úterý 12. března 2013

Dr. Popov zelený jíl

Na první pohled to možná vypadá, že dnes půjde jen o doplněk stravy, ale pozor, tohle je multifunkční zázrak! Na tělo, na vlasy, na pleť...


Dr. Popov zelený jíl je 100% přírodní produkt, neobsahuje žádné chemické či konzervační látky, pouze čistý jílový jemně namletý prášek a mnoho minerálních látek jako vápník, hořčík, železo... Jílový prášek je bez zápachu a bez chuti.


Zelený jíl je možné užívat vnitřně i zevně. Pro vnitřní užití se z jílu dělá výluh, kdy jednu zarovnanou kávovou lžičku prášku rozmícháte ve 100 ml vody a necháte několik hodin louhovat. Poté výluh vypijete. Tuto "kúru" lze aplikovat jednou denně, po dobu max. tří týdnů. A to bylo první, jak jsem jíl využila:-) Občas, když sním něco tučnějšího, mastného, tak mám problémy se žaludkem. Při pití jílového výluhu tyto problémy vymizely, žaludek byl zklidněný, také dobře působí na trávení. Přítel trpí na pálení žáhy, zelený jíl s ním dobře bojuje. Dnes si jíl připravuji preventivně, například ráno v den, kdy vím, že mě čeká nějaká rodinná oslava, kde bude nezdravé jídlo, které si s mým citlivým žaludkem nerozumí:-)


Co se týče zevního využití, tak prášek smícháte s trochou vody, čímž vznikne hustá pasta. Z ní jdou dělat různé tělové zábaly nebo se dá aplikovat na vlasy, pleť. Zatím jsem si ze zeleného jílu zkoušela udělat jen pleťovou masku, kterou od té doby aplikuju co nejčastěji to jen jde:-) Protože s pletí dělá hotové divy.


Lžíci jílového prášku rozmíchám s trochou vody, dokud nevznikne takové bahýnko, to pak aplikuji na obličej. Přišla jsem na to, že když přidám místo studené vody vodu vlažnou, teplejší, tak maska nejen krásně hřeje, ale také se otevřou póry a jíl tak lépe účinkuje. Pastu nanáším na celý obličej a nechám ji tak 10 minut působit, prostě dokud maska neztvrdne. Krásně jde pak vidět v T-zóně, jak maska do sebe vsákla veškerou mastnotu z pleti, ve struktuře masky vidíte mastné tečky. Chápu, že někdo tyhle "tvrdnoucí" masky, kdy nemůže ani pohnout čelistí, nesnáší, já si v nich naopak libuju. Když pak navlhčím svou "kamennou tvář" a masku smývám, prožívám doslova euforii:-D Tím, že jíl je pomletý na prášek, tak při smývání jemné mikrosoučásti z prášku šetrně obrušují pleť, takže je to takové 2 v 1 - maska a jemný peeling:-D


Pokud na masku použiju teplou vodu, tak po smytí masky, jsou póry krásně otevřené a připravené k dalšímu manuálnímu čištění pleti. Opravdu, stačí jen malý tlak na pleť pomocí expresoru ("očko" na vytlačování ucpaných pórů) a nečistoty snadno vylezou na povrch. Každopádně, žádná jiná pleťová maska mi neudělá tak krásnou, vyčištěnou, hladkou a rozjasněnou pleť jako ta jílová. Takže asi chápete, že od té doby, co jsem přišla na tyto účinky jílu na pleť, si prášek šetřím jen na masku a výluh si z něj dělám jen v těch nejnutnějších případech:-)

100% zelený jíl od Dr. Popova se prodává ve 280 g balení za 220 Kč, koupíte zde.

Za poskytnutí produktu ke zrecenzování děkuji e-shopu Dr. Popov.


8 komentářů:

  1. Dá se kosmetika Dr. Popov koupit i někde v kamenném obchodě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dr. Popov výrobky se dají koupit i v některých prodejnách zdravé výživy či v lékárnách. Ale bohužel žádný konkrétní seznam prodejen jsem na stránkách nenašla:-(

      Vymazat
  2. Já jsem si jí koupila původně na vnitřní použití, ale píšou tam, že ji nesmějí používat lidé, co berou léky. Dost mě to zklamalo, tak zkusím aspoň masku. A zkusím dnes i do koupele, to se podle návodu také dá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Maska je z toho vyborna, pekne to na ksichtiku ztvrdne, ale jak pak vypada ta plet... jako u miminka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    pomáhá zelený jíl i na pupínky?

    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tím že mi maska do sebe krásně stahuje mastnotu z pórů, tak se mi tak neucpávají a nehromadí v nich nečistoty, ze kterých mi často vznikaly takové ty podkožní boláky, takže u mě pomáhá i na pupínky.

      Vymazat