pátek 2. srpna 2013

CHI 44 Ionic Power Plus systém proti vypadávání vlasů

Přeji Vám krásný den. Dnes si dáme recenzi na vlasové produkty, konkrétně na systém proti vypadávání vlasů, který mi byl poskytnut k testování e-shopem Biosilk, za což velice děkuji.

CHI 44 Ionic Power Plus systém proti vypadávání vlasů je k dostání ve dvou variantách, a to pro chemicky ošetřené vlasy a vlasy velmi suché (červená sada) a druhá varianta (bílá sada) je určena pro normální a jemné vlasy neupravované chemicky (tzn. nebarvené, bez trvalé či chemického rovnání). Protože si vlasy barvím, tak jsem přirozeně zvolila sadu červenou. Sada obsahuje celkem tři výrobky - oživující šampón, stimulující kondicionér a energizující vlasovou emulzi.


Všechny tři produkty jsem používala současně a bez několika výjimek, kdy jsem tyto produkty neměla u sebe (např. při cestách), tak jsem používala výhradně tyto vlasové produkty a dále jsem pravidelně nepoužívala téměř žádné jiné doplňující vlasové přípravky (kromě tekutého hedvábí Biosilk). Tento systém aplikuji na vlasy už 7 měsíců, takže jde o výsledky podloženou recenzi.

Celý systém zamezující vypadávání vlasů je založen na účincích listů kopřivy pálivé, jejíž lodyha a listy se po tisíciletí využívají k lékárenským ůčelům. Kopřiva obsahuje mnoho vitamínů, kyselin, minerálních a jiných prospěšných látek. Také čistí krev, posiluje organismus nebo podporuje krevní oběh. Kromě kopřivy všechny tři produkty obsahují další výtažky z bylinek (například měsíček, heřmánek, obilná zrna, lopuch, řebříček, yucca a další). Tento bylinný komplex pečuje o pokožku hlavy, zlepšuje krevní oběh, čímž podporuje přirozený růst vlasů.


Oživující šampón 
Díky svému složení šampón slibuje odstranění odumřelé pokožky hlavy, odstranění nečistot zachycených ve vlasech, také navrací vlasům lesk a podporuje přirozený růst nových vlasů. Šampón má adekvátní konzistenci, není ani příliš hutný, ani extrémně vodový. Co se týče parfemace, tak ta je příjemně osvěžující, taková mentolová, ale nebojte neštípe a nedráždí pokožku. Šampón dostatečně pění. Vellice si pochvaluji dávkování, stačí jen vyklopit víčko a odtajní se Vám otvor, kterým šampón vytlačíte. Takže žádné složité odšroubování víčka. Lahvička je z měkkého plastu, takže se dá bezproblémově zmáčknout, čímž vytlačíte požadované množství produktu. Šampón má 250 ml.

 


Stimulující kondicionér
Vitamíny, proteiny, kyseliny a hydratační částice obsažené v kondicionéru regenerují a vyživují vlasová pouzdra, ze kterých následně vyrůstají nové, silnější a zdravější vlasy. Konzistence kondicionéru je o něco hustší než u šampónu, parfemace totožná. Materiál lahvičky a dávkování je stejné jako v případě šampónu. Kondicionér se doporučuje nechat působit 5-30 minut. Po opláchnutí kondicionéru jsou vlasy hebké, lesklé, dobře se rozčesávají. Obsah lahvičky je 150 ml.



Energizující vlasová emulze
 Přiznám se, že s použitím tohoto produktu jsem ze začátku bojovala. Nejdříve jsem jej podle návodu používala každý den k masáži pokožky hlavy, ale zdálo se mi, že vlasy mastí. Ovšem, když jej použiji po umytí vlasů a spláchnutí kondicionéru, tedy na mokré vlasy, tak problém s umaštěním kořínků je vyřešen. Emulzi tedy nanáším po každém umytí vlasů, na mokré vlasy. Tento přípravek má zlepšovat tvorbu keratinu, odstraňuje zdroje volných radikálů, které mohou způsobovat ztrátu vlasů. Také prokrvuje vlasovou pokožku, tedy posiluje vlasová pouzdra, ze kterých poté vyrůstají silnější a zdravější vlasy. Produkt má šroubovací víčko, pod kterým se nachází precizní aplikátor, díky kterému dostanete přípravek až ke kořínkům vlasů. Konzistence je vodovější, parfemace podobná jako u šampónu a kondicionéru. Přípravek má 120 ml.



Jak jsem výše zmiňovala, produkty používám už 7 měsíců a jejich účinky jsou rozhodně znát. Většinou mě na jaře a v zimě trápí zvýšené vypadávání vlasů, plus letos jsem navíc na jaře měla státnice, takže nadmíra stresu, kterou vždycky u mě odnese pleť a vlasy. Ale díky těmto přípravkům se žádné extrémní vypadávání vlasů nekonalo. Kromě používání těchto výrobků určitě i jistý podíl na snížení vypadávání vlasů nese strava, duševní pohoda, ale já věřím, že z velké části mi pomohly tyto produkty. Navíc se mi po jejich použití méně mastí vlasy, pokožka hlavy je díky mentolu příjemně osvěžená. Také trpím na svědění pokožky hlavy po použití některých produktů, tyto mi naštěstí kůži nedráždí. Jediné, co bych mohla vytknout, tak je to, že po použití těchto přípravků jsem měla celkem suché konečky. Přisuzuji to nepřítomnosti silikonů v produktech. Ze začátku jsem používala jen tyto tři produkty systému proti vypadávání vlasů, po čase jsem zařadila tekuté hedvábí Biosilk, které jsem aplikovala na konečky, čímž se problém se suchými konečky vyřešil.

Za sebe mohu tuto sadu jen doporučit. Vlasy méně padají, naopak mi vyrostly nové vlasy, takové to chmýříčko, v místě mezi přechodem vlasů a čelem. Vlasy jsou silnější, zdravější. Po sedmiměsíčním používání produktů mi ještě zbývá zhruba 1/3 obsahu lahviček, takže v kúře budu i nadále pokračovat.

Cena sady je 629 Kč, koupíte ji zde. I když se na první pohled tato suma zdá vysoká, tak vzhledem k účinkům a tomu, že produktů stačí nanést minimální množství, tudíž Vám vydrží dlouhé měsíce, se mi tato investice jeví jako opodstatnělá.

1 komentář:

  1. Ahoj díky za tip, padání vlasů mě zrovna teď hrozně trápí. Vždycky v létě to začne. Na doporučení jsem si koupila panthenol http://modniblog.com můžeš kouknout :). Jsem ráda za inspiraci a ten biosilk určitě vyzkouším :)..

    OdpovědětVymazat