni jistě zamilují. Tento parfém spadá do kategorie květinově-dřevitých vůní. Tím, že jde o parfém, tak vůně vydrží na kůži vonět neskutečně dlouho.
hlava: gardénie, květ pomerančovníku, fialka, pitospora, bergamot
srdce: květ ylang-ylang, karafiát, tuberóza, narcis
základ: pižmo, benzoin, cibetka
zdroj: www.parfums.cz


Dalším miláčkem mezi parfémy Versace je jemná květinová vůně Vanitas. Vůně je symbolem moderní ženy, která chce potrhnou svou eleganci. Vůně je tak jemná a čistá, že doslova splyne s Vaší kůží. Je vhodná do teplých letních dní.
hlava: frézie, limetka
srdce: květ Tiaré
základ: cedr, fazole Tonka
zdroj: www.parfums.cz


A na závěř zde máme jednoho zástupce Versace pánských vůní. Jde o toaletní vodu Versus Blue Jeans, která spadá do kategorie orientálně-dřevitých vůní. Citrusy a levandule - tyto složky dělají z této vůně ztělesněnou vzpomínku na léto strávené u moře. Tato vůně udělá z Vaše partnera sexy beachboye:)
hlava: galbanum, citrusy
srdce: levandule, muškátový oříšek, fialka, jasmín, jalovec
základ: vetiver, pižmo, cedr, santalové dřevo
zdroj: www.parfums.cz


Vlastníte nějakou vůní této značky?


3 komentáře: