pondělí 26. listopadu 2012

Kérastase Elixir Ultime

O tomto výrobku jsem se tu nedávno okrajově zmiňovala v jednom článku. Myslím si, že mnoho z Vás by určitě zajímalo bližší seznámení s tímto výrobkem, tak tady máte recenzi! :-)

Mé vlasy jsou dlouhé, téměř rovné, jen se mi mírně vlní konečky. Co je ale důležité, tak mě trápí rychle se mastící kořínky a zároveň suché konečky. Nikdy jsem nijak zvláště o své vlasy nepečovala. Používala jsem jen šampon na vlasy a maximálně kondicionér. Své vlasy jsem se snažila co nejméně zatěžovat jakoukoliv péčí. Tento postoj jsem nedávno přehodnotila a na mé poličce se v posledních měsících usídlila i vlasová kosmetika. Mezi mými vlasovými zkrášlovadly je i bezoplachová péče od Kérastase Elixir Ultime. 


K "tekutému zlatu", jak se mu mezi beauty nadšenci přezdívá jsem se dostala čistou náhodou. Do rukou se mi dostal vzoreček tohoto produktu. Měla jsem obavy jej vyzkoušet, říkala jsem si, že olejové péče mi jistě už tak mé mastné vlasy více zmastí. Ovšem po létě mě více trápily roztřepené konečky, a tak jsem po vzorku sáhla. Byla jsem překvapená, jaké divy s nimi tento produkt udělal. Pak už stačila jen chvilka a plné balení leželo ve virtuálním nákupním košíku:-)

Kérastase Elixir Ultime je olejová bezoplachová péče, která obsahuje čtyři vzácné oleje. Arganový olej, který má regenerující účinky a zároveň vlasy chrání před vnějšími vlivy. Hebkost vlasům dodává kukuřičný olej, který je bohatý na vitamín E. Olej z kamélie díky obsaženým nenasyceným mastným kyselinám omega 3 a 6 a vitamínu F propůjčuje vlasům neodolatelný lesk. Poslední složkou Oléo-Complexe je olej z pracaxi, který působí jako přírodní antioxidant a podporuje buněčnou obnovu vlasů.


Nejenže olej je pokladem, ale i samotné balení produktu vypadá jako skvost. Na první pohled to vypadá, že je lahvička skleněná. Není, je plastová, ale to jí neubírá na luxusu. Mě samotné to nevadí, produkt tak není příliš těžký a nemusím mít stach, že by mi spadl na zem a rozbil se. I zlaté provedení balení mu přidává na honosnosti. Balení ma pumpičkový aplikátor, čímž je zajištěna jednoduchá aplikace. Na jednu kúru si vystačím se 2 "pumpnutími".


Konzistence je taková olejově-vodová. Elixír se během chvilky vsákne do vlasů a ty jsou v ten moment na dotek neuvěřitelně hladké. Po aplikaci oleje vlasy září krásou a zdravím. Vlasy nejsou rozlítané, účes je uhlazený, ale zároveň nepůsobí mastným dojmem.

Olejovou kúru lze aplikovat různými způsoby. Buď lze olej nanést na vlasy před jejich mytím, čímž je dosaženo hloubkové výživy a zabránění jejich vysoušení při mytí šamponem. Dalším způsobem je nanést olej do umytých vlhkých vlasů. A to buď do délek a nebo lze aplikovat pouze na konečky vlasů. Vlasy jsou tak chráněny pro následné foukání. Taky je možné olej nanášet do vlasů až při finální úpravě, čímž dosáhnete lesku a zabráníte krepatění a poletování vlasů.

Za sebe můžu říci, že jsem s tímto přípravkem naprosto spokojená. Roztřepené konečky mi napravil, vlasy mám krásně lesklé. Na internetu v různých diskuzích jsem četla názory, že za ty peníze od tohoto výrobku holky očekávaly víc. Nevím, nemůžu porovnávat s jinými podobnými produkty, ale já jsem nadmíru spokojená a určitě budu kupovat i nadále. Vzhledem k tomu, že stačí nanést opravdu malé množství oleje, takže výrobek dlouho vydrží, tak si myslím, že je to dobrá investice.

Elixir Ultime je určen pro všechny typy vlasů a prodává se ve dvou velikostech, a to 50 ml a 125 ml. Já mám větší balení a kupovala jsem jej v mém oblíbeném e-shopu parfums.cz.


Znáte/používáte Kérastase Elixir Ultime?

2 komentáře:

  1. Mám Mythic Oil od L´Oréal Professionel (což je to samé, co Kérastase) a podle popisu máme dva totožné výrobky :)) Funguje úplně stejně, jak popisuješ ty. V týdnu na něj uveřejním recenzi. Docela by mě lákalo Ultime vyzkoušet, zajímá mě, jestli by v nich byl rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  2. pár let už ho používám a jsem spokojená jako ty

    OdpovědětVymazat