čtvrtek 8. ledna 2015

Spotřebováno za rok 2014

 Ahoj, kočky. Celý rok jste tu každý měsíc vídaly spotřebováno za daný měsíc. Množství spotřebovaných produktů jsem si celý rok poctivě zapisovala do zápisníku, abych Vám mohla na blog napsat celoroční soupis spotřebovaných produktů. Musím říct, že díky soupisu mám představu o tom, kolik jsem čeho spotřebovala, u kterých produktů možná až moc plýtvám nebo kde bych se mohla ve spotřebě polepšit. Spotřebované produkty jsem rozdělila do několika kategorií a následně v dané kategorii spočítala spotřebu u jednotlivých typů produktů. U většiny je spotřeba vyjádřená v mililitrech nebo případně litrech, u některých produktů bylo lepší vyjádření ve spotřebovaných kusech.
 

Produkty péče o pleť
čistící gel 753 ml
pleťová voda 1 145 ml
pleťové mléko 50 ml
odličovač make-upu 380 ml
odličovací tampóny 940 ks
odličovací ubrousky 100 ks
pleťový krém 233 ml
oční krém 22 ml
pleťové sérum 11 ml
pleťový peeling 156 ml
pleťová maska 130 ml
čistící náplasti na póry 6 ks
tonizační tableta 1 ks

Bylo mi jasné, že z produktů péče o pleť budu mít největší spotřebu pleťové vody, ale teď když to vidím v konkrétních číslech, tak více než litr pleťové vody, micelárek je šílené číslo. A když sečtu dohromady odličovací tampóny a ubrousky, tak to máme více jak tisíc kusů!


Produkty péče o tělo
sprchový gel 3,75 l
intimní mycí gel 400 ml
deodorant 9 ks
tělový peeling 636 ml
gel na holení 700 ml
tělový olej 150 ml
tělový krém 3,15 l
krém na ruce 475 ml
opalovací přípravky 500 ml

Téměř 4 litry sprchového gelu! Dokonce i se spotřebou tělových krémů jsem spokojená a to musím přiznat, že jsem měla období, kdy jsem to flákala a nemazala se pravidelně, takže to není zase tak špatné.


Produkty péče o vlasy
šampón 1,35 l
kondicionér 450 ml
bezoplachová péče 350 ml
maska na vlasy 320 ml
vlasový olej 30 ml
vlasová voda 480 ml
lak na vlasy 300 ml
suchý šampon 2 ks
barva na vlasy 4 ks

Se spotřebou vlasových produktů jsem spokojená a myslím si, že spotřeba je přiměřená. Možná bych se mohla polepšit ve spotřebě vlasového oleje, který používám na konečky, protože doma mám už dva roky otevřený Kérastase Elixir Ultime a jsem asi v polovině jeho balení.


Dekorativní kosmetika
make-up 100 ml
pudr 1 ks
korektor 13 ml
báze pod make-up 12 ml
řasenka 7 ks
tekuté oční stíny 2 ks
oční báze 1 ks
stín na obočí 1 ks
lak na nehty 2 ks
odlakovač 125 ml
balzám na rty 4 ks
vůně 355 ml

Ve spotřebě dekorativní kosmetiky mám teda co dohánět. Ne že bych se nelíčila, to zase jo, ale kromě řasenky, kterou mám vždy otevřenou jen jednu, tak ostatních produktů mám načatých hned několik a střídám je skoro každý den, takže nemám šanci dopotřebovat jeden make-up až na dno, protože jich mám třeba pět načatých a různě je střídám. Dekorativní produkty si určitě chci protřídit a nechat si jen to, co vážně používám a používat daný produkt aspoň několik týdnů v kuse a ne je tak často střídat.


Ústní hygiena
zubní pasta 575 ml
ústní voda 290 ml
bělící pásky 4 ks

Zatímco zubní pastu používám pravidelně (no ještě aby ne, že:-D), tak ústní vodu jen příležitostně, takže v tomto se určitě chci polepšit a zařadit ji do denní rutiny a používat ji po každém čištění zubů.



Tak co říkáte na můj roční souhrn spotřebované kosmetiky? Zkoušely jste si taky evidovat, kolik toho na sebe napatláte za určitý časový úsek?

4 komentáře:

  1. Taky pristi rok udelam rocni statistiku, budu ted peclive zapisovat. Dostaly me deodoranty, devet kusu? Ja mam asi tri :D
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. super článek. nenapadlo by mě, kolik toho za rok spotřebujeme. zkusím si to taky zapisovat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přijde mi super se zpětně takhle podívat, co jsem spotřebovala :) Budu si to letos zapisovat taky

    OdpovědětVymazat
  4. Taková statistika je super :-). Já bych to shrnout nemohla, protože by mi bylo špatně, kolik jsem do toho vložila peněz :-D...
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat