čtvrtek 31. ledna 2013

Kuřecí karbanátky s celerem

Tak dnes si dáme recept na přání. Tyto celerovo-kuřecí karbanátky byly jedním z mnoha jídel v rámci 28denní očistné kúry podle paní A. Mačingové. Karbanátky jsou velmi chutné, recept je přitom velmi jednoduchý a rychlý. Já jsem si přípravu karbanátků trochu zjednodušila, tak Vám napíšu svůj postup, který se mi osvědčil a nezabere příliš času. 


Potřebujeme:
  • kuřecí maso
  • celer
  • olivový olej
  • žloutek
  • koření (sůl, pepř, mletý kmín, kari)

Postup:
Očistíme si celer, potom jej nasekáme v kuchyňském robotu. Tak samo kuřecí maso nasekáme/pomeleme. Obě pomleté suroviny dáme do mísy. Do této směsi přidáme žloutek a okořeníme dle chuti. Směs důkladně promícháme a poté z ní tvoříme karbanátky. Ty opékáme na pánvi na olivovém oleji z obou stran dozlatova.


Dobrou chuť!

6 komentářů:

  1. Já jsem dělala celerovo-nivové to byla taky mňamka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam! děláme doma podobné a jsou moc dobré :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý nápad, jenom táta by mi celer nejedl. Tak to zkusím udělat doma v Olomouci, kde naopak celer máme rády.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemusíte mu říkat, že tam je celer. �� Moje děti například nesnášejí cuketu, ale když ji do karbanátků nebo do omáčky na těstoviny nastrouhám, tak ani nevědí, že tam je a olizují se až za ušima. ������

    OdpovědětVymazat