pondělí 17. března 2014

Moje speciální péče o pleť

Na blogu jste již mohly číst příspěvky věnované mé ranní a večerní péči o pleť. Dnešní článek bych ráda věnovala představení produktů, které používám ke "speciální" péči o pleť.


Minimálně jednou týdně se snažím používat pleťové masky. Jejich množství jsem se snažila zredukovat, protože přece jen, tyto produkty nepoužívám každý den a tak je tak rychle nespotřebuju. Tyto dvě jsou moje nejoblíbenější. První z nich je od Yves Rocher rostlinná zmatňující maska s výtažkem ze šišáku, která se už bohužel neprodává. Proč vždycky něco, co je skvělé a oblíbím si, tak mi stáhnout z prodeje? Je to již mé druhé balení a kdyby byla stále k mání, tak ji kupuju pořád. Maska je určená pro smíšenou a mastnou pleť, je to taková ta tvrdnoucí maska, kdy po pár minutách máte obličej jako kámen a nemůžete pomalu ani mrkat, jak to pne:-D Na masce vidíte, jak do sebe vstřebává přebytečnou mastnotu z pórů, je opravdu skvělá a účinně obličej čistí. Má příjemnou parfemaci. Přesně si už nepamatuju, kolik mě stála, ale byla trochu dražší, tuším že něco kolem 300 Kč, ale výsledek stojí za to!
Mou druhou nejpoužívanější maskou je tato od Avonu pro hloubkové čistění pleti s květem thajského lotosu z řady Planet Spa. Troufám si říct, že jsem našla náhradu za tu od YR, i když je každá jiná. Tato maska je jemnější než výše zmíněná, ale pleť dokonale vyčistí, vyhladí. Po žádné jiné masce jsem neměla tak hladkou a hebkou pleť. Doslova září! Tuším, že teď má řada Planet Spa nové obaly, v akci masku pořídíte klidně i za stovku. Jo a abych nezapomněla, naprosto božsky voní, ta vůně je úchvatná a snad nikdy jsem nic tak krásně voňavého neměla.

Rovněž minimálně jednou týdně používám na pleť peeling, většinou potom na pleť následně nanáším masku. Můj nejoblíbenější peeling je Neutrogena Visibly Clear peeling proti černým tečkám. Neříkám, že černé tečky po něm mizí jako mávnutím kouzelného proutku, ale mám ho prostě ráda. Mikroperličky jsou hrubé tak akorát. Co je fajn, tak peeling je krémový, takže nevysušuje. Je to už mé druhé balení, což se mi u typu těchto produktů málokdy stává, že bych si koupila dvakrát tu samou věc:) Stojí něco kolem 150 Kč.
Krémový peeling s meruňkou od Freeman mě zprvu vůbec nenadchnul, byla jsem rozhodnutá, že jej pošlu dál. Ale pak jsem mu dala druhou šanci a celkem si mě získal. Je teda hrubší než Neutrogena, má v sobě namleté ořechové skořápky. Voní po meruňkách, i když ta parfemace je taková umělejší, ale mě nevadí. Pořídíte jej za cenu kolem 150 Kč.

Snažím se tak jednou  za měsíc si pleť vyčistit olejem, pomocí tzv. oil cleansing method, kdy obličej pomocí směsi ricinového a jiného oleje masírujete krouživými pohyby. Ricinový olej je od mé oblíbené značky Saloos, míchám jej s meruňkovým olejem od značky Raw Gaia.


A jak vypadá Vaše speciální péče o pleť?

5 komentářů:

  1. načo su tie oleje na tvar dobre? ešte som ich nikdy neskušala nie je potom tvar mastna?

    OdpovědětVymazat
  2. Není mastná, je pak jemná a vyživená. Krásně to vyčistí póry.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja s mojou pleťou moc nemám problémy. Maximálne ju hydratujem každé ráno ;) Inak super článok :) :)

    lovelybeautybook.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Tú fialovú z Avonu plánujem vyskúšať, mne sa najviac na čierne bodky osvedčila Malinová maska z obchodu H&M, nie v každej pobočke tieto masky majú, ale sú super. Maska na pleti tiež stvrdne, ale po umytí sú póry viditeľne zredukované, to som ešte fakt nezažila. Patrí medzi moje top produkty.
    Bianka

    OdpovědětVymazat