úterý 30. dubna 2013

Lanvin Éclat D'Arpége

Zdravím Vás, dnes si dáme recenzi na jednu voňavou krásku do Lanvin. S tímto parfémem jsem se poprvé setkala před několika lety u mé kamarádky. Na její poličce mě zaujal zrovna tento "baculatý" flakonek a tak jsem přičichla. Byla to láska na první pohled, pardon přičichnutí :-D Od té doby jsem vůni vnímala na každém kroku, najednou mi došlo kolik žen v mém okolí tímto parfémem voní. Na vůně mám doslova čich, takže i v autobuse občas rozeznám, čím jednotlivé dámy voní:) A Lanvin Éclat D´Arpége jde cítit na čím dál tím více ženách. Není divu, je to opravdu překrásná vůně.



Než se dostanu k samotnému obsahu flakonku, tak bych ráda zhodnotila i design vůně. Za mě se moc povedl. Fialový odstín toaletní vůně už pouhým okem evokuje jaro a květinové zahrady. Nejspíš má jít o jakousi asociaci, neboť jednou z hlavních vonných složek je fialový šeřík. 100 ml verze se prodává v takové průhledné plastové krabičce (bohužel nevím, jak je to u menších balení). Moc se mi to líbí, parfému to dodává na luxusnosti, je to příjemná změna oproti klasickým papírovým krabičkám. Plastový box je ze dvou částí, které se do sebe vsunují. Zatím v něm mám parfém vystavený, uvidím, jestli box časem využiji k něčemu jinému.

Na flakonku je zlatý symbol ženy s dcerou, který vznikl podle fotografie samotné návrhářky Jeanne Lanvin s její dcerou, když se chystaly na ples. Tento symbol zdobil už úplně první parfém Arpége, který byl na trh uveden v roce 1927. Jediné, co mi trošku ruší celkový dojem je kombinace zlaté a stříbrné na víčku. Ale to už je takový detail:-)

 


A teď k tomu hlavnímu, o čem vůbec tato recenze má být, a to k vůni samotné:) Éclat D'Arpége je naprosto stvořený do jarních dní. Je to svěží ovocno-květinová vůně a neznám žádnou ženu, které by nevoněla. Je opravdu decentní, nevtíravá.

hlava: šeřík, citron
srdce: osmanthus, broskev, pivoňka, zelený čaj, vistárie
základ: cedr, pižmo, ambra



Nedokážu popsat, co přesně cítím, jen bych to nazvala "koktejlem ovoce", který ve mě vzbuzuje pocit štěstí:-) Opravdu, pokaždé, když si přičichnu k zápěstí, tak mám hned lepší náladu. A navíc, co je fajn, tak je cena, která je přijatelná. Tuto toaletní vodu pořídíte na Parfums.cz už od 454 Kč za 30 ml. 

Do této vůně jsem se naprosto zbláznila, jediné, co bych jí vytkla, pokud opomenu zlato-stříbrné víčko, které mě mírně irituje, tak je výdrž. Určitě si stojí lépe než levné drogérkové voňavky, ale v mém parfumérovém arzenálu jsou větší "držáky". Ale díky té opojné vůni jí to odpouštím a dokážu s tím žít:-)


Znáte tuto vůni? 

18 komentářů:

  1. Tohle je moje stálice na den už asi pět let :) a nejvíc příjemná je její cena..kupuju 100 ml za 600,- na xparfemy.cz a nejvtipnější je, že v Sephoře stojí 100 ml 2500,- :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Já znám, ale přijde mi to jako nejtuctovější vůně, jako jsem kdy cítila. A díky její dostupnosti v každé drogerce a parfumerce za pár set jí v létě voní vždycky celá trmavaj, až je mi protivná. Ale samozřejmě proti gustu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V každje drogérii??? To je teda zaujímavé, ja som ju ešte v žiadnej drogérii nevidela :) Hlavne za pár stoviek, keď v najmenšie balenie stojí vo Fann parfumérii 1400Kč :) Prezraď, kde sú takéto fantastické lacné drogérie?! :)

      Vymazat
    2. proč tak útočně? Maji jí v každém Rossmannu a u nás i v Tetě a DM, kde mají i parfémy. 1400,- je hodně přemrštěná cena, dá se sehnat za cca 6 stovek 100 ml, proto říkám, že je to jedna z nejlacnějších a hodně lidí pro ni sahá. V duty free shopu si moje kamarádka, která jí miluje, koupila za 800,-/100ml. Důkaz:
      http://parfemy.heureka.cz/lanvin-eclat-d-arpege-parfemovana-voda-100-ml/

      proč se hned zlobit, ne každý má tuctovky jako Eclat nebo Light Blue od D&G rád, když je cítí všude.

      Vymazat
    3. Sice je pravda, že jí voní každá druhá žena, ale to nic nemění na tom, že ji mám ráda:) Celoročně střídám několik vůní, ať už jde o masově známé vůně či méně známé skvosty:-)

      Vymazat
    4. V DM som ešte v živote nikdy nevidela, a to dosť dobre poznám DMky tak na Slovensku, ako aj v Česku :)) Ale neva, určite sa mýlim :)
      Mňa by zaujímalo, kde za takú cenu predávajú v drogérii DM alebo v Rossmannku :) Také internetové stránky nie sú nič extra, tam predávajú všeličo a vôbec to nemusí byť originál...duty free shop je niečo iné, ale tam za podobnú cenu dostaneš aj Versace aj Gucci parfémy, atď.
      Vôbec sa nezlobím, akurát nechápem dôvod, prečo treba niečo označiť ako tuctovku, len preto, že sa ti nepáči :)
      Inak radšej "tuctovky", ako nejaká exotika, z čoho sa každému okoloidúcemu dvíha žalúdok ;)

      Vymazat
    5. Já se musím zastat An, u nás ji taky mají po drogerkách :). V DMku jsem ji neviděla, ale v Tetě (dřívější Schlecker) mají :).

      Vymazat
    6. parfums.sk/cz sú originály, dovážané z dubaia, kde sú vône neskutočne lacné, preto sa tu tak lacno predávajú :) informácia od kamaráta, ktorý tam pracoval.

      Vymazat
  3. Také říkám velké ano designu lahvičky :). Ještě jsem k ní v parfumérii nečichala, dík za recenzi ;).

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám jí doma a používám jí také na jaro, takže momentálně skoro každý den :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moja srdcovka už niekoľko rokov :) Klasika, ináč Light Blue vonia celkom podobne. A aj menšie balenia majú takú plastovú "škatuľu" :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tu musím někdy očuchat:) moc se mi líbí ten flakonek:)

    OdpovědětVymazat
  8. ja si k ni musim cuchnout, vubec ji neznam:)
    zvu te na Giveaway o kozenou kabelku:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  9. Kupovala jsem si ji v zimě a hlavně na jaro mi přijde naprosto ideální. :)

    OdpovědětVymazat
  10. teď jsem přišla z drogérie Teta a mám ji na zápěstí pořád si k ní čichám cenu měli ale kolem tisícovky za 50ml

    OdpovědětVymazat