pondělí 3. března 2014

Únorová výzva: Začít snídat

Ano, pravidelně snídat, to byla moje únorová výzva. Opět, stejně jako po té lednové, se musím pochválit. V průběhu února nebylo dne, kdy bych se nenasnídala.


Největším pomocníkem mi byl náš nový pomocník do domácnosti, kterého jsme si s přítelem pořídili v lednu, a to Smoothie maker. Někomu se tento spotřebič může zdát jako krám, že jej lze nahradit klasickým mixérem, ale já na něj nedám dopustit. Nezabírá místo, máme ho stále na kuchyňské lince, není náročný na údržbu... Doslova jsem se na smoothie stala závislá a téměř bez něj v přenosné lahvi nenasedám do auta směr práce.


Mým favoritem je koktejl z kefíru, banánu, hrsti borůvek a ovesných vloček. Mňam. Občas udělám nějakou obměnu a zkusím zaexperimentovat. Moc dobré je také smoothie z ananasu s banánem a liči. Nebo z hroznového vína a hrušek. Zkouším všemožné kombinace, ale stejně se vždycky vrátím k výše zmíněné ověřené klasice:-)


Jak říkám, snažím se tento nápoj dělat každé ráno. Občas jsou dny, kdy nic jiného do sebe prostě po ránu nenasoukám, ale říkám si, že aspoň něco než nic a dát si na lačný žaludek pouze presso s mlékem. Pokud jsem do sebe dokázala dostat i něco navíc, což se mi s blížícím koncem této měsíční výzvy stávalo čím dál tím častěji, tak jsem si ještě dávala bílý jogurt s müsli nebo něco sladkého, třeba croissant nebo bábovku. Vím, že by to mohlo být lepší, ale říkám si, že je vůbec pokrok, že do sebe po ránu něco dostanu, že je to lepší než prázdný žaludek.

Přitom než jsem nastoupila do zaměstnání, tak jsem bez pořádné snídaně nedokázala z domu ani vyjít. Vždy jsem měla ráno vyčleněnou hodinu na snídani, kdy jsem si dávala jogurt s müsli a ovocem, k tomu popíjela ranní kávu, u toho sledovala zprávy či četla časopis. Když jsem nastoupila do práce, tak jsem bez problému vstala o tu hodinu dřív, ale prostě jsem do sebe nedokázala nic dostat. Ze začátku za to mohl stres, který naštěstí s novým šéfem odpadl, ale už jsem prostě v sobě měla "vypěstovaný" blok, který jsem nemohla překonat. Díky této měsíční výzvě jsem zase zpět v zajetých kolejích a bez snídaně nedokážu existovat:) Jsem na sebe pyšná:-D

Doufám, že ty z Vás, které se k této výzvě připojily byly stejně úspěšné jako já:-) A na další měsíc máme opět kosmetickou výzvu. Zjistila jsem, že mám doma neuvěřitelné množství vzorečků a cestovních balení produktů, které akorát tak hromadím a téměř vůbec nespotřebovávám. Snažím se, když někam vyjedu, s sebou brát právě tyto minibalení produktů, ale zásoby už nabyly takových rozměrů, že bych během roku musela vyjet tak na pět minimálně týdenních dovolených:-D Takže jsem se rozhodla toto množství zredukovat a celý březen používat tyto produkty. Samozřejmě, že ne vše mám ve vzorečcích a tak budu používat klasická balení produktů, které mám teď načaté v koupelně nebo testuji v rámci spoluprací, ale jak jen to bude možné, tak budu spotřebovávat vzorečky. Tak co, jdete se mnou do březnové výzvy?

7 komentářů:

  1. Já bych bez snídaně nevyšla z bytu. Taky mám rána, kdy mi není dobře - ale i tak do sebe musím dostat alespoň půl rohlíku, jablko a nebo jogurt. Jinak běžně snídám hodně a velké snídaně. Tohle je opravdu jen když je nejhůř.. Jinak si běžně neumím vůbec představit fungovat bez snídaně. Já obecně jsem zvyklá hodně jíst (i když to vůbec není vidět), takže.. snídaně je základ! :D držím pěsti ať ti to vydrží. Jinak já si dala to s těma vzorečkama na leden a ještě mi jich pár zbývá, tak dopotřebovávám. Ale jinak už nemám skoro žádné vzorky.. :)

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem se před nějakou dobou vrhla na vzorečky a docela to ubývá :-D

    OdpovědětVymazat
  3. to su take ranajky,ako ziadne...

    OdpovědětVymazat