neděle 23. června 2013

Gucci by Gucci

Další parfém z mé aktuální sbírky. Samotnou by mě asi nikdy nenapadlo lovit v "Gucci vodách", tento parfém jsem dostala jako dárek od kamarádky. A musím říct, že tato vůně mě velice překvapila.


Většinou začínám recenzi u "jádra věci", tedy obsahu, ale tentokrát musím udělat výjimku a nejdříve se rozpovídám o designu flakonku, protože je tak luxusní a tak se mi líbí, že se chci zmínit nejdříve o něm. Ano, patřím k té části žen, která dá hodně na balení produktů. Gucci by Gucci má jedno z nejluxusnějších balení, co se týče parfémů v mé sbírce. Zlato-hnědá kombinace u mě naprosto vede, ať už jde o módu, kosmetiku...takže za mě naprostá barevná souhra, která mému oku velice lahodí:-) Flakon je z kouřové skla, balení je sice velmi bytelné, ale také strašně těžké. Mě osobně to tedy nevadí, protože plná balení parfémů s sebou nenosím v kabelce, vůně si odstříkávám do cestovních rozprašovačů. Oceňuji, že jde vidět dovnitř balení, že vidíte, kolik obsahu vůně ještě zbývá. Flakonek má klasický rozprašovač, vše je laděno do zlaté. Z hrdla flakonu visí dva přívěsky, zlaté koňské udidlo a "penízek" s nápisem Gucci, které balení dodávají šmrnc a dotváří dokonale promyšlený celek designu. Z estetické stránky jsem velice spokojená a přesně takto má podle mě vypadat luxusní a jedinečná vůně.


Přesně tak, jak voní Gucci by Gucci, tak podle mých představ voní mladá, úspěšná žena, která ví co chce. Je to vyloženě elegantní vůně, vhodná na každodenní nošení, skvěle se hodí k business stylu, ke kostýmku je jako stvořená:-). Vůně je kořenitě-medová, její vonné složky se krásně rozvíjí v průběhu času, při každém přičichnutí voní jinak, neotřele, originálně. Tato vůně mě prostě stále překvapuje.


Hlavu vůně tvoří sladká hruška, uklidňující heřmánek, guave, to vše doplňují kouřové tóny. Srdce vůně je čistě květinové - květy tiaré, konvalinka, květy pomerančovníku. A základ parfému tvoří pižmo, pačuli a med. 
hlava: heřmánek, kouřové tóny, guave, hruška
srdce: konvalinka, květ Tiaré, květ pomerančovníku
základ: med, pačuli, pižmo


O výdrži této parfémované vody není třeba mnoho slov. Vzhledem k vyšší ceně se dá očekávat, že to bude docela držák. I když, já nemám problém téměř s žádnou vůní, ať už jde o toaletku či parfém, na mé kůži vydrží dlouho vonět téměř cokoliv. Takže vůni cítím i po několika hodinách. 

Já osobně mám to největší, 75 ml balení, které na Parfums.cz pořídíte za 1 180 Kč. Jsem v půlce a už teď uvažuji nad tím, že až vůni dopotřebuji, tak si ji možná koupím sama. No, uvidíme, možná mě do té doby zaujme jiná vůně, ráda je střídám a zkouším nové (i když mám své osvědčené vůně, které budu milovat asi do konce svého života a pravidelně, s láskou se k nim vracet). Parfémovaná voda je také k dostání v 30 ml balení za 840 Kč či 50 ml za 1 136 Kč. 



Co říkáte Vy na Gucci vůně? Znáte Gucci by Gucci?

3 komentáře:

  1. Ten sa mi páči! Ja som skôr na sladké vône ale také korenisté sú hneď na druhom mieste a ten flakón ma dostal.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten flakón je krásny.
    Ja preferujem korenisté vône skôr na zimu,ako na takéto počasie,ale dostala si to ako darček. :)

    OdpovědětVymazat
  3. milujeeem všetky gucci vône :*

    OdpovědětVymazat