pondělí 7. ledna 2013

Vanilka v parfémech

Každá z nás má ráda jiné vůně. Někdo miluje sladké květinové parfémy, jiné imponují svěží citrusové vůně, další dá přednost hřejivé vanilce. A tento článek bude právě o vanilce, jedné ze složek, která se do parfémů přidává.

Vanilka je aromatické koření, které se používá při přípravě sladkých pokrmů a nápojů, v přírodním léčitelství, v kosmetickém průmyslu, v parfumářství jako esence do parfémů. Vanilka je fermentovaná tobolka, které se získává z určitých druhů orchidejí. Do parfémů se přidává extrakt z vanilky.

Nevím jak vy, ale já vůni vanilky zbožňuji. Ať už jde o vanilkový puding nebo svíčku, či vanilku v parfému. Vůni vanilky si užívám nejvíce teď v zimě, mám ji spojenou s pečením cukroví a Vánoci. V létě dávám přednost svěžejším citrusovým vůním.

Pokud toužíte po parfému vonícím po vanilkách, tak právě pro Vás jsem vyhledala pět zástupců vůní, v jejichž složení se právě vanilka nachází.


Thierry Mugler Angel
K téhle vůni si každá musí najít svou cestu. Já ji kdysi dostala jako dárek a vůbec mi nevoněla, několik měsíců jen ležela v koupelně na poličce. Pak jsem jí nakonec dala druhou šanci. Sice to nějakou dobu trvalo, než jsem si na ni zvykla, ale pak jsem si ji zamilovala a "druhou kůži" mi dělala hodně dlouho. Složení této vůně je opravdu exkluzivní, ucítíte v ní maliny, med, karamel, čokoládu a vanilku. Zní to jako výčet ingrediencí na přípravu nějakého chutného zákusku, co myslíte? "Andílek" má perfektní výdrž, stačí malé stříknutí a vůni ucítíte po celý den.
zdroj: www.parfums.cz


Cacharel Amor Amor
Oblíbená vůně mnoha dívek. Tato krásná hřejivá vůně obsahuje takové delikatesy jako jsou mandarinky, meruňky, černý rybíz. To vše ovoněno vanilkou. Tato květinovo-ovocná vůně si získá svým aroma nejen její majitelku, ale také všechny muže v okolí :-) Už jen ten rudě krvavý flakonek je sexy:-)
zdroj: www.parfums.cz


Calvin Klein Truth
Čistá, podmanivá, svěží a zároveň elegantní. Tak přesně taková je tato vůně od CK. Flakonek vůně možná na první pohled nezaujme, je jednoduchý, nestrojený, ovšem s obsahem je to jiné. Je založen na dvou rozdílných akordech, vůně je tak svěží, ale zároveň hřejivá. Kromě vanilky se ve složení vůně nachází například pivoňka, ambra, pačuli, ale i velmi unikátní a nečekané složky jako je aroma vlhké půdy, jetel či bambus.
zdroj: www.parfums.cz


Carolina Herrera 212 Sexy
Perfektní volba pro ty z vás, které si potrpí na sladké vůně. Hlava vůně obsahuje bergamot a růžový pepř, srdce vůni gardénie, v základu ucítíte vanilku, pižmo spolu se santalovým dřevem a dokonce sladkou cukrovou vatu.
zdroj: www.parfums.cz


Kenzo Flower by Kenzo
Troufnu si říci, že "vlčí mák" patří mezi ikony parfumářského průmyslu. Tato vůně voní po lučním kvítí. Obsahuje vůni fialek, růže, jasmínu, které se snoubí s vanilkou a mandlemi. Parfém vhodný pro denní nošení. Mám kamarádku, která ho už déle jak deset let používá a za nic ho nechce vyměnit. Kromě té vůně se mi taky velmi líbí flakonek, který klidně může suplovat bytový doplněk v koupelně. 
zdroj: www.parfums.cz


Vlastníte některou z těchto vůní? A co vůbec říkáte na vanilku v parfémech, voní Vám?

10 komentářů:

  1. já mám anděla, nejdřív jsem ho měla ve vzorku a to mi voněl hooodně sladce. Tak jsem žadonila o hvězdičku a když jsem ji dostala, byla jsem trochu zklamaná, že to voní nějak jinak, vůbec z toho nebyla cítit ta vanilka, ale spíš čokoláda...Ale zvykla jsem si a už mám hvězdičku u dna..Jinak na sladké vůně příliš nejsem, ale ještě se občas stříknu Hypnose od Lancome a nebo pak další srdeční záležitostí, Coco Mademoiselle od Chanelu

    OdpovědětVymazat
  2. ja vanilkové vône úplne milujem"

    OdpovědětVymazat
  3. A kde je moje láska Hypnose? :-D Ta v článku vážně chybí! :-D

    OdpovědětVymazat
  4. já miluji Burberry for women myslim tuhle http://www.xparfemy.cz/burberry-for-woman-damska-edp-100-ml-p-2486.html

    ta starší verze byla mnohem lepší ale i tak je to moje nej.

    OdpovědětVymazat
  5. Po Flower by Kenzo už pár let koukám, je to taková podmanivá a velice nevšední vůně. Při mé spotřebě parfémů se k němu ale asi nikdy nedostanu.

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju vůni vanilky a také vůně od Kenza jsou moc dobré :)

    OdpovědětVymazat
  7. Cacharel Amore,používám dlouho....nádheraaaa.

    OdpovědětVymazat
  8. Prada Candy! nejsladší vůně ...

    OdpovědětVymazat