pátek 24. června 2011

Saloos

Tato kosmetická značka patří mezi mé nejoblíbenější. Jde o českého výrobce, který vyrábí ryze přírodní biokosmetiku. Jejich výrobky neobsahují žádné konzervanty, barviva či parfemaci. Saloos je certifikovaná biokosmetika (certifikát CPK bio), takže máte zaručeno, že obsahuje pouze přírodní látky. Kosmetika je vhodná pro všechny typy pleti a nevyvolává alergické reakce. Více o Saloos zde.



Bio Karité balzám na nehty
Tento malý balzám je úžasný už v tom, že se vejde do každé kapsy či kabelky, takže jej můžete mít neustále u sebe. Základem balzámu je bambucké máslo v bio kvalitě. Další složkou je dýňový olej, který je bohatý na zinek a má blahodárné vliv na zpevnění nehtů. Na mou suchou kůžičku je to opravdu úžasná věc. A navíc překrásně voní. Cena za 19 ml cca 70 Kč.




Bio Karité balzám na rty
Další produkt z "řady do kapsy či kabelky" :-). Bambucké máslo spolu s výtažkem z rakytníku o rty pečuje, regeneruje a zvláčňuje je, chrání před vznikem oparů a popraskaných koutků. Cena za 19 ml cca 70 Kč.




Bio Karité konopný balzám
Hlavní složkou balzámu je taktéž bambucké máslo, které dokonale hydratuje pokožku. Výrobek lze použít jak na obličej, tak na celé tělo, balzám lze použít i k masáži. Konopný olej má regenerační a antibakteriální účinky. Je určen pro problematickou pleť, takže hlavně pro ty, co trpí akné nebo kožními ekzémy. V sortimentu je také např. měsíčkový, eukalyptový nebo levandulový balzám. Cena za 50 ml cca 130 Kč.




Bio kokosový olej
Tak tento produkt patří mezi mé nejoblíbenější. Má opravdu široké využití. Lze jej použít jak k vnějšímu, tak i vnitřnímu užití. Lze jej aplikovat na obličej i celé tělo, jako vlasový zábal, já jej používám hlavně po opalování. Má tuhou konzistenci, která se při vyšších teplotách a kontaktu s kůží mění na tekutý olej, takže doporučuji skladovat v lednici. Pokožku zvláčňuje a příjemně ji provoní. Opravdu, tento produkt překrásně voní. Co se týče vnitřního užití, je možné na něm péct a smažit, použít jej např. do salátů atd. Skvěle chutná, já si denně dám 1 lžíci tohoto oleje a zdá se mi, že mám po něm krásně lesklé vlasy:) Prý je také účinný při dietách, stačí denně sníst 3-4 lžíce. Cena za 250 ml cca 180 Kč.







Bio kokosová péče Orange
Tento produkt je na trhu ve třech variantách - orange, vanilla a čokoláda. Všechny tři mají opravdu překrásné vůně, já se rozhodla pro osvěžující pomeranč. Pokožku regeneruje, zvláčňuje, je jemná a příjemně provoněná. Já jej používám večer na celé tělo, je opravdu příjemné usínat s pomerančovou vůní:) Opět má tuhou konzistenci, která se mění na tekutou. Cena za 100 ml cca 150 Kč.







Bio regenerační obličejový olej Růže
Tyto obličejové oleje jsou opravdu báječná věc. Může se zdát, že člověk má po jeho nanesení mastnou pleť, ale vůbec tomu tak není. Olej se po chvíli vsákne. Olej je vyráběn v několika variantách, např. heřmánek, meduňka, levandule nebo jasmín. K celkovému ošetření pleti můžete také využít hydrofilní odličovací oleje a květinové pleťové vody, které jsou vyráběny ve stejných variantách. Olej se aplikuje na pleť pomocí kapátka, stačí opravdu 2-3 kapky na ošetření celého obličeje. Pleť je vyživená, hydratovaná. Můj růžový olej voní, jako byste se právě ocitli v zahradě plné růží:) Cena za 20 ml cca 130 Kč.



Kosmetiku Saloos mám opravdu ráda a celá rodina ji užíváme už léta. Také milujeme jejich masážní oleje a aromaolejíčky. Určitě mám v plánu vyzkoušet např. květinové pleťové vody. A co vy a Saloos? Znáte? Používáte? Jste s produkty spokojené?

8 komentářů:

  1. Zaujal ma balsám na nechy a pery :) Vyzerá to skvelo

    OdpovědětVymazat
  2. my uz doma nejaku dobu pouzivame kokosovy olej-je super, na odliovanie mam ruzovu vodu, s ktorou som tiez spokojna, a konopny balzam som skusala, kedze mam problematicku plet, ale nejak extra spokojna som nebola, bol na mmna dost mastny (co som mohla predpokladat, kedze je to olej)-ale nevyhovoval mi

    OdpovědětVymazat
  3. To je super, tesim sa moc z tohto prispevku, lebo som chcela uz dlllho od nich nieco vyskusat, najma sa strasne chystam na tu ruzovu vodu, tu strasne vela ludi ospevuje

    OdpovědětVymazat
  4. jé já koukala na saloos v dm a vubec jsem to nějak neznala...ale ted koukám že to vypadá moc dobře! určitě si něco koupím! :)
    super blog!

    xxEvaa

    http://thefashionfairytaleblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. V DM jsem se na tyto výrobky koukala, ale nic jsme o nich nevěděla a teď když čtu tvůj článek, tak toho lituju!:D mám chuť koupit si uplně všechno!

    OdpovědětVymazat
  6. Miluji Saloos. Maxi pecka :-D Nedám na něj dopustit.
    Každý jejich výrobek má něco do sebe. Používám hlavně hydrofilní odličovací olej!!!! Neznám lepší odličovač. Pak růžový obličejový olej a zbožňuji jejich květinové vody. Třeba rozmarýna je naprosto úhvatně voňavá!!!!
    Super článek. Mám radost když narazím na někoho kdo má taky rád Saloos. Já si ho objednávám z jednoho super eshopu, kde mají od něj snad vše. Takže paráda!
    http://shaki-days.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Po téhle značce už dlouhou dobu v dm pokukuju. Díky za pár recenzí, určitě něco vyzkouším.:)

    OdpovědětVymazat
  8. Saloos miluju a podařilo se mi s nimi navázat spolupráci, z čehož mám velkou radost. Mám to přesně jako Ty - co vyzkouším, to mi vyhovuje, a to mám dost citlivou pleť.

    Novinky od nich, na jejichž recenze se můžeš těšit, najdeš zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/05/novinky-seznam-prani-jedno-zklamani.html

    A zde porovnání obličejových olejů:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/05/saloos-ruze-vs-granatove-jablko.html

    OdpovědětVymazat