pátek 23. listopadu 2012

Sea of Spa Bio Marine zklidňující a hydratační maska

Přeji Vám pěkné páteční odpoledne.

Dnes tu máme recenzi na zklidňující a hydratační pleťovou masku od Sea of Spa, která mi byla poskytnuta ke zrecenzování. 

Sea of Spa jsem do té doby, než mi byla nabídnuta spolupráce, vůbec neznala. Jedná se o přírodní a bio kosmetiku z Mrtvého moře. Mrtvé moře je zdrojem léčivého bahna a soli s vysokou koncentrací minerálů. Koncentrace minerálů z Mrtvého moře je přibližně 30 % (hmotnost na jednotku objemu), což je opravdu hodně, neboť ostatní moře a oceány světa mají tuto koncentraci přibližně kolem 3 %. Mrtvé moře obsahuje přibližně 21 minerálů, z nichž některé jsou lipofilní (rozpustné v tucích) a jsou schopny proniknout hluboko do pokožky. Tyto minerály neoxidují, čímž jsou stále zachovány jejich léčivé účinky.

Proto není divu, že tyto látky se využívají k léčbě různých kožních chorob jako jsou lupénka a ekzémy, a nebo také k léčbě revmatu a nebo na zmírnění celulitidy. A taky samozřejmě ke zkrášlení pleti:) Kosmetické produkty Sea of Spa kromě minerálů a bahna z Mrtvého moře obsahují vitamíny, oleje a přírodní výtažky z rostlin. Neobsahují parabeny, nejsou testovány na zvířatech. Jsou vyráběny v Izraeli.

Jedním z produktů, které mi byly zaslány, je zklidňující a hydratační maska z řady Bio Marine. Má pleť se v posledních měsících neuvěřitelně změnila, a to ze smíšené na normální až suchou, s tím, že mě občas kůže neuvěřitelně pne. Takže veškeré produkty na zmatnění a vysušení pleti, které mám doma, mi teď jsou k ničemu. Takže maska přišla jako na zavolanou:)


Nejdříve k obalu a samotnému balení. Krém je zabalen v luxusní papírové krabičce, která je opravdu propracovaná. Má dvojité dno. Ve vrchní části krabičky se nacházel krém, který byl ještě uschován pod dalším papírovým víkem, tím pádem pevně držel na svém místě a nemohlo se mu nic stát během přepravy. Pod druhým dnem krabičky byl vložen velký letáček o produktech této značky. Krabička je z pevného papíru/kartonu, takže se nemůže stát, že by se krém nějak poničil. Samotný krém je ve skleněné dózičce se šroubovacím víčkem. Pod tím je ještě jedno plastové víčko, takže obsah krému je dostatečně chráněn. Skleněná dózička je sice těžká, ale působí luxusnějším dojmem, než kdyby byl krém jen v plastovém kelímku.


Řada Bio Marine, do které patří i tato pleťová maska se vyznačuje tím, že je nejen bio, a tedy šetrná k pleti, ale výrobky navíc obsahují tzv. Triple effect complex. Tento trojí účinek je založen na síle unikátních přírodních minerálů z Mrtvého moře, spolu s nenasycenými mastnými kyselinami omega 3, 6 a 9 známými pro pozitivní vliv na pleť, a s mořskou řasou Dunaliella. Dunaliella je typ řasy, která se vyskytuje pouze v hlubinách Mrtvého moře, obsahuje důležité minerály.


Co se mi líbí na produktech Sea of Spa je to, že opravdu velmi krásně voní. Cítím z nich takovou tu jemnou vůni dětské kosmetiky v kombinaci s květinami. Bio Marine zklidňující a hydratační maska má hutnější konzistenci, ale i přesto se perfektně nanáší, doslova klouže po kůži.


Nanáším ji na umytý obličej krouživými pohyby, aby se maska krásně vpila do kůže. Buď ji nechám na pleti působit tak 30 minut, poté přebytečné zbytky masky, které se nevpily do kůže pouze setřu vatovým tampónkem. Druhým způsobem, který využívám častěji, je ten, že masku nanesu ve větší vrstvě na pleť a nechám ji působit po celou noc. Ať už použiji masku kterýmkoliv způsobem, tak po jejím použití je pleť krásně jemná a hladká na dotek, dostatečně vyživená a zklidněná.


Maska je ideální pro unavenou pleť, pomáhá zpomalovat proces stárnutí. Je určena pro všechny typy pleti. Kromě látek a minerálů z Mrtvého moře maska obsahuje např. mandlový, olivový a avokádový olej, výtažek z bavlny, lněného semínka, vilín (hamamelis virginiana),  ureu a další.  Balení obsahuje 50 ml produktu a koupíte jej zde za 265 Kč.

Podtrženo, sečteno, já jsem s touto maskou velmi spokojená a neříkám to jen proto, že jsem ji dostala zadarmo. Opravdu zachránila mou momentálně nevyzpytatelnou pleť. Maska téměř neubývá, stačí ji nanést opravdu malé množství, dobře se roztírá.

A co Vy, znáte kosmetiku Sea of Spa?

4 komentáře:

  1. Moc hezká recenze! Já s tou kosmetikou žádné zkušenosti nemám, ale hodně mě takhle maska zaujala:) Mám ráda přírodní produkty..pokud budu mít někdy možnost, vyzkouším jí!:)

    OdpovědětVymazat
  2. my máme doma "bahno" taky, ale je zelený a smrdí :D a je spíš na čištění pórů, akné, pupínků.. ale nemůžu si tu masku vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Po takové várce superlativ jsem čekala nějakou šílenou cenu a ono je to docela rozumné. Píšu si na seznam, tohle musím mít!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, a to teprve počkej, až bude recenze na denní krém ze stejné řady. To je teprve zázrak:-D

      Vymazat