neděle 18. ledna 2015

Kosmetika roku 2014: Pečující kosmetika

Tyto články mám moc ráda, baví mě číst u Vás na blozích, co jste si během uplynulého roku oblíbily, co Vás zaujalo. Takže doufám, že i Vy tento typ článku uvítáte na mém blogu. Snažila jsem se vybrat produkty, které se neobjevily v loňské roční bilanci a které opravdu používám denodenně.


1. Balance Active Formula Snake Venom Face Scrub
Tento peeling s hadím jedem jsem kupovala v mém oblíbeném e-shopu galaxieprani.cz a vyšel mě na 89 Kč. Má velice příjemnou parfemaci, cítím z něj mentol a ovocné žvýkačky:-) Co se týče hrubosti zrníček, tak ty jsou tak akorát, nejsou ani příliš jemné a ani hrubé, aby pleť podráždily. A díky krémové konzistenci jej stačí nanést opravdu malinko. Po použití produktu je pleť dokonale vyčištěná, projasněná a díky mentolu i osvěžená.

2. Mary Kay Botanical Effects čistící gel
Produkt jsem objevila díky konzultaci péče o pleť v beauty salónu Mary Kay a od té doby jej používám téměř denně. Gel je bez parfemace, takže je vhodný i pro citlivou pleť. Má hustou konzistenci, stačí ho opravdu málo, pěkně napění. Od té doby, co jej používám, tak se mi pleť určitě zlepšila.

3. Avon Planet Spa pleťová maska s květem thajského lotusu
Tato maska se stala mou nejoblíbenější a nejpoužívanější za loňský rok. Našla jsem ji ve svých poctivě střádaných zásobách a lituji toho, že nedostala svou šanci dříve, protože je vážně skvělá. Má krémovou konzistenci a naprosto báječně voní. A ten efekt, jaký udělá s pletí je doslova miliónový.

4. SwissoLogical pleťové bělící sérum
Stále jej poctivě testuji, ale už teď můžu říct, že je to jeden z loňských objevů. Po vysazení HA se mi začaly dělat pupínky na tvářích a po nich zůstávaly nevzhledné červené skvrnky. Tento produkt si s nimi poradil. Netvrdím, že jsou zcela pryč, ale jsou méně znatelné.

5. Miraclean regenerační zinková emulze
Emulze docela smrdí, ale vzhledem k jejím účinkům jsem ochotná tu nevůni překousnout. Produkt jsem objevila díky Vám a Vašim blogům, kde se v posledním roce tento produkt docela často objevoval.




6. Saloos tělový bio peeling
Tyto olejové peelingy jsem si moc oblíbila, protože Vás nejen zbaví hrubé a odumřelé pokožky těla, ale zároveň díky obsaženému oleji i pokožku zhydratují a už ani nemusíte použít tělové mléko. V létě jsem měla variantu Mojito, teď mám Růži a určitě chci vyzkoušet i další parfemace.

7. Himalaya Complete Care zubní pasta
Tuto pastu jsem objevila ke konci roku a naprosto si mě získala. Ostatně, cokoliv, co jsem si od Himalayi koupila, tak bylo skvělé. Splňuje všechny požadavky, které od pasty očekávám a navíc není dráždivě mentolová, jako většina drogérkových past.

8. Palmer´s Cocoa Butter Formula balzám na rty
Naprosto boží balzám na rty, doslova na rtech taje, perfektně je hydratuje, úžasně jemně voní po kakau. Myslím, že ten pravý balzám na rty jsem už našla.

9. Carmex balzám na rty
Bez balzámů nefunguji, mám jich hned několik načatých a neustále si rty promazávám. Carmex balzám používám na noc, ve větší vrstvě, mám pocit, že rty doslova léčí. Mám klasickou variantu, potom s příchutí jahody a višňový a všechny jsou super. Zvolila jsem toto balení, protože nerada strkám prsty do kelímku.



10. Bione Tekuté vlasy
Tuto českou značku jsem poprvé objevila v roce 2013 a láska k ní se prohloubila v roce 2014, kdy jsem vyzkoušela další produkty, mimo jiné i tyto Tekuté vlasy. Je to mé druhé balení a nedávno jsem si k němu přikoupila z řady Panthenol a keratin i šampon a kondicionér. Vlasy jsou po použití lesklejší, vypadají zdravě a lépe se rozčesávají. A to dávkování je super.

11. Got2b uhlazující emulze
Přesně takovémuto typu produktu jsem se vždy vyhýbala jako čert kříži v domnění, že mi přesně toto bude mastit vlasy rychleji než se mi mastí samy od sebe. Chyba. Díky tomuto produkty vypadají vlasy zdravě, jsou lesklejší a necuchají se tak a jsou uhlazenější, ale ne umaštěné. A navíc Vám po použití vlasy krááááásně voní po meruňkách.

12. Batiste suchý šampon
Batiste suché šampóny jsou za mě nejlepší. Jednak opravdu vlasy odmašťují, nezanechávají bílé stopy ve vlasech, ale také příjemně voní, což se o jiných suchých šampónech říct nedá. Dokonce jsem měla jeden, který tak smrděl, že mě dusil a zamořil celý byt. Batiste suché šampóny navíc koupíte do stovky, takže pecka.


Na blogu se objeví rovněž dekorativní kosmetika roku 2014.
A co Vy, co jste si z pečující kosmetiky v roce 2014 nejvíce oblíbily?

6 komentářů:

  1. S šampónem od Batiste musím jedině souhlasit ! :) http://katerinazuzanakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tú masku od Avonu by som rada vyskúšala, ale zdá sa mi, že ju už stiahli z predaja. A Himalaya má aj pastu? Tak to som fakt nevedela, poobzerám sa.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  3. Ty "tekuté vlasy" od Bione jsem jeden čas taky používala a maximálně mi tento produkt vyhovoval. Děkuji za připomenutí, určitě se po něm musím znovu podívat :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ten přípravek od Bione tekuté vlasy mám teď doma taky. A peeling od Saloosu se chystám vyzkoušet :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Značka Bione mě hodně překvapila. Mám od ní kondicioner a skvěle funguje.

    OdpovědětVymazat