úterý 9. dubna 2013

Clinique 3-step Skincare System

Krásný den, dnes mám pro Vás slibovanou recenzi na 3 kroky péče o pleť od Clinique. Úvodem bych jen chtěla říct, že je to má první zkušenost s Clinique, a i když produkty nedopadly zas tak dobře (viz níže), tak je mi Clinique kosmetika prostě strašně sympatická a nedokážu si to nějak vysvětlit:) Určitě bych chtěla od nich vyzkoušet i  něco jiného, takže budu ráda, když mi do komentářů napíšete, které jejich produkty stojí za vyzkoušení, ať už jde o pečující či dekorativní kosmetiku. Tak a jdeme na recenzi!


Mám sadu č. 2, která je určena pro suchý až smíšený typ pleti. V sadě jsou celkem tři produkty péče o pleť, a to tekuté čistící mýdlo na obličej (Liquid facial soap mild) 50 ml, exfoliační pleťová voda  (Clarifying lotion Clarifiante) 100 ml a hydratační péče (Dramatically different moisturizing lotion) 30 ml. Sadu jsem si pořídila už v září, ale intenzivně jsem ji začala používat až v zimě, pak jsem ji vysadila a teď se k ní opět vrátila a používám ji více jak měsíc.



Liquid Facial Soap Mild je prvním krokem péče a upřímně, nenadchne a ani neurazí. Čištění je s ním příjemné, není parfémovaný, takže nedráždí pleť, nevysušuje. Jako je fajn, ale má hroší pleť, která snese téměř cokoliv a nevyžaduje speciální šetrnou péči, ji asi tak neocení jako třeba citlivá pokožka. S účinky jsem spokojená, ale plné balení bych si nekoupila, stejnou službu mi prokáže kdejaký čistící gel z drogerie.



Druhým krokem je Clarifying Lotion Clarifiante neboli exfoliační voda. Tak s tímto produktem jsem měla ze začátku docela problém. Odradil mě alkoholový odér, takže jsem jej párkrát vyzkoušela a byla pevně rozhodnutá, že tuto vodu pošlu dál. Ovšem nakonec jsem vzala exfoliační vodu na milost a přeci jen ji používala. Sice mi to dalo práci přestat myslet na to, že si na pleť dávám něco, co obsahuje alkohol, ale nakonec jsem se přes to přenesla. Možná je to jen můj pocit, ale po použití je pleť krásně probuzená, a nevědět, že je ve složení alkohol, tak si myslím, že za to může mentol či tea tree olej. Prostě mi to přijde jako mentolové osvěžení a nikoliv štípání od alkoholu. Takže vodu nakonec ráda používám, hlavně ráno je to probuzení k nezaplacení. Navíc perfektně čistí pleť, ta je pak krásně hladká a dokonale zbavená veškerých nečistot. Tím, že se jedná o exfoliační vodu, tak vlastně supluje funkci klasického peelingu, tedy odstraňuje odumřelé buňky a kožní šupinky. S vodou jsem vcelku spokojená a nebýt toho alkoholu, tak ji možná zařadím do své pravidelné čistící rutiny:) I když nebýt toho alkoholu, tak zas budu ochuzena o ten pocit absolutního probuzení:) No uvidíme. Nevíte náhodou, jestli některá varianta exfoliační vody je zcela bez alkoholu?



No a třetím, závěrečným krokem je Dramatically Different Moisturizing Lotion, ze kterého jsem naprosto nadšená. Jde o hydratační péči, na kterou se ještě nanáší klasický denní/noční krém. Opět se jedná o zcela neparfémovaný produkt, ale i tak mi voní, čistou krémovou parfemací:) Dobře se roztírá, zajistí okamžitou hydrataci a přitom se perfektně vsakuje. Dokonce se mi po něm neleskne pleť. Ani se nedivím, že je to jeden z nejprodávanějších Clinique produktů, je vážně skvělý a určitě plánuji v budoucnosti koupit plné balení.



I když se může zdát, že ze sady nejsem dvakrát odvázaná, tak nákupu naprosto nelituji. Sice čistící tekuté mýdlo mě nijak zvlášť neoslovilo, u exfoliační vody váhám, jestli koupit plné balení, ale už jen za to, že jsem objevila bezchybný produkt, který zajistí dostatečnou hydrataci pleti, to stálo.

Po dvou týdnech používání se mi sice pleť rapidně zhoršila, ale tak s tím se musí počítat, ovšem teď ji mám v nejlepší stavu, takže na 3 krocích Clinique nejspíš něco bude:-) Sada je fajn na vyzkoušení, protože dávat plné ceny za velká balení zvlášť u tak drahé kosmetiky se chce málokomu, že. A taky je skvělou variantou na cestování, aspoň nemusíte tahat velké piksličky:-)

Clinique 3 kroky se prodávají ve více variantách určených pro různé typy pleti a na Parfums.cz je pořídíte za 709 Kč.


Používáte 3 kroky péče od Clinique? A vůbec co Vy a Clinique, co byste mi doporučili?

10 komentářů:

  1. Clinique je mi taky sympatický a líbí se mi jejich obaly a obchody :). Sama od nich nic nepoužívám, tak bohužel neporadím, ale možná si díky této recenzi koupím to lotion :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nebudeš zklamaná a prodává se i ve verzi gelu pro mastnou pleť. DDML je opravdu jeden z nejlepších produktů, jaký jsem kdy měla.

      Vymazat
  2. Jo dělá se i verze zcela bez alkoholu - Extra Mild (někdy Mild jen) :-)
    3 kroky používám (používala jsem) přes 8 let, tak o nich mám už skoro sepsaný hodně dlouhý článek, brzy ho asi publikuju. Jinak souhlasím skoro se vším a mám to podobně. A super, žes pochopila princip DDML, četla jsem hodně recenzí holek, co ho roky používaly samostatně místo krému a stěžovaly si na suchou plet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, děkuji za komentář a na Tvůj článek se těším. Ostatně Tvůj blog je jedním z mých nejoblíbenějších a i když třeba článek nekomentuju, tak všechny poctivě pročítám přes mobil cestou vlakem:)

      Vymazat
  3. Je to celkem hodně peněz, ale vypadá t dost dobře.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,mám přesně to samé, jen hydratační krém je v malé zelené tubě a ne v tom žlutém flakonku:) Od té doby co to používám mám plet o hodně lepší ( i když je to pořád bída, mám ji hodně citlivou a samé červené tečky:/) , takže budu určitě pokračovat, na vyčištění i hydrataci supr, potom na sebe plácám už jen krémy z lékarny na sjednocení pleti a proti pupínkům, mám přímo od doktorky:))

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem byla strašně spokojená s očním krémem a makeupem

    OdpovědětVymazat
  6. S Clinique to mám podobně jako ty. Nějak extra mě to neoslovilo, ale něco mě k nim táhne a nevím co... Chubby ti nedoporučím, výborný ale je krém All about eyes - ideálně pokud ho někde seženeš v testovacím mini balení. Moisture surge intense taky není špatný, měla jsem 3 balení za sebou a přišlo mi, že pleť si časem zvykla. Pak už mi nevyhovoval.
    K těm 3 krokům - teď je v My Národní nějaká akce na sadu za 290 Kč, zvažuju to, ale fakt se bojím ,co mi to způsobí. Škody vždycky napravuju dlouho :-/

    OdpovědětVymazat