neděle 30. června 2013

Diet Esthetic Vit Vit pleťový krém s hlemýždím extraktem

Tento pleťový krém používám více jak tři měsíce, takže je na čase se s Vámi podělit o mé dojmy z tohoto produktu.

Hlavním impulsem k nákupu byla přítomnost hlemýždího extraktu ve složení krému. S boomem asijských produktů obsahujících hlemýždí sliz i na mě dolehla potřeba vyzkoušet právě nějaký produkt obsahující tuto ingredienci. Ovšem jsem šla jinou cestou a hledala v "evropských vodách", až jsem narazila na španělskou kosmetiku Diet Esthetic. O této kosmetické značce jsem se na blogu zmiňovala již několikrát, mám od nich doma mimo jiné také oční roll-on a aloe vera gel, který je mimochodem během letních dovolených nepostradatelným společníkem. Tato kosmetika mě velice zaujala, udělala na mě dojem, uvažuji o rozšíření své kosmetické výbavy právě z řad této značky, možná vyzkouším jejich micelárku. Diet Esthetic produkty obsahují ingredience jako aloe vera, právě zmiňovaný hlemýždí extrakt, dále arganový či šípkový olej, výtažek z hadího jedu...Ale zpátky k věci, tedy krému s hlemýždím extraktem.


Již podle Hippokrata byl hlemýždí sliz hotovým lékem na pleťové neduhy. Má zmírňovat zarudnutí pleti, hojit drobné ranky, hydratovat a hlavně odstraňovat nevzhledné pigmentové skvrnky po akné. A to byl také důvod, proč jsem si Vit Vit krém zakoupila. Sice na tyto skvrnky zas tak netrpím, a když už se mi nějaká udělá, tak se poměrně rychle vytratí. Ovšem začátkem roku se mi hned takové tři skvrnky udělaly na tváři a ne a ne se jim chtít pryč z obličeje. Proto jsem na pomoc povolala právě tohoto bojovníka. Po třech měsících jsou skvrny méně patrné a pomalu, ale jistě se vytrácejí. Jak zdaleka za to může tento krém, či je to jen způsobeno uplynulým časem a přirozeným hojením kůže, nedokážu posoudit. I kdyby to nebylo zásluhou krému, tak jsem si jej oblíbila a budu jej používat i nadále.

Kromě hlemýždího extraktu krém obsahuje také regenerační a reparační proteiny, které podporují obnovu kolagenu a elastinu v pleti. Krém má příjemnou texturu, není ani hutný, ani vodový. Je to taková gelovo-krémová, lehká textura, stvořená do letních dní. Krém pleť nijak nezatěžuje, nemastí ji. Krém je tedy vhodný také pro mastnou pleť. K dostání je také gelová varianta tohoto produktu.


Mnohé z Vás jistě zajímá, jak krém voní. Ne nebojte, krém nesmrdí, naopak mi docela voní. Parfemaci nedokážu popsat, ale je poměrně silná. Po čase jsem si na ni zvykla a sžila se s ní.

Co se týče balení produktu, tak krém je ve skleněném kelímku se šroubovacím víčkem. V papírové krabičce byla také přibalena špachtlička k nanášení krému, což považuji za velké plus a příjemný bonus. Do kelímku tedy nemusíte strkat ruce, nabírat jej prsty, čímž si zajistíte trvanlivost přípravku a vyhnete se zanesení bakterií.


Krém má 50 ml a musím říct, že obsah kelímku byl až po hrdlo, žádné poloprázdné kelímky, jak je u některých značek zvykem. Po třech měsících používání mi zbývá ještě více jak polovina obsahu, díky lehké konzistenci se krém dobře nanáší a stačí jej opravdu maličko, takže velice pomalu ubývá. Krém pořídíte na Parfums za 314 Kč.



Znáte kosmetiku Diet Esthetic? Co říkáte na slimáky, hlemýždě v kosmetických produktech?

3 komentáře:

  1. Zkusila jsem to aloe, ale takový věci jako hlemýždí sliz a hadí jed a podobný mě vůbec nelákají.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som kedysi skúšala Elicinu, ale toto vyzerá zaujímavo, hlavne preto, že je to prírodný produkt.

    OdpovědětVymazat
  3. Mňa by ten slimák na obale dosť odpudzoval.By som sa bála,že z vnútra na mňa nejaký vyskočí. :D

    OdpovědětVymazat