čtvrtek 1. listopadu 2012

Mixit

Hodně z Vás mi pod "hubnoucí" posty píše, že snídaňové müsli, které je na fotkách vypadá už od pohledu velmi chutně, a co za müsli směs, že to vlastně je? Tak dnes Vám na to dám odpověď.

V posledních týdnech jsem naprosto propadla Mixitu. Myslím si, že pro mnoho z Vás to nebude žádná novinka, avšak těm, kteří mi o tento článek psali snad udělám radost.

Za tímto povedeným projektem stojí dva mladí muži, kteří se konceptem toho businessu inspirovali v zahraničí. Musím říct, že se jim to povedlo! Na stránkách mixit.cz si můžete koupit již hotové směsi, ať už jde o müsli nebo různé obilné kaše, tak si i vlastní směs namixovat. Moc se mi líbí myšlenka personalizace své směsi. Nejenže Vám směs přijde v dokonale praktickém a designovém tubusu, ale taky si Vámi vytvořený mix můžete pojmenovat dle své fantazie.


U Mixitu jsem si už objednávala dvakrát a třetí objednávka je v dohledu:) Poprvé jsem si namíchala jednu směs na zkoušku, která mě tak uchvátila, že po velmi krátké době k tomu přibyl další mix a navrch ještě jedna vlastní kaše. Přiznám se, že jedním z impulzů vyzkoušet Mixit byla zvědavost a Vaše posty na toto téma. Možnost namíchat si svou směs mě lákala taky proto, že když už v kamenném obchodě najdu müsli, které mi chutná, tak je plné rozinek a ty já fakt nerada. Takže je buď vybírám, což je docela pracné, anebo to překousnu a sním je s nechutí, ale o to je snídaňový zážitek méně intenzivní:) Takže jsem se rozhodla, že si namíchám luxusní směs podle svého gusta a hlavně bez rozinek:-D

Lesní směs
Můj první mixit. Jako základ jsem si do něj dala Zrní v plné polní, což je směs různých druhů vloček a otrub. K tomu jsem přidala maliny a ostružiny, kešu oříšky a kokosové lupínky a navrch čokoládové hobliny a cornflakes v jogurtu. Směs mě vyšla na 155 Kč. Někomu se to může zdát za 750 g müsli hodně, já jsem spokojená. Protože ta směs je milionová a žádnou jinou už nechci! Není ani přeslazená, ani bez chuti a když otevřu tubus, hned cítím kokosovou vůni.


Snídaně v Karibiku
Tak s touto směsí jsem šlápla vedle. Jejím základem je Ahmed - amaranth a med, ze sušeného ovoce jsem vybrala ananas, žlutý meloun a kiwi a na závěr přidala dvojnásobnou porci kokosových lupínků. Po otevření tubusu opět směs krásně voní po kokosu, ovšem po ochutnání jsem z nadšení vystřízlivěla. Nedávám to za vinu Mixitu, spíš mému špatnému výběru a rozdílným chutím. Součástí základu jsou totiž pohankové lupínky, které mají takovou "nahořklou" specifickou chuť. Aby toho nebylo málo, tak mnou vybrané sušené ovoce bylo taky přešlapem vedle. Kiwi je neskutečně kyselé, naopak meloun a ananas strašně přeslazený. Naštěstí tahle směs chutná mému příteli, tak jsem mu ji přenechala:) Cena směsi je 162 Kč za 750 g.


Kaše z lesa
Moje první zkušenost s jáhlovou kaší. A velmi dobrá zkušenost:) Základem je bezlepková "jáhlovka", ke které jsem pouze přihodila borůvky a jahody. Jednoduché a velmi chutné. Stačí ji zalít jen horkou vodou a královsky si pochutnáte. 550 g kaše s ovocem mě vyšlo na 139 Kč.


Mé celkové dojmy jsou v celku velmi pozitivní, až na přešlap s "karibskou směsí". Jinak nadále zůstávám věrná prvnímu müsli a milované jáhlovce. Tyto dvě směsi si budu objednávat asi až do konce svého života:-D Jo, a navíc si své müsli můžete vyzvednout na odběrných místech po celé ČR (seznam odběrných míst na webu Mixitu), takže ušetříte za poštovné.

A co Vy a Mixit? Znáte/neznáte, máte/nemáte? Jakou směs jste si namixovali?


14 komentářů:

  1. Mixit taky miluju! Ale jáhlovou kaši jsem ještě nezkoušela...asi ji zkusím, mussli začínám být malinko přejedená - i když je úžasné! :))
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že těm ovocným směsím tak moc neholduju :/ Protože to vypadá moc moc moc pěkně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluji Mixit a patřím mezi jejich stálé zákazníky už pořáááádně dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bartaskova@atento.cz Ahoj, já odkupuji prázdné tubusky, takže kdyby ses chtěla nějakých zbavit, tak pisni. :-)
      Kačka

      Vymazat
  4. Celekm jsem si objednala už 5 tubusů, ovšem neměla jsem mixit k snídani ani nepamatuji. :)

    OdpovědětVymazat
  5. I angrešt je dost kyselý. Přítel ho vyplyvnul do koše. :D

    OdpovědětVymazat
  6. mixit miluju :)) hlavně ty jahůdky v něm!

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, výborný projekt, který těží z lenosti lidí :-)) Kdyby totiž lidi nebyli líní - např. spočítat si, jak je to předražené, zajít do obchodu, nakoupit si jednotlivé suroviny a smíchat si to doma sami, tak by asi tolik zákazníků neměli. Chápu, že barevná škatule s osobním názvem je neodolatelné lákadlo, bez kterého prostě nelze žít, ale holt já to risknu a stránky navštívím pouze pro inspiraci, abych věděla, co do své vlastnoručně smíchané směsi ještě přidat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor. Určitě máš pravdu, ale i tak si stojím za tím, že je to dobrý business projekt, který je z části založen na předpokladu, že Češi jsou holt líní:-D I já jsem líná si müsli sama sestavit, ale minule jsem měla snahu okouknout v obchodě instantní jáhlovou kaši. Sice byla asi o 20 Kč levnější než u Mixitu, ale byla teda dost hnusná, neuvěřitelně slaná. Takže já si těch 20 Kč raději připlatím a pochutnám si.

      Vymazat
    2. A kupovalas v supermarketu nebo v nějaké prodejně se zdravou výživou? Jinak nemyslela jsem to nějak zle, to ani neumím :-) jen jsem se chtěla podělit o další úhel pohledu na věc. Ostatně, kdyby nabízeli v müsli nabídce i cereální (tmavé) cornflakes, tak bych se možná snadno stala i já tou "línou".

      Vymazat
    3. Však já jsem reakci na Tvůj komentář taky nijak zle nemyslela a vážím si každého komentáře, reakce. Jáhlovku jsem kupovala v Tescu, byla od značky Knuspi. Možná kouknu i jinam. Jinak přítel zrovna nedávno říkal, ať se zkusím po jednotlivých ingrediencích müsli poohlídnout v obchodech, jestli to vyjde o hodně levněji. Tak možná udělám nějaký malý experiment:)

      Vymazat