pondělí 5. listopadu 2012

Vichy Eau Thermale

Přeji Vám příjemné pondělní ráno.

Ráda zkouším nové produkty, testuji neznámé značky. Ale některé výrobky se v mé kosmetické taštičce či koupelně objevují už dlouhá léta, jsem jím věrná a nehodlám se jich vzdát. Jde o osvědčené produkty, které mé pleti vyhovují a prokazují jí výbornou službu. Jedním takovým produktem je Vichy termální voda.


Termální voda z Vichy je součástí všech produktů kosmetiky Vichy. V roce 1846 byla dokonce vyhlášena za veřejně prospěšný přírodní zdroj. Kromě toho, že termální voda z Vichy je jednou ze složek veškerých produktů péče o pleť a tělo této francouzské značky, tak ji lze zakoupit jako samostatný produkt právě ve formě termální vody.

Vichy termální voda obsahuje 17 minerálních solí a 13 stopových prvků, které podporují obranyschopnost pokožky, stimulují její buněčnou výměnu a bojují proti volným radikálům. Termální voda je hypoalergenní, bez parfemace. Neobsahuje žádné parabeny a konzervanty. Je vhodná pro všechny typy pleti.

Dá se pořídit ve dvou variantách, v 50ti ml cestovním balení a nebo ve velkém provedení, které má 150 ml. Termální voda je ve spreji, její rozprašovač vytvoří mlhový postřik.


Uplatnění termální vody je opravdu velmi široké. V prvé řadě je velmi vhodná pro osvěžení pleti. Stačí nastříkat na pleť, ta je okamžitě probuzená, svěží. Necháte chvíli působit a poté obličej jemně osušíte anebo termální vodu prostě necháte uschnout, vsáknout do pleti. To osvěžení je opravdu k nezaplacení! Je nepostradatelná v horkých letních dnech. U mě najde uplatnění během celého roku. Mám ji vždy při ruce v kanceláři, položenou na pracovním stole, abych ji mohla použít kdykoliv jako vzpruhu pro pleť. V kanceláři jede celoročně klimatizace, takže pleť je často unavená, přesušená, a přáve Vichy termální voda ji v okamžiku dodá potřebnou vláhu.

Termální voda je výborným pomocníkem v letních dnech, kdy své tělo více stavíme slunečnímu záření. Přináší příjemné zchlazení spálené kůži od sluníčka. Proto mi nikdy nechybí v kosmetické výbavě, kterou s sebou beru na letní dovolenou. Vždy mám u moře s sebou minimálně jedno balení. Taky se dá použít na zklidnění podrážděné kůže např. po bodnutí hmyzem.

Taktéž jí vezmou za vděk maminky, neboť termální vodu lze využít i k ošetření dětských zadečků, na opruzeniny. Vichy termální voda je určena i na citlivou dětskou pokožku.

Pokud se Vám stane nějaká nehoda v podobě puchýře, spáleniny nebo odřeniny, používáním termální vody můžete urychlit hojení těchto zranění.

Dalším využitím tohoto zázraku je použití po epilaci/depilaci, kdy je pokožka po holení podrážděná a zarudlá. Takže "termálku" ocení i muži. Můj přítel ji občas používá místo balzámu po holení.

Rovněž v rámci odličování pleti ji lze využít. Po klasickém odlíčení ještě pleť občas přetřu vatovým tamponkem, na který nastříkám přávě tuto vodu. Pleť je potom zklidněná a na dotek jemná. A když si pleť po očistě nakrémujete a následně pleť přestříkáte termální vodou, tak se krém lépe vsákne do kůže.

Nevím jak Vy, ale já si bez této termální vody nemůžu svůj život představit. Je všestranným pomocníkem a součástí mé celoroční kosmetické výbavy.


3 komentáře:

  1. termální vody jsem nikdy nezkoušela :)
    vypadá dobře

    OdpovědětVymazat
  2. Termální vody používám a na léto jsou parádní.

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy jsem o tom neslyšela, ale vypadá to skvěle :)
    popřemýšlím nad koupí :)
    jinak ráda bych tě pozvala k sobě na giveaway :)
    http://anne-cheerful.blogspot.cz/2012/10/giveaway.html

    OdpovědětVymazat