pondělí 12. listopadu 2012

Podzimní vůně

Podzim je v plném proudu a kromě toho, že na sebe navlékáme o několik vrstev oblečení více, tak svá těla halíme do závoje teplých a kořeněných vůní. Dnes jsem si tedy pro Vás připravila pětici vůní, které jsou vhodné pro sychravé podzimní dny.

Londýnské podzimní ráno a procházka Hyde Parkem, tak přesně toto se mi vybaví po přičichnutí k vůní Burberry Brit. Mandle, hruška a vanilka z této vůně dělají perfektní podzimní "koktejl".
hlava: hruška, mandle, limetka
srdce: mahagon, mandle
základ: vanilka, tonka fazole, ambra

zdroj: www.parfums.cz


Gucci by Gucci, tak to je poslední přírůstek do mé sbírky parfémů. I když jsem příznivcem svěžích vůní, tak tahle kořeněná nádhera si mě získala. Sladká hruška, květy pomerančovníku, pižmo a med dělají z této vůně ideálního společníka pro podzimní dny. Kromě samotné vůně jsem naprosto učarovaná skvostným flakónkem, který je velmi luxusní a taky velmi bytelný a těžký:)
hlava: heřmánek, kouřové tóny, guave, hruška
srdce: konvalinka, květ Tiaré, květ pomerančovníku
základ: med, pačuli, pižmo
zdroj: www.parfums.cz


Cacharel Amor Amor Tentation je inovací vůně Amor Amor. Tato vůně je oproti prvotině více smyslnější a kořenitější. Voní po jasmínu, mandarince, cedru a vanilce. Už jen tmavě fialový flakón ve mě evokuje podzimní emoce.
hlava: mandarinka, břečťan
srdce: jasmín, květ Tiaré
základ: cedr, vanilka

zdroj: www.parfums.cz


Chanel No. 5 - klasika všech klasik. Píšu tento voňavý článek a mezi psaním těchto řádků si průběžně přičichávám k zápěstí, kde mám právě stříknutou tuto vůní. Parfém dostala má teta od strejdy k narozeninám a já jako správná milovnice vůní jsem jej hned musela vyzkoušet a otestovat. Přiznám se, že zprvu mi moc nevoněla, přišla mi hrozně těžká, ale po několika hodinách, kdy se vůně příjemně rozložila, tak přemýšlím, že si v budoucnu o tuto klasiku rozšířím svou sbírku:) Chanel číslo 5 byl uveden na trh v roce 1921 a stala se z něj ikona mezi vůněmi. Patří mezi 10 nejprodávanějších vůní světa. Z tohoto flakonku ucítíte opravdu rozmanité vůně, které se postupně rozvíjí, ať už jde o květinové tóny v podobě jasnímu, růže a květu ylang-ylang nebo santalové dřevo a burbónskou vanilku.
hlava: ylang-ylang, neroli, aldehydy
srdce: jasmín, růže
základ: santalové dřevo, vanilka, vetiver
zdroj: www.parfums.cz


Dalším podzimním skvostem je Midnight Rain od La Prairie. Už jen flakon vůně je naprosto ohromující. Hlavu vůně tvoří sladká mandarinka, šťavnatý pomeranč a frézie. V srdci se ukrývá vanilková orchidej a květy švestek. V základu ucítíte kašmírové dřevo a pižmo. Co říkáte na takový půlnoční podzimní deštík?:)
hlava: mandarinka, pomeranč, frézie, guave
srdce: orchidej, švestka, jantar, lilie
základ: kašmírové dřevo, pačuli, pižmo

zdroj: www.parfums.cz

 A jaké parfémy jsou pro Vás těmi nej v období podzimu?

6 komentářů:

  1. Cacharel Amor Amor Tentation vypadá hodně dobře :)
    já parfémy podle ročních období nerozlišuji,po celý rok se voním sladkými vůněmi :)

    OdpovědětVymazat
  2. já si nemůžu pomoct, ale mě jiné parfémy od Chanelu kromě Mademoiselle strašně smrdí :D
    a vyloženě podzimní? asi ty s pudrovými tóny :)

    OdpovědětVymazat
  3. právě před chvílí jsem si napsala Burberry Brit na seznam vůní, ze kterých si chci nějakou koupit v Duty free shopu, až poletím domů :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Cacharel mě zaujal. jiná já ráda v tomhle období třeba Gucci Rush a Escadu Magnetism :)

    OdpovědětVymazat
  5. Channel 5 znám a moc mi nevonní, ale k těm ostatním dvou si musím někdy čichnout:)

    OdpovědětVymazat