sobota 2. července 2011

Beta karoten

Beta karoten neboli provitamín A v lidském těle funguje jako antioxidant. Přírodní beta karoten má na svědomí žluté až červené zbarvení rostlin (mrkev, rajče, paprika...). Kromě toho, že v jarní a letních měsících této zeleniny konzumuji více, "pomáhám" si i syntetickým beta karoten v tabletách. Lépe se pak opaluji a opálení i déle vydrží. Většinou začínám užívat tablety už při prvních teplých slunečních dnech, tak březen/duben. Vyzkoušela jsem už různé značky.


innéov Slunce (Nestlé a L´Oréal)
Aktivní látky obsažené v tabletách působí v hlubokých vrstvách kůže, což má za výsledek rychlejší opálení, jeho delší výdrž a ochranu kůže proti UV záření a následně proti stárnutí kůže. Tablety je dobré konzumovat tak 4 týdny před vystavením pokožky slunci (např. před pobytem u moře) a také během něj. Pokud chcete opálení co nejdéle udržet, tak i poté (já beta karoten užívám až do podzimních slunečných dní, tak září/říjen). Bere se 1 tableta denně, která obsahuje 4,7 mg beta karotenu. 30 tablet stojí cca 600 Kč, což je vzhledem k množství tablet vysoká cena.




GS Intensun
Tablety mají stejné účinky - ochrana proti UV záření, rychlejší opálení, chrání proti stárnutí pokožky a tvorbě vrásek a navíc regeneruje pokožku po opalování. Taktéž se bere 1 tableta denně a ta obsahuje 7 mg beta karotenu. Balení 30ti kapslí stojí cca 150 Kč, 70ti cca 350 Kč a 90ti cca 380 Kč.








Naturline Beta karoten (Walmark)
Tak tento je můj favorit. Jako všechny syntetické beta karoteny má stejné účinky uvedené výše, ale cena je přiznivější. 30 tablet stojí cca 60 Kč, 60 tablet cca 100 Kč a 100 tablet cca 140 Kč. Dávkování 1 tableta denně, která obsahuje 6 mg beta karotenu.



A co Vy a beta karoten, užíváte jej také? A jaké jsou Vaše "vychytávky" pro udržení si opálení?

Žádné komentáře:

Okomentovat