pondělí 3. února 2014

Moje ranní péče o pleť

Krásný den, milé čtenářky. Články, ve kterých blogerky ukazují produkty své ranní/večerní rutiny mám moc ráda a hltám je jedním dechem. Vždycky se ráda přiučím, jak si kdo čistí pleť, jaké používá produkty. A tak jsem se rozhodla takový článek taky napsat. Ostatně, ještě za ty tři roky blogování jsem žádný takový nenapsala. Takže dneska se podíváme na mou aktuální ranní péči o pleť a někdy příště si dáme tu večerní:)


Článek je zaměřen pouze na péči o pleť, takže se zde nebudu věnovat tomu, že první co udělám je, že si vyčistím zuby, že se ráno taky češu, myju, používám deodorant...Takže zpátky k péči o pleť. Prvním krokem je čistění pleti, které provádím pomocí pleťového mycího gelu. Konkrétně používám Clean&Clear Morning Energy povzbuzující emulzi. Je to již mé třetí balení a pořád se ho nemůžu nabažit. Ten gel je tak úžasný, že se mi tomu ani nechce věřit, že právě C&C by vyrábělo takovou pecku. Gel je opravdu povzbuzující, jakmile si navlhčím obličej vodou a začnu krouživými pohyby nanášet gel na obličej, tak v tu ránu jsem probuzená. Obsahuje vitamin C a výtažek ze ženšenu. Mikroperličky příjemně masírují obličej. No co Vám budu vyprávět, kdo nevyzkouší, tak nepochopí:-) Přípravek má pumpičkové dávkování, za které jsem taky moc ráda, nemám totiž ráda upatlané obaly. 150 ml tohoto gelu pořídíte v drogeriích za cca 120 Kč.

Poté přichází na řadu dočištění a tonizace pleti pomocí pleťové vody/tonika/micelárky. Momentálně používám zpevňující tonikum od Lirene, které je určené na začervenalou pokožku. Kupovala jsem ho s 50% slevou, ale i plná cena je příznivá, 200 ml balení Vás vyjde do 100 Kč. Obecně mám pleťová tonika od Lirene moc ráda, jejich micelárka je taky super. Všechny mi moc voní, dobře čistí a osvěžují, mají super otvírání a jsou levné.

Po vyčistění přichází na řadu hydratace a péče o pleť. Momentálně používám trio produktů od Korres z řady Wild Rose. Produkty používám intenzivně asi dva měsíce, určitě očekávejte podrobnou recenzi, ale ještě jim chci dát tak měsíc čas, aby ukázaly, co umí:-) Nejprve nanáším na obličej rozjasňující a vyhlazující sérum, které se stalo z této trojice mým největším miláčkem. Překrásně voní po růžích, nelepí a mám pocit, že svůj účel opravdu plní. Taky má suprovní dávkování, no co Vám budu říkat, jsem po všech směrech velice spokojená. Sérum má 30 ml a jeho cena je 1095 Kč.

Rozjasňující oční krém z této řady mám taky moc ráda. Je hutnější, takže krásně vyživí oční okolí, perfektně se na něj nanáší oční korektor. Rovněž božsky voní, ale to všechny produkty z této řady:-) Oční krém má SPF 15, takže jej používám pouze na den, na noc mám jiný noční oční krém (ale o tom až příště, ve večerní péči o pleť). Oční krém má 15 ml a stojí 747 Kč.

A posledním ranním krokem je nanesení 24hodinového hydratačního a rozjasňujícího krému, rovněž od Korres z řady Wild Rose. Je to bestseller Korresu a tuším, že snad dokonce i jejich úplně první produkt. Krém je určen pro normální a suchou pleť, má SPF 6. Budu se opakovat, ale moc pěkně voní. Hydratuje na jedničku. Obsah krému je 40 ml a vyjde Vás na 635 Kč. Slibuju, že více se rozepíšu v recenzi, nechci zatím dělat unáhlené závěry a produkty ještě pořádně otestovat.

Tak, to bylo mých pět pomocníků v ranní péči o pleť. Už teď můžu předeslat, že večerní péče mi zabere mnohem více času, že používám večer více produktů. Těšte se na pokračování:-)

Jak vypadá Vaše ranní péče o pleť?

15 komentářů:

  1. o víkendu jem byla v drogérce a ten clear & clean jsem si zapomněla koupit..tenhle týden to musím napravit!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si jej pořiď. Pak dej vědět, jestli jsi s ním spokojená:)

      Vymazat
  2. To růžové tonikum jsem ještě neviděla, já používám modré, ale tady to mě hodně zaujalo, musím se po něm poohlednout, protože mi moje už dochází :)

    OdpovědětVymazat
  3. První produkt Korresu je sirup, ne krém :-) O historii Korresu jsme kdysi něco psala na blog, tak si to pamatuju. Ale bestseller to určitě je, mně taky Korres dlouho vyhovoval a obě verze (i ten lehčí na smíšenou) jsem měla několikrát po sobě. Ted mi Korres nesmí přes práh, zjistila jsem, že mohl za spoustu problémů s ucpanými póry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za opravu:) Mě zatím póry neucpává, tak uvidíme časem:)

      Vymazat
  4. Milujem tieto články. :) Ten gél vyzerá fajn, ale mám doba ročnú zásobu čistiacich gélov, takže budem musieť počkať s kúpou. :D A moja starostlivosť je jednoduchá- ráno aj večer čistiaci gél Bioderma, potom hydratačný krém Mixa a večer dávam na čelo ešte Sudocrem. :)

    Sweet Letty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sudocream je super, občas si s ním namažu celý obličej na noc. Krásně voní.

      Vymazat
  5. Moc pěkně napsaný článek. Dost mě zaujal ten gel od C&C - už jsem ale jeden z jejich produktů zkoušela a šíleně mi vysušoval pleť, takže se trochu bojím. Díky za tip. :)
    Klara's Candle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky měla strach, s ostatními produkty C&C mám totiž stejnou zkušenost jako Ty. Ale tento produkt je fakt boží.

      Vymazat
  6. Ráno používám na obličej jen Biodermu.

    Večer používám odličovač nebo Biodermu, čistící gel Cien, čistící pleťovou vodu Garnier, krém s konopím od Bione.

    OdpovědětVymazat
  7. O Clean&Clear Morning Energy povzbuzující emulzi docela uvažuji, mám na ni zrovna 50% slevu, ale nebyla jsem si jistá jestli mám do ni investovat, ale tvoje recenze rozhodla :-)

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda:) Tak pak dej vědět, jestli uspěje i u Tebe:)

      Vymazat
  8. Tak teď jsi mě nalákala na ten Clear&Clear a i na Korres už mám nějaký ten pátek zálusk :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/spotrebovano-leden-2014.html

    OdpovědětVymazat
  9. ten gél od clean&clear som tiež mala a bola som spokojná :) veľmi dobrá vec asi sa k nemu vrátim opäť :)
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  10. Moje ranní rutina je opravdový expres. Vyčistím vodou od Nobilisu a pak nanesu krém od Ryoru s arganovým olejem.

    OdpovědětVymazat