pondělí 25. března 2013

Jarní vůně

Astrologicky už sice jaro nastalo, i když za okny to vypadá stále na tuhou bílou zimu. Tak pojďme aspoň ochlácholit své smysly parfémy vonícími jarem. Opět jsem pro Vás vybrala pár zástupců a doufám, že se se mnou podělíte o své dojmy, zda i Vám tyto vůně voní a evokují ve Vás jarní dny.


Chanel Chance je osobitá květinovo-ovocná vůně, která má neskutečnou výdrž. Stačí jí aplikovat opravdu malé množství, Vy ji možná po pár hodinách neucítíte, protože dokonale splyne s Vaší kůží, ale věřte mi, že muži budou Váš parfém chválit i v pozdních večerních hodinách. Cena této parfémované vody je sice poměrně vysoká, ale tato investice se vyplatí. Chance je i mým snem, tak uvidíme:)
hlava: pepř, hyacint
srdce: jasmín, vetiver
základ: ambra, pačuli, pižmo, kosatec
zdroj: www.parfums.cz


Toaletní voda L´Occitane Fleurs de Cerisier neboli Třešňový květ je vhodná pro mladé dívky a narozdíl od předchozí vůně tolik nezatíží Vaši peněženku:) Navíc k voňavce si můžete pořídit i stejně vonící tělové mléko či sprchový gel. Jakmile začnou kvést ovocné stromy, je to pro mě signál, že jaro je v plném proudu. Tak proč si jej nepřivolat dříve pomocí této třešňové vůně?:-)
hlava: frézie, černý rybíz, třešeň
srdce: konvalinka, třešeň
základ: pižmo, jantar, dřevo
zdroj: www.parfums.cz


Calvin Klein Eternity, další vůně, která nezruinuje Vaši peněženku. Ale v případě této vůně doporučuji určitě očichat, vyzkoušet, protože někomu neodolatelně voní, jiní ji nemohou ani cítit. Jak jsem se už kdysi zmiňovala o této krasavici na blogu, Eternity mi neskutečně voní na mé kamarádce, ale jakmile se jí nastříkám já samotná, tak to prostě není ono. Takže buď ji milujete a je Vaší "druhou kůží" anebo ji nenávidíte:) Eternity je naprostým ztělesněním jarní kytice - narcis, konvalinka, frézie...
hlava: mandarinka, frézie, šalvěj
srdce: lilie, konvalinka, jasmín, narcis, měsíček lékařský, růže
základ: ambra, pačuli, pižmo, santalové dřevo
zdroj: www.parfums.cz


Už jen název parfému vypovídá o tom, že půjde o květinovou vůni. Sama vlastním jiný parfém od Gucci a musím říct, že jejich vůně mi přijdou velmi silné, intenzivní. V případě Flora by Gucci se vůně po určité době rozvine, zněžní, ale pořád ji ucítíte. U této vůně se mi velice líbí flakonek, ostatně všechny Gucci parfémy mají dokonalý design.
hlava: citrusy, pivoňka
srdce: růže, ovocné tóny, osmanthus
základ: santalové dřevo, pačuli
zdroj: www.parfums.cz


 Vůně od tohoto japonského módního návrháře mi velice voní. Ikonická vůně Issey Miyake L´eau D´issey je čistá, svěží, lehká. Voní jako vzduch po jarním dešti. Tím, že v sobě kombinuje květinové, ovocné a dřevité tóny, jde o jedinečnou vonnou skladbu. Vůně je velmi intenzivní a její výdrž je obstojná. Navíc jednoduchý flakonek působí čistě, stejně jako vůně samotná. 
hlava: vodní meloun, lotos, fialka, růže, frézie
srdce: konvalinka, lilie
základ: pižmo, santalové dřevo, exotické dřeviny, tuberóza, cedr, jantar, ambra
zdroj: www.parfums.cz


A na závěr pánská vůně. Pro dnešek jsem vybrala Giorgio Armani Acqua di Gio Pour Homme. Zvolila jsem ji nejen proto, že voní po květinách, citrusech a celkem mi zapadá do kategorie jarních vůní, ale i proto, že přítel bude mít narozeniny a já bych mu tuto vůni chtěla darovat. Roky používá Davidoff Cool Water Men, která mi na něm velmi voní, ale jak říká sám přítel, už by to chtělo změnu. Mnoho mužů, ale také žen tuto vůni chválí, že krásně voní, že je oduševnělá, sexy. Zajímá mě Váš názor, co říkáte Vy na Acqua di Gio?
hlava: jasmín, hedion
srdce: mořské tóny, cedr, datle
základ: pačuli, mošus
zdroj: www.parfums.cz


 A jaký je Váš oblíbený jarní parfém?

11 komentářů:

  1. Já momentálně naprosto miluju Floral garden od Adidas. Vážně z ní úplně cítím jaro :o) Mám ve zvyku používat těžší sladké vůně od věhlasnějších značek, ale téhle toaletce za 269 Kč jsem neodolala :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já použím Chanel Chance, je to moje druhá kůže, nesnesu už na sobě něco jiného, ale mám verzi Eau Fraiche :) Popř. teda v zimě vezmu na milost Coco Mademoisele, jako sladší vůni.

    OdpovědětVymazat
  3. parfém Chance od Channel je taky mým snem:)

    OdpovědětVymazat
  4. Růžový Chanel Chance je úžasný. Právě dopotřebovávám zelený a pak si ho hned půjdu koupit. Jinak na jaře hrozně ráda používám Zen od Shiseido - není to žádná slaďárna, je v něm zelený čaj a pepř a voní příjemně nevtíravě, dlouho, přežije i krátkou sprchu a na oblečení ho cítím i po několika dnech (to jako ne že bych ty hadry nosila tak dlouho v kuse :D).

    OdpovědětVymazat
  5. Jenom malá otázka - víš, že Coco Chanel, zakladatelka a návrhářka značky Chanel, kolaborovala za druhé světové války s nacisty ve Francii? Dost si vydělala tím,že prodávala parfémy jejich manželkám, mimo jiné. Tedy pokud nepočítám taky to, že se stala agentkou a s jedním dokonce i spala a platila mu nákladnou lékařskou péči. Bylo to v díle věnovaném ji z dokumentárního cyklu BBC Neobyčejné ženy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím o tom, minulý týden jsem o tom četla na netu. Ale nic to nemění na tom, že Chanel parfémy mi prostě voní:)

      Vymazat
  6. Chanel Chance mám doma a je naprosto úžasný. Nádherně voní a dlouho vydrží a jak píšeš stačí jen troška.

    OdpovědětVymazat
  7. Chanel Chance mám dnes na sobě. Donesl mi ho Ježíšek. Dlouho jsem váhala, přeci jen cena je doscela vysoká, ale nakonec jsem se rozhodla, protože mi nic víc nevonělo. Je pravda, že jsem trochu rozčarovaná, že ho na sobě dlouho necítím, ale na oblečení je cítit dlouho, tak snad to je jen tím, že si čichové buňky zvyknou, ale okolí ho cítí :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych šla do Armaniho. Oblíbený nemám žádný, ráda vůně střídám :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  9. O tom třešňovém parfému od L´occitane už dlouho uvažuju

    Zvu tě na giveaway http://by-anett-s.blogspot.cz/2013/03/jarni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. Daisy by Marc Jacobs
    vonia mi ako rozkvitnutá lúka :)

    OdpovědětVymazat