úterý 10. dubna 2018

Kosmetika roku 2017

Určitě bych Vás nechtěla ochudit o článek věnující se těm nejlepším kosmetickým produktům za rok 2017. Já sama se vždycky těším na začátek roku, kdy je blogosvět právě těmito články zaplaven. Já ty Vaše už mám dávno přečtené, ale sama jsem nebyla schopná ten svůj stále dopsat, byť ho už mám dva měsíce rozepsaný.

Musím se Vám veřejně k něčemu přiznat. Od té doby, co jsem mámou, tak už mě kosmetika tak nebere. Předtím jsem za nové beauty produkty utrácela tisíce, musela mít doma všechny novinky, vše co vychvalovaly beauty blogerky vyzkoušet. Teď už mi to takovou radost nedělá. Kupuji většinou jenom to, co potřebuji nebo mi dochází, novinky mě nechávají chladnou, zůstávám věrná osvědčeným produktům. Raději utratím peníze za kvalitní potraviny či knihy a pokud si chci bezmyšlenkovitě zashopovat, tak koupím Kubíkovi něco pěkného na sebe nebo nějakou cool hračku. A od mého momentálního vztahu ke kosmetice se také odvíjí ty nejlepší kosmetické produkty za minulý rok. Předchozí roky jsem se vždy snažila vybírat produkty, které jsem v daném roce poprvé vyzkoušela a byla z nich tak nadšená, že si zasloužily umístění mezi těmi nejlepšími. A taky jsem Vám produkty představovala ve dvou oddělených článcích, v jednom dekorativní produkty a v druhém ty pečující. Jelikož už nestřídám produkty jako smyslů zbavená, tak se mezi TOP produkty objeví i ty, které jsem Vám už roky předchozí ukazovala. A tím, že jich je málo, tak ani nebudu vydávat dva samostatné posty, ale v tomto článku Vám ukážu moje dekorativní i pečující zlatíčka. Tak jdeme na to!


Havlíkova přírodní apotéka Čistící tříminutová ranní maska
Už jsem o ní psala na blogu několikrát, dokonce se minulý rok objevila v pečující kosmetice roku. Je to vážně skvělý produkt a kdybych si měla vybrat jen jediný čistící produkt, tak je to právě tento. Strašně mě na něm baví to, že masku nanesete ráno na pleť a necháte ji tři minuty působit. Poté jen obličej opláchnete vodou a máte hotovo. Maska má moc krásnou vůni, po smytí je pleť na dotek jemná a hydratovaná. Hlavními složkami masky je rozmarýnový, levandulový, konopný a slunečnicový olej.

Saloos hyaluronové sérum
Posledního čtvrt roku jsem místo pleťového krému začala používat pouze toto hyaluronové sérum. Já vím, mělo by se používat pod denní krém, ale mě toto samostatné použití vyhovuje. Sérum se dobře vstřebává, nedělá mastnou pleť a za ty tři měsíce mi přijde, že je v lepší kondici a vyhlazenější. Super je i to pumpičkové balení, díky kterému si nadávkuji přesně tolik produktu, kolik potřebuji. Na ošetření celého obličeje a dekoltu mi bohatě stačí dvě zmáčknutí.

Astrid čistící pleťový olej
Poslední roky patří odličovací oleje mezi mé favority. Nejčastěji je používám ve sprše, protože s nimi není tak čistá práce jako třeba s gely nebo micelárkami. Tento naprosto bombasticky voní, ta parfemace je tak luxusní a smyslná. Je to komplex olejů, konkrétně olivového, pistáciového, meruňkového a mandlového. Kamenem úrazu u odličovacích olejů bývá jejich balení, protože pokud je šroubovací, tak mám vždy celou lahvičku upatlanou, tento olej má naštěstí pumpičku, takže moje noční můra v podobě umaštěného obalu se nekoná.

Astrid osvěžující čistící micelární voda
Další můj oblíbenec od české značky kosmetiky Astrid. Naprosto zbožňuji tu vůni této micelárky, může za ní meduňková organická voda, kterou obsahuje. Kromě vůně také obstojně čistí pleť a zbavuje jí make-upu, neštípe v očích.



