středa 29. března 2017

Dolní Morava - ideální místo pro rodiny s dětmi

Kromě léta tráveného na naší chalupě jsme každý rok s manželem jezdili k moři. Dovolená u moře pro nás vždy symbolizovala jakési vyvrcholení léta, čas v roce, kdy si opravdu odpočineme od práce a každodenních povinností. Ovšem minulý rok se odpočinek na pláži nekonal. Důvodem bylo to, že jsem byla těhotná a nechtěla jsem nic riskovat. Letos k moři také nejedeme, s tak malým dítětem si zatím na zahraniční cestu netroufáme. To ovšem neznamená, že na dovolenou rezignujeme, právě naopak. Jak s oblibou říkám manželovi, právě teď s dítětem nastal ten správný čas poznávat kouty naší země. Když jsme byli bezdětní, tak jsem jezdili na dovolené pouze k moři či poznávali evropské metropole, na společné dovolené, kdy bychom brázdili českou krajinou zatím nedošlo (teda pokud nepočítám prodloužené víkendy v Brně či Praze). Takže není divu, že se oba těšíme, až se na vlastní oči přesvědčíme, jak je ta naše republika krásná, že nejen u moře je fajn, ale že i na horách může být skvěle.

V létě náš Kubík oslaví první narozeniny, ještě to bude prcek a tak je potřeba letní dovolenou přizpůsobit hlavně jemu. Mezi kritéria, které by náš cíl letní dovolené měl splňovat, určitě patří blízkost bydliště. Na poprvé nechceme cestovat přes celou republiku, abychom našeho synka zbytečně netrápili několikahodinovou cestou autem. Taky je důležité, aby v místě pobytu a jeho okolí byl nenáročný terén, abychom mohli podnikat výlety s kočárkem, případně Kubíka dát do nosítka, ale přitom se nestrhat. S příchodem dítěte se rovněž změnily mé požadavky na místo, kde budeme trávit čas, takže baby friendly místa vedou. A přesně tyto požadavky do puntíku splňuje Dolní Morava. Autem tam jsme zhruba za dvě hodiny, po okolí se bez problémů můžeme pohybovat s kočárkem, a wellness hotel Vista je pro rodiny s dětmi jako stvořený.


Takže místo, kde bychom chtěli letní dovolenou ve třech strávit máme vybranou. A co bychom na Dolní Moravě chtěli zažít? Určitě chceme navštívit Stezku v oblacích, protože vždy, když někde jedeme, tak to místo musíme vidět z ptačí perspektivy. Rozhledny, vyhlídkové věže jsou prostě naše. A vznikají tam ty nejkrásnější fotografie s dechberoucími výhledy.


S manželem rádi jezdíme na kolech, takže v úvahu připadá i nějaký cyklovýlet. Trasu bychom přizpůsobili prckovi a super je, že se zde nachází půjčovna kol, kde také půjčují závěsné vozíky za jízdní kola, ve kterých pohodlně přepravíte děti.


Jízdu na kolech máme moc rádi, ale pěší turistiku přímo milujeme. Od jara do podzimu se snažíme jednou týdně vyrazit do hor, na procházku do přírody. Žádný vrchol nám není cizí, kam se nedostaneme s kočárkem, tak se vyškrábeme s dítětem v nosítku. Naším cílem určitě bude Králický Sněžník.


Milujeme jídlo a náš sedmiměsíční drobek také rád papá, takže pobyt bychom si určitě chtěli zpříjemnit rodinným piknikem. Vždycky jsem chtěla vlastnit takový ten typický piknikový koš, který pravidelně vídám v amerických filmech, je tak fotogenický. Takže je vám asi jasné, že kromě toho, že si u této příležitosti naplníme pupky, tak s košem vznikne i spousta fotek a selfíček, které se potom budou vyjímat v rodinném albu.


Dovolená by měla být spojená s odpočinkem a wellness je skvělým způsobem, jak si zregenerovat tělo, vyčistit mysl a nabrat novou sílu. A věřte mi, že i když Kubíček je hodné, neplačíčí miminko, tak i já občas potřebuju vypnout a neřešit plínky, příkrmy a jiná dětská témata. Už se nemůžu dočkat, až se uvelebím v sauně, až ten pot z mého těla odplaví starosti matky na rodičovské dovolené.

Tento bod bude možná znít divně, ale mezi zážitky bych určitě zařadila i hlídání dětí. Rodiče mě jistě chápou. Své dítě bezmezně miluji a svůj život si bez něj už nedokážu představit, ale když se mi někdo z rodiny či přátel nabídne, že mi našeho chlapečka pohlídá, byť jen na hodinu, tak jsem ráda. Je tedy super, že jednou ze služeb hotelu Vista je právě hlídání dětí. Budeme tak s manželem mít možnost zajít si třeba na večeři. Jen my dva.


Dolní Morava je také známá pro své dětské zábavní parky. Je tady Mamutíkův vodní park, Lesní zážitkový park a Pískový svět. I když v létě bude Kubíkovi teprve rok, tak bych některý z těchto parků ráda navštívila. A je mi jasné, že se k nám přidá i Kubíčkův tatínek, který tady bude ve svém živlu.


Už se nemůžu dočkat léta a věřím, že se na Dolní Moravu skutečně podíváme. Byla by to naše první společná dovolená v Česku a hned na tak krásném místě.


Článek byl napsán do výzvy na Blogerky.cz. Informace jsem čerpala ze stránek www.dolnimorava.cz a www.hotel-dolnimorava.cz.

1 komentář:

  1. Urcite tu lokalitu doporucuji, sami jsme tam byli. Poridili jsme se tento vylet https://www.animod.cz/romanticky-pobyt-na-vysocine-s-wellness-a-polopenzi.html a o volnych chvilich jsme navstivili zabavni party a opravdu krasne prostredi, urcite doporucuji take.

    OdpovědětVymazat