středa 17. dubna 2013

Babaria

Snad není týdne, kdy bych si neprošla nabídku e-shopu Parfums.cz. Naposledy mě při prohlížení nabídky zaujala pro mě neznámá značka Babaria. Znáte někdo?

Babaria je španělská značka přírodní kosmetiky, v jejím sortimentu najdete přípravky péče o pleť, o tělo, dětskou kosmetiku, vlasové produkty a ochranné sluneční přípravky. Společnost má své sídlo nedaleko španělské Valencie, v jednom závodě vznikají nejen samotné produkty, ale také zde sídlí laboratoře, ve kterých dochází k počátečním výzkumům použitých přírodních složek, k následné kontrole kvality a dermatologickým testům.

Společnost o svých výrobcích tvrdí, že jsou vyráběny výhradně z přírodních zdrojů, nejčastěji použitými ingrediencemi jsou výtažky z aloe vera a šípkové růže. Ovšem ve složení určitých produktů najdete také takové libůstky jako je výtažek z perel či ze zlata, hlemýždí extrakt, kaviár nebo hadí jed.

Na rovinu, obaly se mi dvakrát nelíbí. Neurazí, nenadchnou, ale zase vzhledem k ceně produktů se dá očekávat, že obaly nebudou luxusní. Raději oželím design, pokud vím, že produkty jsou vážně účinné. Co se týče cen, tak ty jsou opravdu příznivé. Ceny začínají na 46 Kč, nejdražším produktem je hydratační krém s hadím jedem, který stojí 479 Kč. V průměru zakoupíte produkty v rozmezí 100 - 200 Kč za kus. Ale pozor, i když se některým z Vás mohou zdát ceny vyšší, tak mám pro Vás dobrou zprávu - balení jsou většinou v jumbo velikostech. Například litrový šampon pořídíte za 222 Kč, za 400 ml pleťového tonika zaplatíte 160 Kč.

Některé produkty mě opravdu zaujaly a zvažuji jejich pořízení. Rozhodla jsem se tedy udělat takovou malou sondu do nabídky jejich produktů a vybrala jsem ty věci, které mě buď zaujaly a nebo si myslím, že by je ocenili mí čtenáři:-)

 Dá se říci, že z celého sortimentu mě nejvíce zaujaly produkty obsahující aloe vera. Mám ho ráda, i když někomu nemusí vonět, mám prostě v podvědomí, že aloe vera léčí pokožku, a tak když se rozhoduji mezi několika produkty a v jednom z nich je extrakt z aloe vera, tak zásaditě sáhnu po tomto produktu:-) Z péče o pleť mě zaujalo například pleťové tonikum s aloe vera, dále čistící gel či pleťový peeling, taktéž s výtažky z této rostliny. Tato složka ve mě vzbuzuje pocit absolutní péče o podrážděnou a citlivou pokožku, navíc ta zelená barva ve mě asociuje přírodu:-) Citlivky by mohly ocenit odličovač očí s aloe vera, 200 ml balení vyjde na 109 Kč. Babaria také myslí na problematickou pleť, řada Tratamiento je zaměřena právě na problematickou mastnou pleť se sklonem k akné. V této řadě najdete pleťové tonikum, čistící gel a hydratační krém. Řada Twenty zahrnuje pleťové krémy určené pro věkovou skupinu 20 - 30 let, pro různé typy pleti, takže si vybere každý. Krémy stojí 235 Kč. Dobrá zpráva pro milovnice BB krémů, i Babaria má své bíbíčko. To má SPF 15 a také obsahuje výtažek z aloe vera, jeho cena je 260 Kč.

zdroj: www.parfums.cz


Taky z péče o tělo na mě největší dojem udělaly produkty obsahující aloe vera. To je ve složení například sprchového peelingu nebo také deodorantů, ať už klasického ve spreji nebo kuličkového. Ty kuličkové jsem si v poslední době velmi oblíbila, ale mám podmínku, že nesmí na kůži lepit. Kdo ví, jestli by tento roll-on od Babarie obstál:-) Z tělové péče mě nejvíce zaujal tělový olej. Oleji jsem v posledních měsících posedlá, mažu si jimi pleť, tělo, vlasy...Tento olej lze nalít do koupele a doslova se v něm vykoupat :-) a nebo s ním namazat tělo po koupeli. Naprosto mě fascinuje to množství produktu, prodává se totiž ve 400 ml (!) balení za 145 Kč. Při mém příštím nákupu na Parfums.cz jej určitě přihodím do virtuálního košíku:) Taky tělový balzám se 100 % aloe vera mě láká, doma mám podobný výrobek od DietEsthetic, aloe vera gel na tělo je naprostou nezbytností kosmetické péče, a to hlavně v létě, neboť je výborný na sluneční spáleniny.


zdroj: www.parfums.cz


Babaria má velmi širokou nabídku produktů sluneční péče a samoopalovacích produktů. U této značky najdete opalovací mléka, oleje, krémy či spreje od SPF 2 až do 50+. Kromě ochranných produktů tato řada obsahuje i péči po opalování, například gelovou emulzi po opalování s aloe vera. Fajn věc je taky osvěžující voda s aloe vera, něco na způsob termální vody. Tyto produkty jsou nenahraditelné při ošetřování spálenin či jako osvěžení v podobě jemné "příruční spršky" kdykoliv během parných dní. V nabídce jsou také cenově výhodné sady opalovacích produktů. 

zdroj: www.parfums.cz


A na závěr vlasová péče. Opět, v nabídce je široké spektrum produktů od stylingových přípravků jako jsou laky na vlasy, vlasové gely, vosky, spreje či pěny, přes vlasové masky, kondicionéry až po šampony. Z produktů péče o vlasy mě nejvíce zaujal šampon s keratinem a biotinem. Ve složení šamponu se nachází biotin (vitamín H), keratin, kaštan koňský (jírovec maďal) a taky aloe vera. Šampon slibuje posílení vlasů a dodání jejich lesku. Pokud budu mít taky takovou hřívu jako ten kůň na obalu, tak jdu do něj:-D Litrové balení šamponu stojí 222 Kč.

zdroj: www.parfums.cz


Tak co říkáte na sortiment produktů značky Babaria? Znáte tuto značku či dokonce od ní něco vlastníte? A nebo je to pro Vás, stejně jako pro mě, novinková kosmetika? Který produkt Vás nejvíce zaujal?



5 komentářů:

  1. mám pleťový krém granátové jablko (http://www.parfums.cz/babaria/twenty-pletovy-krem-pro-smisenou-plet/) a moc krásně a hodně voní. Hydratace je tak průměrná (přirovnala bych to asi ke garnier krémům z řad essentials), jediný problém je občas ta parfemace, protože když mám například odřený nos od smrkání a namažu se tím, tak to štípe (ale to mi dělají všechny hodně parfemované krémy).

    OdpovědětVymazat
  2. Mam doma ten tělový olej a ten je skvělý:) mám po něm neuvěřitelně hladkou pokožku:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle značku neznám...líbil by se mi ten malinový krém na obličej a nebo ten kokosový krém :).

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle znača mi nic neříká, ale můlže být fajn.)

    OdpovědětVymazat