Alverde sprchový gel Granátové jablko & Zázvor
Co se týče sprcháčů, tak tady jsem docela konzerva a roky se myji téměř jen sprchovými gely od Dermacolu z řady Aroma Ritual, které jsou mými nejoblíbenějšími a nejvoňavějšími. Chtěla jsem ale vyzkoušet něco přírodního a volba padla na cenově nejdostupnější produkt z Dm drogerie. A volba to byla dobrá, ta parfemace mě neskutečně baví, ta sladkost granátového jablka se štiplavým zázvorem je prostě boží!

Biopha gel pro intimní hygienu
Produkt, který jsem objevila před necelým rokem a hned se stal mým miláčkem. Gel je velmi jemný a šetrný, neobsahuje mýdlové složky, parabeny, silikony ani žádná barviva. Také mi vyhovuje jeho pumpičkové balení. Jen se modlím, aby se produkt nestahoval ze sortimentu Dm drogerie, kde ho kupuji. Dvakrát, co jsem tam byla, tak ho neměli vůbec a při mé poslední návštěvě byly na prodejně jen tři kusy a na stojanu cedule výprodej. Sice jsem je pořídila za super výprodejovou cenu 89 Kč, ale na jak dlouho mi ty tři balení vystačí???




Lavera Glossy Lips lesk na rty
Lesky na rty vůbec nepoužívám, ale tento si mě jednoznačně získal. Používám ho jako balzám na rty, protože je nelepivý a se suchými rty si bez problémů poradí. Obsahuje bambucké máslo, které rty vyživuje.

Maybelline AffiniMat kompaktní pudr
Už chápu, proč je tak oblíbený. On je totiž vážně super. Matuje, drží na pleti a dobře fixuje make-up. Někdy jej dokonce používám samotný bez tekutého make-upu, lehce pleť sjednotí a zakryje drobné nedostatky, hned vypadám lépe. Jak vidíte, tak už mi dochází a tak jsem si chtěla koupit další balení, ale prostě jsem ho v žádné drogerii nesehnala.

Catrice HD Liquid Coverage make-up
A když se mi chce piplat s dokonalejším make-upem, tak použiji právě tento tekutý zázrak. Je vážně skvělý, dělá krásnou vyhlazenou pleť, neslévá se do vrásek, matuje. Má rovněž super praktické kapátko, kterým si nadávkuji přesně tolik make-upu, kolik potřebuji. Hotový poklad za pár korun.

Catrice Liquid Camouflage korektor
Nejoblíbenější korektor za poslední dva roky. V podstatě o něm mohu napsat to stejné co o výše zmíněném make-upu a spolu tvoří to nejlepší combo pro dokonalou pleť. Jen škoda, že je tak špatně k dostání, že je stále vyprodaný.

Ardell pomáda na obočí
Mé nadšení z něj trvá i nadále. Objevila jsem ho před více než rokem a od té doby na úpravu obočí nic jiného nepoužívám. Stačí pár tahů štětečkem a mé obočí je jako proměněné, navíc na svém místě drží po celý den. A co je neskutečné, tak za tu dobu neubyla z balení ani třetina obsahu. Kdybych měla vybrat jediný produkt z dekorativky bez kterého bych se neobešla, tak je to právě tento.



To bylo mých jedenáct největších hvězd za loňský rok. Sice některé z nich už znáte z předchozích let, ale o to více si můžete být jisté, že jsou to opravdu kvalitní produkty prověřené léty používání. A jaké jsou vaše top produkty roku 2017? Dejte mi v komentářích vědět, ráda se inspiruji.


2 komentáře:

  1. Catrice korektor je TOP!! :) Opravdu jediný můj stálý oblíbenec, který kupuji dokola.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek, Astrid jsem si taky poslední roky dost oblíbila obzvláště jejich micelárky. Za tu cenu jsou bezkonkurenční.

    OdpovědětVymazat